Muhabbet Kuşum İshal

Caner Dilber

Yeni Üye
Merhaba,
Muhabbet kuşumuzu Mayıs 2022 de yavru olarak almıştık. Şu an 3 yaşında ve bildiğimiz kadarıyla erkek.
Yaklaşık 2 haftadır halsizliği var ve gün içerisinde sık sık uyukluyor. Çoğunlukla da tüyünü kabartıyor.
Tüy değişim döneminde olduğundan bir süredir tüy döküyordu. Uyuklamalarının bundan kaynaklandığını düşünüyorduk. Çünkü daha önceki tüy dönemlerinde de ara ara uyukladığı olmuştu. Geçtiğimiz hafta Pazar günü dışkısının renginin sarı gibi, sarıya yakın bir renk olduğunu fark ettim. Ancak dışkısı katıydı. O gün daha önceki günlere göre daha fazla uyukluyordu. Bu sebeple veterinere götürmek istedim. Geçtiğimiz Salı günü, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi nin Hayvan Hastanesine götürdüm. Fakat bu hastane randevu olmadan bakmıyor. Bu yüzden Acil de muayene ettiler. Yemini yiyip yemediğini, suyunu içip içmediğini sordular. Bu konularda bir sorun yok. Yemini yiyor, suyunu içiyor. Bundan dolayı Acil de yapacak bir şey olmadığını, iç hastalıklarından randevu alıp o şekilde muayene ettirmemizi söylediler. Bir sonraki gün (geçtiğimiz Çarşamba günü) dışkısına baktığımda sıvı olduğunu fark ettim. Daha önce sıvı değildi sadece rengi sarıydı. Geçtiğimiz Perşembe günü için randevu bulabildim. Orada ilgilenen veteriner, dışkısının rengini fark etti. İshali de olduğundan dolayı, Biofleks Metrosel ve Avicare Digestive verdi. Perşembe gününden beri ilaçları suluğuna damlatarak veriyorum fakat ishalinde pek bir gelişme olmadı. Hala devam ediyor, gün içerisinde epey bir uyukluyor ve tüylerini kabartıyor. İshalinden dolayı da kafesinde koku var. Dışkısının dün ve bugünkü fotoğraflarını eklemeye çalıştım ama ekleyemedim. Wetransfer e yükledim. https://we.tl/t-UGwdVW39yz
Bu arada yeminde veya suyunda hiçbir değişiklik yapmadık.
Şu an için nasıl bir yol izlemeliyim?
İlk Acile götürdüğümüzde ishali yoktu. Sadece dışkısı sarıydı. Acile götürdükten sonraki gün ishali başladı. Acile götürürken kafesinin etrafını sarıp öyle götürmüştük. Ama hava serindi, yine de havadan mı etkilendi de ishal başladı bilmiyorum. İlaçlara devam etmeli miyim? Yoksa bu ilaçlar doğru ilaçlar değil mi?
Yardımcı olabilir misiniz?

İlaçları bağırsak düzenlemesi için vermiş kullanmanızda sakınca yok. Ama hastalık varsa iyileştirmez tabiki. Yukarıda paylaştığınız resimleri hızlıresim.com dan paylaşın lütfen. Video ise streamable.com dan. Dışkılara ve videosuna bakıp değerlendirelim.

Resimleri hizliresim.com a ekledim. Burada, Resim ekle kısmından yapmaya çalıştığımda hata alıyorum, buraya ekleyemedim. Aynı şekilde videoyu da streamable.com a yükledim ama buraya eklerken hata alıyorum.

Hepsini buraya link olarak eklesem olur mu?

Resimler;

Video;

İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.

Beyaz dışkı pankreas sorununa işarettir. Kanatlı oil prozim probiyotik alalım,Powermax Powerchol da alalım.
Ayrıca kuş kilolu görünüyor,kaç gram ağırlığında? Beslenme programını detaylıca yazar mısınız..

Beyaz dışkı pankreas sorununa işarettir. Kanatlı oil prozim probiyotik alalım,Powermax Powerchol da alalım.
Ayrıca kuş kilolu görünüyor,kaç gram ağırlığında? Beslenme programını detaylıca yazar mısınız..
Daha önce dışkısı kuruduğunda beyazlaşmıyordu. Veterinerin verdiği, yukarıda bahsettiğim ilaçları vermeye başladıktan sonra öyle olmaya başladı.

Ağırlığını bilmiyorum hiç tartmadık. Veterinere götürdüğümde de tartılmadı.

Rahatsız olduğundan beri tüylerini kabartıyor. Videoda tüyleri kabarık olduğu için öyle görünmüş olabilir mi?

Açık yem alıyoruz. Fotoğrafını aşağıda paylaşıyorum.

Benim yem konusunda pek bilgim yok. Muhabbet kuşunu aldığımızdan beri, yemi hep aynı yerden alıyoruz. Yemin haricinde, ara ara sebze ve meyve veriyoruz. Havuç, elma, maydanoz, marul, bazen muz veriyoruz. Bunları yem kabında kafesine koyduğumuzda çok fazla yemiyor. Bazen elimize geldiğinde yiyor. Bazen de kafesin telleri arasına koyduğumuzda yiyor. Bir de Zurich marka multivitaminden haftada 1 veya 10 günde 2 defa olacak şekilde 100ml lik suluğuna 10 damla damlatıyoruz. İçeriğinde A, B1, B2, B6, C, D3, E vitaminleri ve biotin, niasin, selenyum var.

Çok teşekkür ederim.

Daha önce dışkısı kuruduğunda beyazlaşmıyordu. Veterinerin verdiği, yukarıda bahsettiğim ilaçları vermeye başladıktan sonra öyle olmaya başladı.

Ağırlığını bilmiyorum hiç tartmadık. Veterinere götürdüğümde de tartılmadı.

Rahatsız olduğundan beri tüylerini kabartıyor. Videoda tüyleri kabarık olduğu için öyle görünmüş olabilir mi?

Açık yem alıyoruz. Fotoğrafını aşağıda paylaşıyorum.

Benim yem konusunda pek bilgim yok. Muhabbet kuşunu aldığımızdan beri, yemi hep aynı yerden alıyoruz. Yemin haricinde, ara ara sebze ve meyve veriyoruz. Havuç, elma, maydanoz, marul, bazen muz veriyoruz. Bunları yem kabında kafesine koyduğumuzda çok fazla yemiyor. Bazen elimize geldiğinde yiyor. Bazen de kafesin telleri arasına koyduğumuzda yiyor. Bir de Zurich marka multivitaminden haftada 1 veya 10 günde 2 defa olacak şekilde 100ml lik suluğuna 10 damla damlatıyoruz. İçeriğinde A, B1, B2, B6, C, D3, E vitaminleri ve biotin, niasin, selenyum var.

Çok teşekkür ederim.
Açık yem almayalım. Garden mix pembe şerit alabilirsiniz. Kapalı pakette alalım her daim ve aynı markadan devam edin. Ani yem değişikliği önerilmez,eski yem ile yeni yemi biraz karıştırın ve kademeli olarak yeni yeme geçiş yapın. Önerdiğimiz ürünleri alabilirsiniz. Alırsanız yazın,kullanımını yazalım.

Tekrar merhaba. Ben, Kanatlı oil Prozim Probiyotik ve Powermax Powerchol takviyelerini internetten sipariş verdim. Yarın elimde olacak. Nasıl kullanacağımı tarif edebilir misiniz?

50 ml suya 15damla powerchol, 5 damla prozim. 15 gün devam edin gelişmeleri yazın..

Geri