Muhabbet kuşum nefes alırken zorlanıyor.

tarçın&kimyon

Yeni Üye
Muhabbet kuşum 1 aydan fazla süredir nefes alırken zorlanıyor. Uçtuğu zaman nefes nefese kalıyor. Nefesi kafesindeyken hep hırıltılı geliyor. Yediği yemleri kusuyor ve dışkısı siyah ama sulu değil. Dışkısı daha yeni böyle oldu. Kuyruğu da nefes alırken tik tik atıyor. Veterinerlerin muhabbet kuşlarına bakmadığı bir yerdeyim. Kuşçuya sorduğumda ise sadece C vitamini verdi. Biraz kendim araştırdım kursak mantarı, astım ya da bağırsak enfeksiyonu belirtileri var gibi ama ne olduğunu tam anlayamadım.

Görüntü paylaşın.

Kuşun güncel videosunu (videonun sesi açık olsun) ve son yaptığı dışkılarının görüntüsünü paylaşın flaşsız çekim olsun.
Kuşun kuyruğu falan da yandan da görünsün videoda. Net olsun görüntüler.

Foto : hızlı resim com
Video : streamable.com veya youtube

Kusma ne sıklıkla oluyor? Salya köpük var mı? Kusmuk veya ağzında kötü koku var mı veya dışkısında? Ağız içinde damakta lezyonlar var mı?
Kuş kaç gr ağırlığında? Yemek yiyor mu?

Doksisiklin etken maddeli bir antibiyotik ( örneğin doksimis ) alıp 50 ml suya 6 damla katarak tedaviye başlayın. 7 gün sürecek. İlaçlı suya probiyotik de katın. Su eşit aralıklarla günde ikikez yenilenecek. Unutursanız en geç her sabah yenileyin.

Görüntü paylaşın.

Kuşun güncel videosunu (videonun sesi açık olsun) ve son yaptığı dışkılarının görüntüsünü paylaşın flaşsız çekim olsun.
Kuşun kuyruğu falan da yandan da görünsün videoda. Net olsun görüntüler.

Foto : hızlı resim com
Video : streamable.com veya youtube

Kusma ne sıklıkla oluyor? Salya köpük var mı? Kusmuk veya ağzında kötü koku var mı veya dışkısında? Ağız içinde damakta lezyonlar var mı?
Kuş kaç gr ağırlığında? Yemek yiyor mu?
https://pin.it/10P6yy99C video bu.
Dışkısı normalde sulu değildi ama az önce haşlanmış yumurta vermiştim. (tuzsuzdu)
Son 10-15 gündür 1-2 günde bir kusuyor gibi ama köpük ve salya görmedim. Koku hissetmedim baktığımda. Lezyon gibi şeyler de görmedim. Şu an tartma olasılığım yok. İştahı iyi ama yemeğini yiyor. Suyunu içiyor ama bazen halsiz gibi ve genelde bana geldiğinde uyukluyor. Bazı günler de neşesi yerinde gibi kıpır kıpır oluyor.

Son düzenleme:
https://pin.it/10P6yy99C video bu.
Dışkısı normalde sulu değildi ama az önce haşlanmış yumurta vermiştim. (tuzsuzdu)
Son 10-15 gündür 1-2 günde bir kusuyor gibi ama köpük ve salya görmedim. Koku hissetmedim baktığımda. Lezyon gibi şeyler de görmedim. Şu an tartma olasılığım yok. İştahı iyi ama yemeğini yiyor. Suyunu içiyor ama bazen halsiz gibi ve genelde bana geldiğinde uyukluyor. Bazı günler de neşesi yerinde gibi kıpır kıpır oluyor.
Kuş baya kötü durumda,hastalık ilerlemiş. Selçuk beyin önerdiği ilacı tedaviyi uygulayın bir an evvel.
Ekstra ben antifungal yani mantar ilacı da kullanmanızı öneririm. Eczaneden triflucan şurup alın,bulamazsanız mikostatin alın. Sabah 1 damla,akşam 1 damla ağzına damlatın,yuttuğundan emin olun,fazla da vermeyin ama. 14 gün kullanın.
Ayrıca eczaneden tobrased göz damlası alın sabah akşam gözüne 1 damla damlatın 3 gün kullanın en az.

Kuş baya kötü durumda,hastalık ilerlemiş. Selçuk beyin önerdiği ilacı tedaviyi uygulayın bir an evvel.
Ekstra ben antifungal yani mantar ilacı da kullanmanızı öneririm. Eczaneden triflucan şurup alın,bulamazsanız mikostatin alın. Sabah 1 damla,akşam 1 damla ağzına damlatın,yuttuğundan emin olun,fazla da vermeyin ama. 14 gün kullanın.
Ayrıca eczaneden tobrased göz damlası alın sabah akşam gözüne 1 damla damlatın 3 gün kullanın en az.
Tamamdır, teşekkür ederim. Yarın ilaçları tedarik etmeye çalışacağım.

