Muhabbet Kuşum ve Sultan Papağanım anlaşamıyor, Muhabbet Kuşum iştahtan kesildi.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan AsiBulut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AsiBulut

Meraklı Üye
Sultan papağanımla muhabbet kuşumu aynı odaya koyduğumuzdan beri muhbbet kuşum çok hareketli kafes içinde. Öyle hareketliki bir an durup dinlenmiyor. Sürekleri telleri kemiriyor, taklalar atıyor, yüksek sesle ötüyor. Ve bunu yaparken yemde yemiyor, hafifledi ve kursağı boş.

Odaları ayırdık tekrar ve sakinleşti ama ne yapabiliriz bilemedik. Tanışmak istiyor gibi duruyor ama biri kafesteyken yan yana geldiklerinde hep muhabbet kuşum saldırı hareketleri yapıyor, sultan papağanımın ayağını ısırıyor. Hiç ikisinide aynı anda çıkarmadık o yüzden.

Kıskançlık ve stres olsa tüy dökerdi belki ama tüyleri gayet sağlıklı, kaç gündür hiç dökmedi. Tanışmak istese, meraktan olsa neden saldıracakmış gibi davranıyor?

Ne yapabiliriz bilmiyoruz sonsuza kadar ayrı odada duramazlar herhalde? Acaba aynı anda çıkartıp ne olacak bakmalımıyız? Yardımcı olurmusunuz bu konuda tecrübesi olanlar varsa. 😔

Olayı olumsuz bir vaka gibi lanse etmişsin. Aslında olan şu,kuşun diğer kuşla arkadaş olmak istediğinden veya dışarı çıkmak istediğinden yemek yemeye vakti olmuyor,hedefi başka olduğundan yemeği erteliyor veya unutuyor.Birbirleri ile iyi anlaşıyorlarsa aynı kafes içinde kalabilirler sorun yok. Ayağına dokunmak istemesi de onunla ilgilendiğinin göstergesidir.

Aynı odada kalsınlar. Hareketli olması daha iyi.

Olayı olumsuz bir vaka gibi lanse etmişsin. Aslında olan şu,kuşun diğer kuşla arkadaş olmak istediğinden veya dışarı çıkmak istediğinden yemek yemeye vakti olmuyor,hedefi başka olduğundan yemeği erteliyor veya unutuyor.Birbirleri ile iyi anlaşıyorlarsa aynı kafes içinde kalabilirler sorun yok. Ayağına dokunmak istemesi de onunla ilgilendiğinin göstergesidir.
Tellerin arasından ısırmaya çalışıyor ama bilemedik yani daha önce hiç farklı cinslerde kuş beslemedik. Kafesleri ayrı ikisinn sadece kafesler yan yanaydı. :(

Kuşum çok hafifledi ve göğüs kemiği ele batıyor. Ama hala aklı sultan papağnında, yemiyor içmiyor hareket ediyor. Tekrar ayırdım odaları evdeki ilaçlardan verdik ve yesin diyede kafesine darı koydum daha ne yapabilirim bilmiyorum.

Kuşum çok hafifledi ve göğüs kemiği ele batıyor. Ama hala aklı sultan papağnında, yemiyor içmiyor hareket ediyor. Tekrar ayırdım odaları evdeki ilaçlardan verdik ve yesin diyede kafesine darı koydum daha ne yapabilirim bilmiyorum.
Bir görüntü falan paylaşsan? Hasta olabilir. İstersen veterinere muayene ettir. Böyle bir olay sebebiyle hafiflemesi de uzak ihtimal geliyor bana. Dışkılarını falan paylaşın.

Bir görüntü falan paylaşsan? Hasta olabilir. İstersen veterinere muayene ettir. Böyle bir olay sebebiyle hafiflemesi de uzak ihtimal geliyor bana. Dışkılarını falan paylaşın.
Hasta oldu zaten ortamın sıcağı nemi iyiyken farklı yem vermemişken ishalde oldu, kafes dışında çok hareketli olduklarında bir süre sulu pisliyorlar ya, şuanda kafes içinde çok hareketli diye sanırım ondan oldu. Ayrı dışkısı yok şuanda kafesi kirlendi temizleyeceğim birazdan. İshal ve zayıflamış olmasına rağmen hala hareket etmeyi bırakmıyor sürekli sağ sol yapıyor tellere tutunup takla atıyor. Kursağı boş yanına darı koydum yemiyor. İlaçlarınıda verdik yakında kanatlı veterineri yok. Yarına biraz daha yemezse daha önce veterinerin verdiği toz mamayı sulandırır içiririz şırıngayla. O da olmadı götürürüz veterinere.

Evdeki ilaçlardan derken ? Hangi ilaçlar ?

İnsan için olan antibiyotik ilaç da mı yok evde ?

Geri