@alpdna @ADRIAN @FındıkBabaKuşuma önce açıkta satılan yem verdim zararlı olduğunu söylediler gemi değiştirdim vitakraft kullanıyorum şuan ama kuşum yemi eşeliyor fazlada yemiyor oyunmu oynuyor yemi mi sevmedi anlamadım yardımcı olursanız sevinirim
Elimde yiyor ama beyaz darı geldiği zaman ağzından bırakıyorKuşunuz yavru ise oyun oynamak için yapıyor olabilir. Ya da sizin ilginizi çekmeye çalışıyor da olabilir. Yem eşeleme, yemliğin altından kafa sokma vs. gibi hareketler kuşun bir şeyler anlatmaya çalışma durumu. Kafesten çıkmak için yapıyor olabilir ya da kafesteki bir şeyden de rahatsız oluyor olabilir. Ben de vitakraft kullanıyorum. Sarı darıları bir hayli sert, kuşlar ilk zamanlar kıramıyordu. Gold wings'in aspurundan alıp karıştırdım, aspur oranı düşük geldi bana. Şimdi zamanla alıştılar. Elinize biraz yem alıp yedirmeyi deneyebilirsiniz. Bakın bakalım öyle yiyor mu, kıramadığı tohum var da o yüzden mi öyle yapıyor...
Yemin son kullanma tarihini, tazeliğini de kontrol edin bozulmuş olma ihtimaline karşı. Cam kavanozda buzdolabında saklayın.
Kuşunuz yavru ise oyun oynamak için yapıyor olabilir. Ya da sizin ilginizi çekmeye çalışıyor da olabilir. Yem eşeleme, yemliğin altından kafa sokma vs. gibi hareketler kuşun bir şeyler anlatmaya çalışma durumu. Kafesten çıkmak için yapıyor olabilir ya da kafesteki bir şeyden de rahatsız oluyor olabilir. Ben de vitakraft kullanıyorum. Sarı darıları bir hayli sert, kuşlar ilk zamanlar kıramıyordu. Gold wings'in aspurundan alıp karıştırdım, aspur oranı düşük geldi bana. Şimdi zamanla alıştılar. Elinize biraz yem alıp yedirmeyi deneyebilirsiniz. Bakın bakalım öyle yiyor mu, kıramadığı tohum var da o yüzden mi öyle yapıyor...
Yemin son kullanma tarihini, tazeliğini de kontrol edin bozulmuş olma ihtimaline karşı. Cam kavanozda buzdolabında saklayın.
Peki bu durum hep böyle mi gidecek eşelememesi için ne yapmamız lazımYemin taze olup olmadığını kontrol edin, yemde kötü bir koku, tohumların arasında örümcek ağı ve siyah/beyaz küçük parçacıklar yoksa tazedir. Kuşunuz yavru olduğu için yemleri eşeleyip aradan kırabileceği yumuşak tohumları seçiyor büyük ihtimalle.
Peki bu durum hep böyle mi gidecek eşelememesi için ne yapmamız lazım
Yemde sorun oldugunu düşünmüyorum elimden çok güzel yiyor çünkü ama kafeste çıldırıyor sankiBiraz daha büyüyünce kendiliğinden bırakır, eğer ileriki zamanlarda da yapmaya devam ederse farklı bir yem markasına yönelin.
Yemde sorun oldugunu düşünmüyorum elimden çok güzel yiyor çünkü ama kafeste çıldırıyor sanki
Yemde sorun oldugunu düşünmüyorum elimden çok güzel yiyor çünkü ama kafeste çıldırıyor sanki