Muhabbet Kuşum tek ayağının üstüne basamıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan luwe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

luwe

Yeni Üye
Dün gece bir ayağına tam basamamaya başladı, birkaç adım attıktan sonra tek ayağına çok daha az basarak ilerliyor. Basamadığı ayağındaki tırnağıyla oynuyor sürekli ve bazen fotoğraftaki gibi ayağını kaldırıyor. Herhangi bir şişlik görmedim. Sorun ne olabilir?
7mu4via.jpeg

Kafesinde tül varsa takılmış olabilir. Bir yere çarpmış olabilir. Kafes tellerine sıkışmış olabilir. Tırnakları uzunsa kestirin.
3-4 gün sonra hala devam ediyor olursa yazın. Şimdilik ciddi birşey yok gibi.

İp var mı bakın iyice. Tüle perdeye falan takılmış olabilir. Kanama olduysa elinizde batikon falan varsa biraz sürebilirsiniz enfeksiyon kapmaması için. Geçmez ise yazınız.

Kafesinde tül varsa takılmış olabilir. Bir yere çarpmış olabilir. Kafes tellerine sıkışmış olabilir. Tırnakları uzunsa kestirin.
Kafeste tül kullanmıyoruz, dediğiniz gibi belki çarpmış olabilir pek yerinde durmayan bir kuş. Zarar vermekten korktuğumuz için tırnak kesimini biz yapmıyoruz, küçük ilçedeyim anlayan veteriner asla yok. Petshoplara güvenmek mantıklı olur mu yoksa en kötüsü de olsa bir veterinere mi yaptırayım?
İp var mı bakın iyice. Tüle perdeye falan takılmış olabilir. Kanama olduysa elinizde batikon falan varsa biraz sürebilirsiniz enfeksiyon kapmaması için. Geçmez ise yazınız.
Herhangi bir kanama, şişme, morarma gibi bir durum görmedim hocam.

Tırnakları görelim yakından
Tırnakları bu şekilde, tırnağın ucunda sanırım kanama olmuş ben onu önceden vardı diye hatırlıyordum evdekiler yeni oldu dediler. Bugün ayağının üstüne basabiliyor, tüneği kavrayabiliyor. Sadece 1 defa ayağını kaldırdığını gördüm dahaca.
i4f16ov.jpeg

O tırnağı büyük ihtimalle kaybedecek. Parmakta en ufak bir morarma olursa hemen veterinere koşun hiçbir yere yazmadan. Tırnakta değil ama ayakta olursa... Olmazsa hayatına sıkıntısız devam edecek.

Geri