Muhabbet kuşum nefes sorunu önemli

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Maviş51
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Maviş51

Yeni Üye
Merhabalar kuşumda yaklaşık 20 gündür belki biraz daha fazla tık tık sesi geliyor kuyruğu aşağı yukarı oynuyor veteriner üşütme dedi aıgmentin bıd 200/28 verdi 10 gün sabahları kullandık akşamları ımuneks-ş kullandık 10 gün oldu ama hala bu ses var ve burnunu çok kaşıyor kaşıyınca hapşurması nebulazatör ile serum fizyollojik veriyorum gece yatmadan o biraz iyi geliyor ama yinede bu ses var dışkısında ve iştahında sorun yok ne kullanabilirim acaba lütfen https://streamable.com/puulqz bu da akşamli videosu bugün biraz seside değişik arada

Hocam en başta kafes düzeni çok kötü kuşa kanat çırpabikeceği alan bırakmamışsınız. Kuşun az yorulmasına uğraşmak aksine ona kötülüktür. Kuş yorulmalı uçmalı metabolizması çalışmalıdır. Sizin kuşta ( eğer gün içinde bol bol kafes dışında uçmuyorsa ) karaciğer yağlanması da olmuştur.
Ve muhtemelen yanlış beslenmiş, ve bağışıklığı düşmüştür. Siz detay atlamadan nasıl beslendiğini ve ne kadar uçma fırsatı bulduğunu vs yazın ona göre tavsiyelerde bulunalım.

Eczaneden iyot lugol alın %2 lik. 25 ml içme suyuna 1 damla iyot ekleyip kafese takın,kuş içsin ara ara ondan.
Ertesi gün 50 ml suya 1 damla ekleyip verin. Gelişmeleri yazınız.

Bu arada kuşun yeni yaptığı dışkıları flaşsız çekip paylaşın şimdi.
Kuşta öğürme kusma vs var mı? Kaç gr ağırlığında kuş?

Öğürme kusma yok bugün sizin diğer kişilere yazdıklarınızı okumuştım söylersiniz diye eczaneden iyot aldım koyayım hemen dal darısı yiypr gold wings yem kullanıyor veteriner zayıf yulaf kat dedi 1 haftadır yulaf da karıştıyorum içine ağırlığını ölçmedim ama zayıf bi kuş 3 yıldır bizimle hep aynı şekildeydi kapısı açık istediğinde çıkıp giriyor dılarısı için oyuncağı var tünekli ama hasta olduğundan beri çok açmıyorum en son cmt günü çıktı uçtu baya yüksek buda şimdi yakaladım en son dışkısı https://hizliresim.com/fapjpt3

25 ml 1 damla iyot katarak verin sabah erken suyu değişin aynı oranda su kullanın. Akşama doğru 50 ml su 1 damla iyot şeklinde değişin yine suyu. Gelişmeleri yazarsınız.

25 ml 1 damla iyot katarak verin sabah erken suyu değişin aynı oranda su kullanın. Akşama doğru 50 ml su 1 damla iyot şeklinde değişin yine suyu. Gelişmeleri yazarsınız.
Tamam öyle yapıcam durumu çok kötü mü sizce veteriner yanlış antibiyotik vermiş diye korkuyorum işe yaramayınca

Antibiyotik yanlış olsa bile ölüme ned2n olmaz. Sadece işe yaramaz. Siz iyot kullanın ve gelişmeleri yazın dışkı video vs paylaşın.

Öğürme kusma yok bugün sizin diğer kişilere yazdıklarınızı okumuştım söylersiniz diye eczaneden iyot aldım koyayım hemen dal darısı yiypr gold wings yem kullanıyor veteriner zayıf yulaf kat dedi 1 haftadır yulaf da karıştıyorum içine ağırlığını ölçmedim ama zayıf bi kuş 3 yıldır bizimle hep aynı şekildeydi kapısı açık istediğinde çıkıp giriyor dılarısı için oyuncağı var tünekli ama hasta olduğundan beri çok açmıyorum en son cmt günü çıktı uçtu baya yüksek buda şimdi yakaladım en son dışkısı https://hizliresim.com/fapjpt3
Hemen kullanın iyotu.

Geri