Muhabbet kuşum yumurtasını folluk dışına atmış?

Merhaba, bir çift kuşum var ve alışmama gibi problemleri yok yavruluktan büyümeler daha önce de birine emanet ettiğim süreçte farklı bir kafeste yumurtlamış ve yavru vermişlerdi. Daha sonra kuşları geri alınca yeni kafelerinde ebatı küçük bir yuvalıkları vardı, kafese oldukça alışıklar bu arada. Bir keresinde o küçük yuvalığa bir kez yumurtlamış, o bir yumurtayı kırıp dışarı atmış, diğer yumurtalarını da yuvalığa değil dışarıya yumurtlamıştı. Bu sefer gayet geniş bir yuvalık aldım standart ölçülerde, plastik folluklu. Alışmaları için yemlerini sadece yuvalığa koyuyordum, şu an da 3-4 aydır yuvalıklarında alışkınlar zaten. Tabiki yuvalığa yem vermeyi kestim, dışarı koyuyorum artık. Asıl mevzuya gelirsek geçenlerde dişinin yuvalıkta çok vakit geçirdiğini fark ettim. Baktığımda yuvalığa yumurtlamıştı(PVC folluğa) ve yatıyordu. Daha sonra diğerlerini de yumurtlamasını beklerken yuvalıkta yumurtanın olmadığını gördüm. Baktım kırıp dışarı da atmamış. Fark ettim ki pvc folluğun içindeki o yumurtayı kırmadan folluk ile yuvalık arasındaki oldukça ufak ancak bir yumurta genişliğinde bir yere atmış ve ayriyeten bir tane daha yumurtlamış oraya. Sizce sebebi nedir? Kırmadan o folluktan nasıl kenara atabildi onu da anlamış değilim.

Atmamıştır yumurta yuvarlanarak oraya gitmiştir. Hemen tekrar altına sürseydiniz. O boşluğu da bir şekilde kapatın.

Geri