AsiBulut
Meraklı Üye
5 günlüğüne köye gitmemiz gerekiyordu. Hem mekandaki hemde araçtaki yer sıkıntısından dolayı kuşlarımızın ikisinide götüremezdik. Muhabbet kuşumuz Bulutu zaten kuş bakmayı bilen(!) halamlara bıraktık papağanımızıda yanımızda götürdük. Bulut biz bırakırken iştahı çok açıktı ve olması gerektiğinden çok daha ağırdı. Acelemiz vardı ve o sırada kafesi halamlarda kapının yanına zemine koyup öyle monte etmiştim. Kuzenim ben yer ayarlarım dedi bizde bulutu kafesine koyup hemen gitmiştik. Her gün resim atarım diyen kuzenim 5 gün boyunca "oyundayım sonra atarım" diyerek beni oyaladı ve hiç resim atmadı. Kafeside rüzgar almayacak bir yerde masaya koyduğunu söyledi. Döndüğümüzde babam gece onları arayıp haber vermeden bulutu almaya gitti. Söylediğine göre bulut bıraktığımız yerde, zeminde ve kapının tam yanında duruyormuş. Baktığımda suyu pek kalmamıştı ve yemliğinde yem yoktu, kabuk doluydu. Bulutda olması gerektiğinden çok daha hafifti gergin ve stresli duruyordu. Eve geldiğinde yemeye küsmüş gibiydi. Bende dal darı verdim 4-5 gündür normal yeme inip bakmıyor bile. Sanki orda yem yokmuş gibi davranıyor kuzum. Sadece dal darı verirsem yiyor. Yinede kilosu normale geldi. Ama ara ara kafesin dibine inip aşırı şiddetli bir şekilde hapşuruyor. Günde en fazla 2 kere şahit oldum bu olaya. Dün gece hapşurmasına uyandım. Önceki konudan hatırlarsanız iyot eklikliği olduğu zamanki gibi çok az kısık bir ses çıkardı ve sustu. Neyi var anlamadım. Keyfi yerinde kilosuda yerinde ama çok şiddetli hapşuruyor. Ne olabilir?
Konuyu uzattığım içinde kusura bakmayın biraz sinirliyim. Bir daha kimseye kuşlarımı emanet etmem onlarıda götürürüm, gerekirse şehir dışına gitmem evde onlarla dururum. Kendi papağanları çok sağlıklı, çok iyi bakıyorlar diye güvenmiştim. İşini bilen akrabada olsa güven olmazmış.
Konuyu uzattığım içinde kusura bakmayın biraz sinirliyim. Bir daha kimseye kuşlarımı emanet etmem onlarıda götürürüm, gerekirse şehir dışına gitmem evde onlarla dururum. Kendi papağanları çok sağlıklı, çok iyi bakıyorlar diye güvenmiştim. İşini bilen akrabada olsa güven olmazmış.