evet haklisiniz zaten burada paylasmadan once kuscu bir tanidigimiza ve bir veterinere danismistik ikisi de ya tuy dokme donemindedir ya da eşi olmadığı için boyle yapiyodur demislerdi. o gunun gecesi kus resmen elimde bayildi parmagimda duruyordu birden gozleri kapandi ve tutmasaydim dusecekti elimden. ondan sonra da hemen buraya yazdim zaten. neyseki hemen iyilesti.Gözünüz aydın iyileşmesine sevindim. Kuş boğulmak üzereydi şimdi öyle bir rahatlamıştır ki... Şunu da söyleyim şanslısınız. Başka herhangi bir platforma danışsaydınız yılların üreticisine vs hatta veterinere bile götürseydiniz solunum yolu enfeksiyonu diyecek antibiyotik verip gönderecekti. 1 hafta kullanacaktınız iyileşmeyecekti tabi bu defa başka etken maddeli antibiyotik verecekti. Bir haftada ona devam edecektiniz olmadı bu defa mantar olmalı diyerek mantar ilacı verecekti bir haftafa öyle derken bu arada kuşun troid bezi şişmeye devam edecek ve kuş boğularak ölecekti. Neyseki kurtuldu yavrucak. Basitçe iyota ihtiyacı vardı. Hatta size tavsiyem bir süre günde 2 damla sizde için aileniz de içsin. İnsanların çoğu da fatkında olmadan eksiklik yaşıyor.
2 gün daha tam suluğa ( 100 ml ) 1 damla katarak vermeye devam edin. Sonrasında 15 gün sonra bir daha takviye yapın. Hayatı boyunca her 15 günde bir takviye yapın. Tek gün ama. Kışın 50 ml suya 1 damla yazın 100 mş suya 1 damla şeklinde. Günvel halinin videosunu da paylaşır mısınız. Bir görelim kuşu.
yardim eden herkese cok tesekkur ederim bir sorun olursa (umarim daha olmaz) ben yine yazarim
suanki halinin videosunu da alta ekliyorum uzaktan cektim kafesteki halini