Muhabbet kuşumla şehir dışına gideceğim

ceylinaaa96

Yeni Üye
Merhaba, muhabbet kuşumla ankara dan trabzonda 10 saatlik bir yolculuk yapacağız Allahın izniyle. Yeni taşındım, burada tanıdığım ve emanet edebileceğim kimse yok. Benimle gelmek durumunda. Nasıl yapacağımı bilmiyorum aklımda bir kaç soru var şöyle
1) Taşıma çantası mı yoksa kafesini mi tercih etmeliyim. Kafesini her türlü yanımda götüreceğim çünkü gideceğim yerde de kuş var erkek çiftleşmelerini istemiyorum. Tek başıma yolculuk yapacağım. Kafese otobüste izin verirler mi?
2) Ceryandan korumak için hangi kısıma almam daha doğru olur bazen klima da açıyorlar yanıma ne getirmem doğru olur bunun için? Kafesin ya da taşıma çantasını örtmek için ceryandan etkilenmesin diye.
3) Muhabbet kuşumu şimdiden akşamları gideceğim saate göre kafesine koyuyorum alışsın diye. Ama geceleri pek yem yemiyor. Seyehate çıkmadan önce ve sonra ne yapmam lazım yem ve su konusunda.
Benim aklıma şuan için bunlar geldi. Çok araştırdım bazıları dayanamaz ölürler diyorlar. Bazıları gerekli koşullar sağlanırsa bir şey olmaz diyorlar. Muhabbet kuşum benim için çok kıymetli ona zarar verecek hiçbir şey yapmak istemem. Bana vereceğiniz önerilere açığım. Bilgilendirirseniz çok teşekkür ederim.

Klimadan uzak bir yere oturabilirseniz oraya oturun. Direkt klima vurmasın kuşa, cerayandan uzak kalmalı. Böyle bir durum bulamazsanız kafesin cereyan gelen kısımlarını bir bezle örtün ki klimanın direkt kuşa vurmasını engellesin. Kafesin bir bölgesi de açık kalsın nefes alabilmesi için.

Taşıma kafesi öneririm,taşıma çantasını ben uzun yolculuklar için uygun görmüyorum deneyimledim kısa yolculukta bile kuşum rahatsız oldu nefes sıkıntısı yaşanabilir çünkü çanta kafese göre daha kapalı bir alan.
Seyahat sırasında da kuşunuzun kafesinde yemek ve suyu olsun. Suyun içine Probiyotik ve multivitamin ekleyin. Seyahat öncesi ve sonrası 3 gün probiyotikli su verin. Stres korku kuşlarda ishale sebep olabilir,probiyotik vermek lazım. Seyahat sonrası 2 gün ise b vitamini veriniz,probiyotik ile karıştırabilirsiniz.

Taşıma çantası çok bunaltıyor biz de hiç kullanamadık. Taşıma kafesi tavsiye ederim. Yanınıza ince bir örtü alın soğuk hissederseniz ya da klima vs durumlarında üstünü ve yanını örtersiniz bir tarafı açık kalacak şekilde zaten taşıma kafesi küçük olduğu için rahatça kontrol edebilirsiniz.
Çok sevdiği bir oyuncağı varsa yolda aşırı ses çıkarmayacak şekilde olan kafesine koyabilirsiniz bizimkine öyle yapıyoruz hoşuna gidiyordu . Suyu takmayı çok tercih etmiyorum ama sürekli ara ara veriyorum ben molayı beklemeden içmek isterse rahatça içiyor sonra geri alıyorum yoksa dökülüyor stres yaşamasın. Yemi de aynı şekilde.
Mutlaka probiyotik desteği sağlayın, yola çıkmadan yemine toz zencefil serpebilirsiniz mide bulantısına iyi geliyor, papatya çayı verebilirsiniz sakinleştirir.
Vardığınızda hemen normal kafesine ve sessiz bir yere bırakın bol bol dinlenmeye ihtiyacı olacak. Çok kez yolculuk yaptık gereken önlemleri alınca hiçbir sorun yaşamıyorsunuz endişelenmeyin

Ben istanbula iki kez uçakla bir kezde otobüsle seyahat etmiştim kuşumla. Uçak zaten kısa mesafe, otobüse gelecek olursak yaklaşık 14 saat sürmüştü, taşıma kafesine koymuştum, öncesinde firmayı arayıp sordum yolculuk yapabilir demişlerdi. Eylül ayında gitmiştik, klima çarpmasın diye üstünü ince bir örtüyle örtmüştüm, sevdiği oyuncağını takmıştım fakat bu diğer yolcular için iyi olmadı :) topu vardı büyük onu takmıştım sürekli ağzına alıp kafese çarpıyordu tak tak ses cıkarıyordu mola da çıkarmıştım onu 🤣 sürekli olarak kucağımda yolculuğunu yaptı. Suluğunu bende takmadım, molalarda taktım. Benimki hiç stres olmadı belkide yolculuklara alışkın diyedir. Siz yanınıza multivitamin ve probiyotik alın. Daldarı da alın bence. Ha birde üstte bir arkadaş yazmış bende yola çıkmadan papatya çayı yapıp vermiştim, rahat yolculuk yapmasında onunda payı olabilir şimdiden hayırlı keyifli yolculuklar❤️❤️❤️

Ben istanbula iki kez uçakla bir kezde otobüsle seyahat etmiştim kuşumla. Uçak zaten kısa mesafe, otobüse gelecek olursak yaklaşık 14 saat sürmüştü, taşıma kafesine koymuştum, öncesinde firmayı arayıp sordum yolculuk yapabilir demişlerdi. Eylül ayında gitmiştik, klima çarpmasın diye üstünü ince bir örtüyle örtmüştüm, sevdiği oyuncağını takmıştım fakat bu diğer yolcular için iyi olmadı :) topu vardı büyük onu takmıştım sürekli ağzına alıp kafese çarpıyordu tak tak ses cıkarıyordu mola da çıkarmıştım onu 🤣 sürekli olarak kucağımda yolculuğunu yaptı. Suluğunu bende takmadım, molalarda taktım. Benimki hiç stres olmadı belkide yolculuklara alışkın diyedir. Siz yanınıza multivitamin ve probiyotik alın. Daldarı da alın bence. Ha birde üstte bir arkadaş yazmış bende yola çıkmadan papatya çayı yapıp vermiştim, rahat yolculuk yapmasında onunda payı olabilir şimdiden hayırlı keyifli yolculuklar❤️❤️❤️
Çok teşekkür ederim cevaplarınız için, taşıma çantası benim de içime sinmiyordu, gidip taşıma kafesi alacağım. Bizim ilk yolculuğumuz olacak. O yüzden iyice öğrenmek istedim. En azından içim rahatladı ne yapmam gerektiğini öğrendiğim için 🌺🐦

Hızlıca alın ve günde 2-3 kez koyun 1-2 saat kalsın içinde şimdiden alışın taşıma kafesine. Stres ihtimali azalır bu şekilde.

Geri