Muhabbet Kuşumda Megabakteri

aysthek

Yeni Üye
Herkese merhaba umarım her şey yolundadır.

Muhabbet kuşumun kustuğunu fark edince veterinere götürdük. Antibiyotik kullandık 3 - 4 gün genel tedavi amaçlı sonrasında geçmeyince tekrar gittik ve dışkı testi yapıldı dışkısında megabakteri görüldü.

Öncesinde baytril kullanıyorduk megabakteri çıkınca veteriner farklı bir antibiyotiğe geçti ama adını unuttum.

Şu an eskisi kadar sık olmasa da arada kuşum yine kusuyor.

Benim 4 tane kuşum var. Üçünde bu hastalık çıktı. İkisi ağır belirti gösterdi halsizlik ve kusma. Üçüncü kuşum herhangi bir belirti göstermedi tedbir amaçlı dışkısına bakıldı ve tesadüfen öğrendik. Sonuncu kuşumda ise dışkı testi bakıldı onda megabakteri görülmedi. O üç kuşu biz aynı üreticiden aldık. Acaba taşıyıcı olabilirler mi yani doğuştan olabilir mi?

Veterinere antibiyotik tedavisinin bu megabakteri karşısında kullanımının yanlış olup olmadığını sordum veteriner fungal durumlarda antibiyotik genelde kullanmayız ama böyle durumlarda ikinci bir enfeksiyon olabiliyor ve kontrol altına alamayabiliriz dedi.

Benim yapabileceğim ekstra bir şey var mı tedavimiz doğru mu? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim uzun bir yazı oldu ilgilenen herkesten Allah razı olsun.

Kuşlarımın dışkılarını ve kustuğu anlarda ki bir youtube videosunda birleştirdim incelerseniz sevinirim.

Bu linkte diğer belirti gösteren kuşumun videosu

Amphoterisin B mi verdi ? İlacı ne kadar suya kaç damla katıyorsunuz

Sanırım hayır tetra ile başlıyor gibi hatırlıyorum ama emin değilim. Belki sizin dediğiniz de olabilir hatırlayamıyorum gerekirse sorup öğrenirim. İlacı 10 gün kullandık dün kullanmayı bıraktık. Sabah akşam direkt ağızdan verdik.

Düzelme oldu mu ? Tetra ile iyileşmişse megabacter değildir kuş. Başka hastalığı vardır.

Veterinere giderkenki şikayetler nelerdi ?

Sarı olan kuşun ilk belirtisi kusmaydı ve bu durum ilk aralık ayında oldu bu şikayetle gittik. 20 gün kadar antibiyotik kullandık yine sonra bıraktık dışkı testi tekrar bakıldı ve megabakteri görülmedi. Bir iki hafta kadar kusması kesildi. Sonra tekrar başladı. Bu süreçte 42 grama kadar çıktı. Ama şu an ölçtüm 29 gram iştahı yerinde yem yiyor sürekli bitiriyor ama bir gram alıp sonra yine 1 gram kaybediyor.

Diğer kuşumda bu durum daha yeni oldu onu da kusma şikayetiyle götürdük ama kablo kemirdiğini düşünmüştük. Şu an kusma hala devam ediyor ama ilk başlarda günde neredeyse 6 7 kere kusuyordu son 3 günde birkaç kere kustu

Sarı olan kuşun ilk belirtisi kusmaydı ve bu durum ilk aralık ayında oldu bu şikayetle gittik. 20 gün kadar antibiyotik kullandık yine sonra bıraktık dışkı testi tekrar bakıldı ve megabakteri görülmedi. Bir iki hafta kadar kusması kesildi. Sonra tekrar başladı. Bu süreçte 42 grama kadar çıktı. Ama şu an ölçtüm 29 gram iştahı yerinde yem yiyor sürekli bitiriyor ama bir gram alıp sonra yine 1 gram kaybediyor.
Ve halsiz duruyor genel olarak uyuyor enerjisi biraz geliyor oyun falan oynuyor ama çok uzun sürmüyor.

29 gram kuruma demektir kilo düşük..

Ne yapmam gerekiyor peki? Veteriner şu an probiyotik kullanmamızı istedi cuma günü tekrar kontrol için gideceğiz.

Yani bu hastalığın bir tedavisi var mı?
Eğer veteriner doğru teşhis yapmış ve doğru tedavi önermişse düzelecektir. Ama veterinerin çelişkili hareketleri var. Eğer megabacterse ilaç yanlış değilse teşhis yanlış. Veterinerin önüne geçip bir ilaç önermem de doğru olmaz. Siz en iyisi veterinerden ne ilaç verdiğini öğrenin yarın

Eğer veteriner doğru teşhis yapmış ve doğru tedavi önermişse düzelecektir. Ama veterinerin çelişkili hareketleri var. Eğer megabacterse ilaç yanlış değilse teşhis yanlış. Veterinerin önüne geçip bir ilaç önermem de doğru olmaz. Siz en iyisi veterinerden ne ilaç verdiğini öğrenin yarın
Tamamdır teşekkür ederim. Yarın öğrenip tekrar yazarım.

Geri