Muhabbet Kuşum Hastalandı

htchaticeonem9

Emektar Üye
Merhaba,
Yakın zamanda kuşuma takviye amaçlı evde bir süredir duran entrobac probiyotikten verdim. Tarihi 2027'ye kadardı. Bunu kullandıktan üç dört gün sonra kuşumda kabarma, uyuma, halsizlik ve kusma gözlemledim. Kusması sarı taneler şeklindeydi. Şu an sürekli uyuyor ve bu sabah hiçbir şeyi yoktu. Ne yapmam lazım? Acaba probiyotikten mi oldu?

Probiyotiği dışarıda kurtlanıyor diye buzdolabında soğuk ortamda muhafaza ediyordum.

Kusmasının probiyotikle alakalı olduğunu düşünmüyorum. Entrobac'ta subtilis denen bir probiyotik suşu var ve bu suş anti bacteriyel ve anti fungal bir metabolit salgılar. Kuşta mantar vardı ve belirti yoktuysa entrobac'ı uzun süre sonra vermeniz bir ihtimal mantarların ölmesine neden oldu ve mantarların saçtığı toksin midesini bulandırdı. Entrobac'ı uzun süre vermsyip ( mesela 1 ay ) yeni başladıysanız devam edin vermeye. Ayrıca neden dışkı paylaşmadınız? Mantar varsa ilaç başlamak gerekecek çünkü.

Kusmasının probiyotikle alakalı olduğunu düşünmüyorum. Entrobac'ta subtilis denen bir probiyotik suşu var ve bu suş anti bacteriyel ve anti fungal bir metabolit salgılar. Kuşta mantar vardı ve belirti yoktuysa entrobac'ı uzun süre sonra vermeniz bir ihtimal mantarların ölmesine neden oldu ve mantarların saçtığı toksin midesini bulandırdı. Entrobac'ı uzun süre vermsyip ( mesela 1 ay ) yeni başladıysanız devam edin vermeye. Ayrıca neden dışkı paylaşmadınız? Mantar varsa ilaç başlamak gerekecek çünkü.
Dışkıları bu şekilde. Başka bir forumda entrobac prebiyotiğin buzdolabının nemini emdiğini söyleyip atmamı istediler. Bunun üzerine ben de şırıngaya muz çekip verdim.

Mantar olabilir mi bilemedim. Dışkılarında bariz bir şekilde bozulma yok sadece sıvılaşma var ve kusmuğunda da kötü koku gözlemlemedim. İnşallah geçici bir sindirim sorunu yaşıyordur.

Bu durumda bekleyip görmemiz gerek. Kötüleşirse mantar var kötüleşmez düzelirse sindirim sorunu var demektir. Dışkıyı da video şeklinde paylaşmayın birşey anlaşılmıyor.

Muz verdiysen dışkılar haliyle yumuşak olabilir. Yanıltmamak adına salt dışkı paylaşın yani kuş yem yiyorsa yesin,başka gıda vermeyin,dışkı yapınca birkaç tane,onun fotosunu flaşsız net şekilde paylaşın video değil foto olacak.
Kuşta zayıflama var mı bu arada?
Probiyotik küflenmemişse bozulmaz. Nem alıp küflenme olmuşsa bozulmuş demektir.
Buzdolabına ben de koymuştum bozulma olmamıştı. Probiyotik dışarıda da kurtulanmaz..

Kuşa muz vermeyin. Versele laga a21 nutribird toz besleme maması alın petşoptan alabilirseniz hemen. Kuş yemek yemiyorsa enerjisini kaybetmemesi için ona destek için siz besleyin kursaktan,besleyebiliyorsanız tabii.
Günde 4 kere,her öğün arası 4-5 saat boşluk olmak üzere( kursakta mama kalmayınca,kursak boş olunca) yeniden mama hazırlayıp yeni öğüne geçin. Her öğünde 2.5 ml mama verin. Mama bilek yakmayacak ısıda olsun. Antifungal ilaç varsa da kullanmayı tavsiye ederim. 14 gün kullanılsın. Sabah 1 damla akşam 1 damla ilaç,ağızdan verilsin.

Geri