Muhabbet Kuşum Kusma Hareketi Yapıyor - Kursak Mantarı mı Karaciğer mi? 2 Farklı Veteriner Tanısı, Yardım!

kaplan

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar,

muhabbet kuşum [albino/3 yaş] birkaç gündür kusma hareketi yapıyordu. Endişelenip veterinere götürdüm, yaşadıklarım şöyle:

1. İlk veteriner:Kursağını sıktığında "çıtırtı" gibi ses geldiğini söyledi ve kursak mantarı şüphesi koydu."Pek yemiyor" deyince bize kursak besleme aparatı ile beslememizi önerdi. ve eczaneden alınan Triflucan önerdi. ve 60 gün kullanılacak dedi. daha sonra birçok petshop’a besleme aparatını sorduğumuzda hepsi "Bu çok tehlikeli, yanlış yapılırsa kuş anında ölebilir" deyince çok korktuk ve bu yöntemi uygulamaktan vazgeçtik.
  2. İkinci veteriner:Kursağı elle kontrol etti, ciddi bir doluluk ya da mantar belirtisi görmediğini söyledi.Dışkılara baktıktan sonra "Karaciğer problemi var gibi görünüyor" dedi.Kesinlikle kursak besleme yapılmamasını, bunun yerine toz yem alıp sıcak suyla eriterek, gagadan çok küçük damlalar halinde beslememizi önerdi.Ayrıca karaciğer desteği için 3 gün arka arkaya karından iğne yaptı ve 21 gün kullanmamız için sarı renkli bir şurup verdi.

Şu an tedavinin 5. günündeyiz.Son 2 gündür (4. ve 5. gün) normal yemini hemen hemen hiç yemiyor ama darı + yulaf karışımını iştahla yiyor.Özellikle yulaf ve darı yerken kabarıklık ve kusma hareketi büyük oranda geçti, neredeyse hiç yapmıyor. ve genel durumu da iyi oyun oynuyor dışarı çıkıp uçuyor.

Hala içimde kursak mantarı korkusu var, acaba ilk veteriner haklı mıydı diye düşünüyorum. Sizce şu an yaptığımız tedavi mantıklı görünüyor mu?Kursak mantarı ihtimali hala yüksek olabilir mi? Dışkıların ilk günkü hali şöyleydi (fotoğraf ekliyorum).

Şimdiden teşekkürler, fikirlerinizi çok merak ediyorum 🐦

1-3 GÜNLÜK DIŞKILARI:

w5a762.jpg
w5aO3k.jpg
w5auCC.jpg

BUGÜNKİ DIŞKISI İGNEDEN SONRASI:

w5aG3h.jpg

Dışkılar normal değil. Ama kesin mantara işaret edecek dışkılar da değil. Sanki ikinci veterinerin teşhisi daha doğru gibi geldi bana. Yine yulaf yiyorsa el besleme yapmayın. Dal darıdan çok yulaf yesin ama dal darıyı da kesmeyin ondan da yesin. Karaciğeri ciddi problemli ama. Veterinerin önerilerine ek olarak size duphalac ve Carnisspeed öneririm. ( veterinerin deve dikeni vermiş olduğunu varsayarak vermemişse powerchol de alın )

Dışkılar normal değil. Ama kesin mantara işaret edecek dışkılar da değil. Sanki ikinci veterinerin teşhisi daha doğru gibi geldi bana. Yine yulaf yiyorsa el besleme yapmayın. Dal darıdan çok yulaf yesin ama dal darıyı da kesmeyin ondan da yesin. Karaciğeri ciddi problemli ama. Veterinerin önerilerine ek olarak size duphalac ve Carnisspeed öneririm. ( veterinerin deve dikeni vermiş olduğunu varsayarak vermemişse powerchol de alın )
Mesajınız için teşekkür ederim. peki bu ilacları nasıl kullanacağınıda yazarmısınız.

Her birinden haftada 2-3 kez kullanacaksınız..

Geri