MUHABBET KUŞUM SÜREKLI HASTALANIYOR

güneşkuşum

Yeni Üye
Merhaba muhabbet kuşum uzun bir süredir ayda 2-3 sefer hastalanıp yeniden normala dönüyor. Hastalık belirtileri su şekilde: Halsizlik, kanat açarak bekleme, diski bozukluğu (genelde sadece beyaz/ acik sari bi diski ve kusma) Nedeni ne olabilir bugün tekrardan bu şekilde ama iyileşir diye yine götürmedim veterinere

Belirtiler normal değil. Kuşu bi görelim ve son yaptığı dışkılarını paylaşın.
Foto için hızlı resim com,
Video için streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz buraya link atın.
Kusma ,ağız içinde kötü koku,dışkıda kötü koku,ağız içinde damakta lezyon var mı? Kursakta şişlik? İştah kaybı vs? Kuyruk sekmesi?

Kusma ,ağız içinde kötü koku,dışkıda kötü koku,ağız içinde damakta lezyon var mı? Kursakta şişlik? İştah kaybı vs? Kuyruk sekmesi?

Kusma, sulu dışkı, iştah kaybı var ama bu dediğim surekli oluyor gün içinde tekrar iyileşiyor ben anlamadım

Yani daha bir iki saat öncesi çok kötüydü şimdi iyi gibi dışarı çıktı oynuyor uçuyor anlamıyorum neden böyle olup geri iyi oluyor iyi olsun isterim tabi ama bi hastalığı varsa veterinere götüreceğim

Kuşunuz hasta ve açlık dışkısı yapıyor. Yemek yemiyor tahminen. Kursaktan besleme yapılmalı bilen biri tarafından veya ağızdan şırınga ile azar azar 1.5 ml mama verilmeli mama bilek yakmayacak ısıda olmalı. Vakit kaybetmeyin çevrenizde kanatlı veya egzotik hayvan kliniği varsa veterinere muayene ettirin.

Kuşta büyük ihtimalle böbrek yetmezliği gelişmiş. Bir ihtimal de gut hastalığı var. Hangisi olduğunun net çözülmesi gerekir. Dolayısıyla veterinerin teşhis etmesi daha doğru olur. Ama buna imkan yoksa söyleyin böbrekkeri destekleyerek ilerleyelim.
Ayrıca nasıl beslediğinizi de yazın. Protein oranı düşük bir diyet devam etmelisiniz.

Kuşta büyük ihtimalle böbrek yetmezliği gelişmiş. Bir ihtimal de gut hastalığı var. Hangisi olduğunun net çözülmesi gerekir. Dolayısıyla veterinerin teşhis etmesi daha doğru olur. Ama buna imkan yoksa söyleyin böbrekkeri destekleyerek ilerleyelim.
Ayrıca nasıl beslediğinizi de yazın. Protein oranı düşük bir diyet devam etmelisiniz.
Bulunduğum şehirde kanatlı veterineri yok. Suyunu haftada bir entrobac ve vitamin damlatiyorum. Normal yemin yaninda, meyve sebze,yumurta vs veriyorum az miktarda

Ak darı, aspur ve yulaf ağırlıklı besleyin. Powerchol ve prozim plus sipariş edin. Opsiyonel olarak carnispeed ve sedechol de edinebilirsiniz. Aldıktan sonra kullanma talimatı veririm.

Geri