Kuşsevdalısı
Yeni Üye
Genellikle solunum yolu enfeksiyonlarında olur, veterinere göstermek en doğrusu olacaktır.
Teşekkürler en kısa sürede götürücem inşallahGenellikle solunum yolu enfeksiyonlarında olur, veterinere göstermek en doğrusu olacaktır.
Bugün petshopa gösterdim.Eliyle bakıp kursağıda dolu yemini yemiş,ishal ve kabız yok dedi.Kuşum 6 yaşında yaşlandığını ve B vitamini eksikliğinden böyle olduğunu söyledi.B vitamini vermeye başladım birde tüy bakım spreyi sıktım.Ben kus hastalıklarıyla ilgili pek birşey bilmiyorum ama forumdan gordüğüm kadarıyla kuşumla aynı belirtileri gösteren kuşların solunum yolu enfeksiyonu var veterinere götürmek istiyorum ama 1 hafta gözlemlesemmi diye düşündüm sizce ne yapayım çok mu ciddi durumu acilen götürmemmi lazım.Birde son 1 aydır düzgün uçamıyo nefes nefese kalıp yere düşüyo.1 hafta öncede suyu yeşile dönmüştü her gün değiştirdiğim halde.Bugün öğürme gibi bir hareket yapip durdu,hapşırdı ve çok halsizdi.Dışkı resmi,beslenme şekli,kullandığınız vitamin v.s.varsa onlarıda yazın.Kusma,ishal,ağızda koku v.s.varmı?
Dışkı hemen hemen iyi.
Alıcam sağolun birde iyotu ne kadar süre vermeliyim.Dışkı hemen hemen iyi.
Kuş boğulmadan iyotu alın.
2 gün verin yukarıda yazdım.Alıcam sağolun birde iyotu ne kadar süre vermeliyim.
Hayır içilmiyor.Birde şey 3 gun önce kuşum gece hapşırma ve üşüme gibi sesler çıkarıyodu üstüne bir örtü daha örttüm acb soğuk algınlığı gibi birşey olmuş olabilirmi.Bir şey sormak istiyorum. Bu kuşun yanında sigara içiliyor mu?
Olabilir ama iyotu kullandıktan sonra duruma göre bakacağız. İyot zaten enfeksiyona da iyi gelir..Hayır içilmiyor.Birde şey 3 gun önce kuşum gece hapşırma ve üşüme gibi sesler çıkarıyodu üstüne bir örtü daha örttüm acb soğuk algınlığı gibi birşey olmuş olabilirmi.
Tamam yazarım teşekkürler yardımınız içinOlabilir ama iyotu kullandıktan sonra duruma göre bakacağız. İyot zaten enfeksiyona da iyi gelir..
Kullandıktan sonra yazarsınız
Hayır soğuk algınlığıyla alakalı değil. Siz çok hızlıca iyot takviyesi yapın. Eğer troid bezi şişkinliği değilse ilaç başlamaya vaktimiz olmalı.Hayır içilmiyor.Birde şey 3 gun önce kuşum gece hapşırma ve üşüme gibi sesler çıkarıyodu üstüne bir örtü daha örttüm acb soğuk algınlığı gibi birşey olmuş olabilirmi.
İyot aldım bugün vericem ama bugün B vitaminide vermiştim sıkıntı olurmu?Hayır soğuk algınlığıyla alakalı değil. Siz çok hızlıca iyot takviyesi yapın. Eğer troid bezi şişkinliği değilse ilaç başlamaya vaktimiz olmalı.
Tamam teşekkürler yarın gelişmeleri yazıcam.Sorun olmaz yarım suluğa 3 damla katarak verin ama bu akşam yatmadan önce suyu alıp yarın sabah yarım suluğa 1 damla katarak devam edin. Yarın akşam gelişmeleri yazın.