Muhabbet kuşum hırıltılı ve zor nefes alıyor.

İsmail GP

Meraklı Üye
Merhaba arkadaşlar muhabbet kuşum 10 gündür arada hapşuruyor ve özellikle geceleri nefes alırken nefesinde hışırtı oluyor,nefes alırken zorlanıyor kuyrugu ve vucudu hareket ediyor.Biraz durgun ama yinede eşiyle oynayıp yem yiyor onda sorun yok,yakınlarda muhabbet kuşundan anlayan veteriner yok ve iyileşmiyor durumu dahada kötüleşiyor yardımcı olabilecek varmı lütfen?
Elimde videosu var ama nasıl yükleyebilirim anlayamadım.
Simdiden tesekkurler.

Streamable.com dan video, hızlıresim.com dan dışkı fotosu paylaşıp linki buraya kopyalayabilirsiniz.
En başta şunu deneyin : eczaneden %2'lik iyot lugol damla alıp yarım suluğa 1 damla 3 gün verin 2 günün akşamı gelişmeleri paylaşın. Düzelme olmazsa antibiyotik başlamak gerekecek.

Tesekkurler yorumunuz icin hocam dediginizi uygulayacagım ama hasta kusumun yanında eşide var aynı kaptan su iciyorlar bu ilacın ona zararı olurmu ayırmam gerekirmi kuşu.
Videosuda burada hocam

İyot ilaç değil mineraldir. Sağlıklı kuşlara bile verilmesi gerekir.

Evet solunum yolu sıkıntısı var. İhtimallerden biri troid büyümesi. Hızlı olun ki eğer troid değilse hızlıca antibiyotik başlarız.

Evet solunum yolu sıkıntısı var. İhtimallerden biri troid büyümesi. Hızlı olun ki eğer troid değilse hızlıca antibiyotik başlarız.
Tesekkurler hocam iyot tedavisine basladim sizi bilgilendiririm.Antibiyotik tedavisine baslarsan hangi marka antibiyotik almaliyim onuda söylerseniz simdiden araştırayım.

Eğer yarın akşama kadar hiç değişiklik olmazsa, doksisiklin, amoksisilin veya enroflaksasin etken maddelerinden birini alın. Marka önemli değil içerik önemli. Yazdığım sıraya göre öncelikli tercih yapın.

Eğer yarın akşama kadar hiç değişiklik olmazsa, doksisiklin, amoksisilin veya enroflaksasin etken maddelerinden birini alın. Marka önemli değil içerik önemli. Yazdığım sıraya göre öncelikli tercih yapın.
Hocam 3 gun kullandım iyot lugolu ama fazla olmasada özellikle uctugu zaman hırıltı ve zor nefes alma durumu var hala,iyot lugolu keseyimmi artık ve dediginiz antibiyotikleri eczanedenmi yoksa veterinerdenmi tedarik edebilirim?

Tamam iyotu kesin. Dediğim etken maddeler vet ürünüdür vetrinerlerde bulursunuz. Tanıdık eczane varsa agumentin veya benzeri şurup formunda solunum yolu antibiyotiği alabilirsiniz. Denflor da alın ve probiyotiğiniz yoksa onu da edinin.
Kuşta hiç kabarma halsizlik oldu mu?

Tamam iyotu kesin. Dediğim etken maddeler vet ürünüdür vetrinerlerde bulursunuz. Tanıdık eczane varsa agumentin veya benzeri şurup formunda solunum yolu antibiyotiği alabilirsiniz. Denflor da alın ve probiyotiğiniz yoksa onu da edinin.
Kuşta hiç kabarma halsizlik oldu mu?
Tamamdır hocam entrobac probiyotik multivitamin vs var duzenli kullanıyorum zaten antibiyotigide alırım en kısa surede ama denflor uda ayrıcamı almam gerek o nedir?
Kuş arada kabarıyor kafesin icindede fazla hareketli degil ama dışarda geziniyor yem yemesinde vs sorun yok.

Denflor bir mayadır. Antibiyotik tedavisinin olumsuz etkilerini azaltır.
Dışkı resmi ve videosunu paylaşır mısınız. Bir göreyim belki antibiyotik başlamaya gerek yoktur.

Dıskı bu sekilde hocam net degilse baska fotoda atabilirim.

Hocam internette Remedy Crd Adında etken maddesi Doksisiklin oldugu söylenen bir ilac buldum bu işe yararmı?

Hocam internette Remedy Crd Adında etken maddesi Doksisiklin oldugu söylenen bir ilac buldum bu işe yararmı?
Hiç bilmediğim bir ürün. Yorum yapmam yanlış olur ama. Ben olsam risk almazdım.

Türkiyede petşoplar ilaç satamaz. İlaçlar eczaneden alınmalı mutlaka.

Doksisiklin etken maddesinin internette satışı bildiğim kadar yasal değil ve bu şekilde bir ürünün kullanılması güvenli değil. Hayvansal ilaç satan yerlerde eskiden hiprodoxi varı şuan var mı bilmiyorum bulamazsanız Eczanelerden etken maddeyi içeren ilaçlar temin edebilirsiniz.

Hiç bilmediğim bir ürün. Yorum yapmam yanlış olur ama. Ben olsam risk almazdım.

Hocam veterinerden su sekilde sulandirilmis doksisiklin bulabildim agızdan direkt vermemi söyledi sizce böyle dogru olurmu bide sulandırılmış doksisiklin 4-5 gün bozulmadan kullanılırmı?

Veterinerin dediği şekilde kullanın. 5 gün dayanır hava sıcak değil.

Geri