Muhabbet Kuşumun Dışkısındaki Sorun

Yunus Emre Atmaca

Yeni Üye
Merhabalar. 3 yaşındaki erkek muhabbet kuşum dün akşam çok uykuluydu. Sessiz bir odaya götürüp uyumasını sağladım. Ertesi sabah eski yerine geri götürdüm fakat durgun görünüyordu, bu aralar yoğun olduğum için bir süre ilgilenemedim belki küsmüştür diyerek çıkardım oynamaya çalıştım fakat halsiz olduğu belliydi ben de daldarı verdim. Biraz da olsa hareketlendi kendine geldi ötmeye başladı ama bu sefer de dikkatimi masaya yaptığı dışkısı çekti. İshal olduğunu düşünüyorum ama emin olamadım sizlere sormak istedim ishal ise de nasıl tedavi edeceğimi danışmak istedim, daha önce birkaç kez daha atlattık ilkinde çok kötü durumdaydı veterinerin şırınga ile verdiği ilaçları kullandık, ikincisi kendiliğinden iyileşmişti. Veterinerin verdiği ilaçlardan hala elimde var ama dolapta saklamadım ve yaklaşık 1 yıllık muhtemelen artık bozulmuştur. Sizce ne yapmalıyım?

Küsme değil kuşun hasta,dışkı anormal.
Kuşun güncel videosunu da görelim.

Video : streamable.com veya youtube bu siteleri kullanarak buraya linki ekleyin videonun.

Daha önce hangi ilacı ne dozajda kullandığınızı kaç gün kullandığınızı da yazın.

Öğürme, kusma,ağızda veya dışkıda kötü koku,ağız damak içinde beyaz veya sarı lezyonlar,kursakta şişlik,göğüs kemiğinin yan kısımlarındaki etlerde erime var mı yani göğüs kemiği ortaya çıkmış mı bariz olarak?

Elinizde antibiyotik var mı?

Küsme değil kuşun hasta,dışkı anormal.
Kuşun güncel videosunu da görelim.

Video : streamable.com veya youtube bu siteleri kullanarak buraya linki ekleyin videonun.

Daha önce hangi ilacı ne dozajda kullandığınızı kaç gün kullandığınızı da yazın.

Öğürme, kusma,ağızda veya dışkıda kötü koku,ağız damak içinde beyaz veya sarı lezyonlar,kursakta şişlik,göğüs kemiğinin yan kısımlarındaki etlerde erime var mı yani göğüs kemiği ortaya çıkmış mı bariz olarak?

Elinizde antibiyotik var mı?
Videoyu birazdan paylaşacağım, ilaç ne kullandığımı bilmiyorum veteriner birkaç şeyi karıştırıp şırınga yapmıştı biri sarı renk biri şeffaf. 1 hafta kullandık sabah akşam 5'er damla ağzına damlatmıştık. Söylediğiniz belirtilerin de hiçbiri yok ayrıca şu an daha hareketli, fotoğrafı çektikten sonra 2 saat bekledim fakat dışkı yapmadı. Elimde de antibiyotik yok.

Videoya çekildiğini farkedince biraz sessizleşti😅

Göğüs kemiği dışarıdan gözükmüyor ama elle hissediliyor, yanlış hatırlamıyorsam her zaman bu derecedeydi ama.

Kuş hasta eczaneden triflucan ve bactirim antibiyotik alıp başlamanız gerek. Reçete isterler ve yazdırmışken flagyle de yazdırın. şurup formda olsun ilaçlar. Flagyle istetme olarak elinizde olacak çünkü onu da kullanmak gerekebilir. Elinizde bulunsun. Ve hızlı olun çünkü enerjisi hızla azalacaktır kuşun.

Kuş hasta eczaneden triflucan ve bactirim antibiyotik alıp başlamanız gerek. Reçete isterler ve yazdırmışken flagyle de yazdırın. şurup formda olsun ilaçlar. Flagyle istetme olarak elinizde olacak çünkü onu da kullanmak gerekebilir. Elinizde bulunsun. Ve hızlı olun çünkü enerjisi hızla azalacaktır kuşun.
Doktor kuş için istesem verir mi, ne kadar vereceğim?

Yani aile hekiminden rica edin. Yazmakta gönülsüz oluyorlar genelde. Kuşum ölmek üzere falan derseniz belki ikna olur

Hocam bactrim ve triflucan ile başlayalım. Flagyle gerek olursa kullanırız şuan açmayın o ilacı. Suluğunu alın 4 saat sonra 50 mş suya ( yarım suluk ) 5 damla bactrim 7 damla triflucan katarak verin bu günü saymadan 7 gün tedavi olacak yani toplam 8 gün. 9. Gün bactrim kesilip triflucan ile devam edilecek. Akşam yatmadan önce suyu çekip sabah yeni su hazırlanacak. Günde eşit aralıklarla 2 kez taze hazırlanacak ilaçlı su. Her ilaçlı su öncesi 2 saat susuz kalsın ki ilaçlı suyu taze içsin. Yarından itibaren her gün probiyotik de katon suyuna.

Hocam bactrim ve triflucan ile başlayalım. Flagyle gerek olursa kullanırız şuan açmayın o ilacı. Suluğunu alın 4 saat sonra 50 mş suya ( yarım suluk ) 5 damla bactrim 7 damla triflucan katarak verin bu günü saymadan 7 gün tedavi olacak yani toplam 8 gün. 9. Gün bactrim kesilip triflucan ile devam edilecek. Akşam yatmadan önce suyu çekip sabah yeni su hazırlanacak. Günde eşit aralıklarla 2 kez taze hazırlanacak ilaçlı su. Her ilaçlı su öncesi 2 saat susuz kalsın ki ilaçlı suyu taze içsin. Yarından itibaren her gün probiyotik de katon suyuna.
Flagyle nasıl kullanılıyor onu da söylerseniz sevinirim hocam.

Hocam probiyotik bulamıyorum internetten alsam birkaç gün sürer gelmesi birkaç gün sonra koymaya başlasam sorun olur mu probiyotik şart mı?

Sorun olmaz. Amacım sindirimini ve florasına destek olmak ve hızlı toparlamasını sağlamak. Ne zaman alabilirseniz o zaman başlarsınız.

Kuşun güncel videosunu ve son dışkılarını paylaşın ki takip edelim iyileşiyor mu iyileşmiyor mu diye.. Sizin yazmanız yeterli değil. Görüntü lazım.

Geri