MUHABBET KUŞUMUN BİR SORUNU VAR!!!

nideb1234

Yeni Üye
muhabbet kuşum 3 yaşında erkek. şimdiye kadar bir sağlık sorunu çıkmamıştı. eşi yok 3 yıldır tek kuşumuz o. iştahı yerinde dışkısında da bir sorun yok. ama son 15 gündür ağlar gibi garip bir ses çıkartıyor hiç durmadan. eğer ekleyebilirsem videolarını da ekleyeceğim. özellikle geceleri bu ses çoğalıyor. onun haricinde sürekli hapşuruyor ve ceresinden sümüğümsü bir sıvı çıkıyor hatta rahatsız olup tüneğine siliyor ceresini bunu da yaklaşık 3 4 gündür yapıyor. kanatlarını sürekli açıyor ve kanatları tir tir titriyor bunu yaparken gözlerini de kapatıyor. ve başta bahsettiğim sesi de çıkartıyor. sanki solunumunda bir sorun varmış gibi. rutinimizde bir değişikilk yok her gün 3 4 kere çıkıyor meyvesini veya sebzesini yiyip oyun oynuyor. kuşum neden böyle ses çıkartıyor olabilir ve geçmesi için ne yapmam lazım acil yardım ederseniz çok sevinirim.

Hocam eczaneden %2 lik iyot lugol damla alın marka farketmez. Bu gün Kuşu 4 saat susuz bıraktıktan sonra 25 ml suya 1 damla katarak verin. Gece suyunu alıp sabah 50 ml suya 1 damla katarak verin. Hızlı olup eczaneden alın kuş azap çekiyor çünkü.

Hocam eczaneden %2 lik iyot lugol damla alın marka farketmez. Bu gün Kuşu 4 saat susuz bıraktıktan sonra 25 ml suya 1 damla katarak verin. Gece suyunu alıp sabah 50 ml suya 1 damla katarak verin. Hızlı olup eczaneden alın kuş azap çekiyor çünkü.
tesekkur ederim. neden boyle olmuş olabilir acaba bilginiz var mi?

Boğazı şiş kuvvetle muhtemel troid büyümesi var. Siz hızlıca iyot edinin.

bir yan etkisi vs olur mu kullaninca cunku ilk defa bu tur bi sey kullanicaz kusa kusura bakmayin cok soru sordum ama cok korkuyorum kusumun basina bi sey gelmesinden🙏🏻🙏🏻
İyot doğal bir mineral. Zaten yaşam için gerekli ve faydalı. Alın ve kullanın

bir yan etkisi vs olur mu kullaninca cunku ilk defa bu tur bi sey kullanicaz kusa kusura bakmayin cok soru sordum ama cok korkuyorum kusumun basina bi sey gelmesinden🙏🏻🙏🏻
Hocam iyileşen kuş hikayeleri konusuna göz atın içiniz rahatlamış olur. Mineral takviyesi yapıyoruz sonuçta. Ve hızlı olun nöbetçi eczane bulun ve şimdileden suluğunu alın. Buna rağmen şüpheniz devam ederse hızlıca veyerinere gidin.

Ulaşabildiniz mi ?

Bu gece çok az 15 ml civarı suya bir damla katarak verin. Suyun alt haznesi bile tam dolmasın yani. Ama suyu mutlaka uyumasına yakın alın. Sabaha kalmasın o su. Sabah da 50 ml suya bir damla katarak vereceksiniz. Gelişmelere göre süreyi belirleriz. 3-4 gün kullanacağız muhtemelen.

Bu gece çok az 15 ml civarı suya bir damla katarak verin. Suyun alt haznesi bile tam dolmasın yani. Ama suyu mutlaka uyumasına yakın alın. Sabaha kalmasın o su. Sabah da 50 ml suya bir damla katarak vereceksiniz. Gelişmelere göre süreyi belirleriz. 3-4 gün kullanacağız muhtemelen.
tamamdir tesekkurler ben gelismeleri aktaririm umarim ise yarar

merhaba dun dediginiz sekilde suyunu verdim bu gece cikardigi ses bi tık daha azalmis gibiydi daha once bagirir gibi cikartiyordu o sesi bu gece sanki mik mikliyor gibiydi su anda da beni gormedigi surece sesi cikmiyor ama kanatlari titremeye devam ediyor hala. bu gun ne zaman suyunu degistireyim tekrar?

Sabah suyunu yenilediyseniz saat 14-15 gibi suluğunu çıkartın 3 saat sonra tarif üzerine (50ml suya 1 damla iyot) yeni su hazırlayıp takın.Akşam gelişmelerden haberdar edin muhakkak.Birde kağıt havlu üzerine yaptığı(5-6) dışkının olduğu resmini ekleyin.Şifa olsun.

Sabah suyunu yenilediyseniz saat 14-15 gibi suluğunu çıkartın 3 saat sonra tarif üzerine (50ml suya 1 damla iyot) yeni su hazırlayıp takın.Akşam gelişmelerden haberdar edin muhakkak.Birde kağıt havlu üzerine yaptığı(5-6) dışkının olduğu resmini ekleyin.Şifa olsun.
evet sabah 10 da 50 ml su koymustum o duruyor su an. yarim saat sonra cikartirim suyu aksama dogru da dışkı fotografini atarim tesekkur ederim.

evet sabah 10 da 50 ml su koymustum o duruyor su an. yarim saat sonra cikartirim suyu aksama dogru da dışkı fotografini atarim tesekkur ederim.
Dışkı değil şuan önemli olan. Kuşun nefesi açılacak mı o önemli ama %90 açılacaktır.

Dışkı değil şuan önemli olan. Kuşun nefesi açılacak mı o önemli ama %90 açılacaktır.
merhaba, dun sabahtan beri kusum o sesi cikartmiyor sadece 2 3 kere denk geldim o da cok kisa kisaydi eskisi gibi degildi. gece de sakindi hic sesi cikmadi. son 2 3 gune nazaran daha enerjik oyuncaklariyla oynuyor su an. gece suyunu almıştim az once 50 ml iyotlu su koydum tekrar. bundan sonra daha verecek miyiz nerdeyse iyilesti gibi duruyor cunku?

Gözünüz aydın iyileşmesine sevindim. Kuş boğulmak üzereydi şimdi öyle bir rahatlamıştır ki... Şunu da söyleyim şanslısınız. Başka herhangi bir platforma danışsaydınız yılların üreticisine vs hatta veterinere bile götürseydiniz solunum yolu enfeksiyonu diyecek antibiyotik verip gönderecekti. 1 hafta kullanacaktınız iyileşmeyecekti tabi bu defa başka etken maddeli antibiyotik verecekti. Bir haftada ona devam edecektiniz olmadı bu defa mantar olmalı diyerek mantar ilacı verecekti bir haftafa öyle derken bu arada kuşun troid bezi şişmeye devam edecek ve kuş boğularak ölecekti. Neyseki kurtuldu yavrucak. Basitçe iyota ihtiyacı vardı. Hatta size tavsiyem bir süre günde 2 damla sizde için aileniz de içsin. İnsanların çoğu da fatkında olmadan eksiklik yaşıyor.

2 gün daha tam suluğa ( 100 ml ) 1 damla katarak vermeye devam edin. Sonrasında 15 gün sonra bir daha takviye yapın. Hayatı boyunca her 15 günde bir takviye yapın. Tek gün ama. Kışın 50 ml suya 1 damla yazın 100 mş suya 1 damla şeklinde. Günvel halinin videosunu da paylaşır mısınız. Bir görelim kuşu.

Geri