Muhabbet kuşum garip sesler çıkarıyor halsizleşti lütfen yardım edin

Dışkı resmi,beslenme şekli,kullandığınız vitamin v.s.varsa onlarıda yazın.Kusma,ishal,ağızda koku v.s.varmı?

Dışkı resmi,beslenme şekli,kullandığınız vitamin v.s.varsa onlarıda yazın.Kusma,ishal,ağızda koku v.s.varmı?
Bugün petshopa gösterdim.Eliyle bakıp kursağıda dolu yemini yemiş,ishal ve kabız yok dedi.Kuşum 6 yaşında yaşlandığını ve B vitamini eksikliğinden böyle olduğunu söyledi.B vitamini vermeye başladım birde tüy bakım spreyi sıktım.Ben kus hastalıklarıyla ilgili pek birşey bilmiyorum ama forumdan gordüğüm kadarıyla kuşumla aynı belirtileri gösteren kuşların solunum yolu enfeksiyonu var veterinere götürmek istiyorum ama 1 hafta gözlemlesemmi diye düşündüm sizce ne yapayım çok mu ciddi durumu acilen götürmemmi lazım.Birde son 1 aydır düzgün uçamıyo nefes nefese kalıp yere düşüyo.1 hafta öncede suyu yeşile dönmüştü her gün değiştirdiğim halde.Bugün öğürme gibi bir hareket yapip durdu,hapşırdı ve çok halsizdi.

Kuşun durumu ciddi. Eczaneden hemen %2 lik iyot lugol alın ve 25 ml içme suyuna 1 damla iyot ekleyip kafese takın,kendisi içsin. İçmez ise bir çay kaşığı içirin bu sudan.
Ertesi gün de 50 ml suya 1 damla ekleyin kafese takın suluğu,içsin gün içerisinde ara ara.
Sonra gelişmelere bakarsınız.
Kuşun son dışkılarını da paylaşın siz yine de tabii,flaşsız çekip atın. Hızlı resim com u kullanabilirsiniz.

Hayır içilmiyor.Birde şey 3 gun önce kuşum gece hapşırma ve üşüme gibi sesler çıkarıyodu üstüne bir örtü daha örttüm acb soğuk algınlığı gibi birşey olmuş olabilirmi.
Olabilir ama iyotu kullandıktan sonra duruma göre bakacağız. İyot zaten enfeksiyona da iyi gelir..
Kullandıktan sonra yazarsınız

Hayır içilmiyor.Birde şey 3 gun önce kuşum gece hapşırma ve üşüme gibi sesler çıkarıyodu üstüne bir örtü daha örttüm acb soğuk algınlığı gibi birşey olmuş olabilirmi.
Hayır soğuk algınlığıyla alakalı değil. Siz çok hızlıca iyot takviyesi yapın. Eğer troid bezi şişkinliği değilse ilaç başlamaya vaktimiz olmalı.

Sorun olmaz yarım suluğa 3 damla katarak verin ama bu akşam yatmadan önce suyu alıp yarın sabah yarım suluğa 1 damla katarak devam edin. Yarın akşam gelişmeleri yazın.

Bugün daha iyi gözüküyo yine arada uyuyo ama baya bir hareketlendi.Dün uçamıyodu,düşüyodu nefessiz kaliyodu bugün uçmaya başladı.Ama sesi hala düzelmedi farklı çıkıyo ama en azindan ötebiliyo artık.Hasta olduğundan beri geceleri tıktık ses yapıyodu bide ağlıyo gibi ses yapıyodu,dün gecede uyurken tıktık ses yaptı ama ağlama sesi yapmadi.İyot vermeye devam ediyimmi yoksa B vitaminimi veriyim?

Geri