Tamam. İlaçları kullanınca gün gün gelişmeleri buraya yazın,yeni görüntüler paylaşın.

Tamam. İlaçları kullanınca gün gün gelişmeleri buraya yazın,yeni görüntüler paylaşın.
Triflucan olmadığı için diğer dediğinizi aldım. Dün akşam ondan bir damla verdim. Doksimis de veteriner de yokmuş. Doksisiklin içeren Levadoks adlı ilacı aldım. Çok etkili ve muhabbet kuşlarına da uygun olmadığı için suluğuna 1 damla olacak şekilde bugün başlayacağım ilaca.

Ağzına mı birdamla damlatacaksınız suyuna mı ? Eğer suyunaysa kafanıza göre başlamayın ilaca. 50 ml suya 6 damla katarak verin. Eğer başlamışsanız suyuna katmaya suyunu alın şimdi 3 saat susuz kalsın sonra suyu dediğim şekilde hazırlayıp verin.

Son düzenleme:
Ağzına mı birdamla damlatacaksınız suyuna mı ? Eğer suyunaysa kafanıza göre başlamayın ilaca. 50 ml suya 6 damla katarak verin. Eğer başlamışsanız suyuna katmaya suyunu alın şimdi 3 saat susuz kalsın sonra suyu dediğim şekilde hazırlayıp verin.
Suyuna damlatarak verdim ama bugün fark ettim ki iyice zayıflamış ve göğüs kemiği jilet gibi olmuş. Sanırım tüm hastalıklarına ek olarak kuruluk da başladı.

50 ml suya her bir ilaçtan 7 damla katarak verin ek olarak probiyotik de katın suyuna.

Yemek yemiyorsa besleme yapılması lazım,açlıktan ölmesin. Aşağıdaki yazımı okuyun üzerine tıklayıp. Şimdi bu mamayı yapın. Yarın da petşoptan yavru muhabbet kuşu besleme maması alın versele laga a21 nutribird olabilir misal,bulamazsanız başkasını alın. Koca kavanoza da gerek yok,100 gr 250 gr falan alın.
Besleme aparatı da alın 2 numaraları uç.
Eczaneden de birkaç tane insülin şırıngası alın. Kursaktan besleme yapmayı biliyorsanız besleme yapın. Bilmiyorsanız petşoplardan destek alın ve öğrenin. Soluk borusu ve yemek borusu yerini bilince gerisi kolay.
İnternette videolar da var izleyebilirsiniz.
Eğer yapamazsanız mamayı hazırlayın kaşıkla ağzından vermeye çalışın,yutarsa yeniden verin bu şekilde besleyin. Veyahut şırınga ile ağızdan verin azar azar.

Yemek yemiyorsa besleme yapılması lazım,açlıktan ölmesin. Aşağıdaki yazımı okuyun üzerine tıklayıp. Şimdi bu mamayı yapın. Yarın da petşoptan yavru muhabbet kuşu besleme maması alın versele laga a21 nutribird olabilir misal,bulamazsanız başkasını alın. Koca kavanoza da gerek yok,100 gr 250 gr falan alın.
Besleme aparatı da alın 2 numaraları uç.
Eczaneden de birkaç tane insülin şırıngası alın. Kursaktan besleme yapmayı biliyorsanız besleme yapın. Bilmiyorsanız petşoplardan destek alın ve öğrenin. Soluk borusu ve yemek borusu yerini bilince gerisi kolay.
İnternette videolar da var izleyebilirsiniz.
Eğer yapamazsanız mamayı hazırlayın kaşıkla ağzından vermeye çalışın,yutarsa yeniden verin bu şekilde besleyin. Veyahut şırınga ile ağızdan verin azar azar.

Yem yemediğini fark edince biraz yumurta haşlayıp vermiştim. Yarım saat kadar oldu ama çok az yedi. Mamayı yapıp versem sıkıntı olur mu?

Yem yemediğini fark edince biraz yumurta haşlayıp vermiştim. Yarım saat kadar oldu ama çok az yedi. Mamayı yapıp versem sıkıntı olur mu?
Besleme mamanız şimdilik yoksa yukarıdaki tarifi yapıp verin şimdi 1.5 ml kadar.
Mama bilek yakmayacak ısıda olmalı. Kursaktan besleme aparatınız varsa biliyorsanız o şekilde besleyin. Kuş aç kalmamalı buna dikkat edin

Geri