Muhabbet kusumun gagasi kendi kendine ufaldi. Ne yapacağım?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan limonask
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

limonask

Yeni Üye
Kusumun gagasi son 1 aydır gittikçe zayifliyor ve zayıflayan yerleri de kırılıyor. Böyle boyle iyice ufaldi. Veteriner gaga mantarı degil dedi. Bisey yapamayız dedi. Bende buraya yazayım dedim. Malesef yaşadığım bölgede kuşlardan anlayan bir veteriner yok.

Hızlıresim.com a yükleyip linkini paylaşın

Mantar var kuşta tahminen. Eczaneden trosyd ya da başka mantar kremi alın sürün gagaya sabah ve akşam,3 gün kullanın.

Bu arada kuşunuz yemek yiyor mu yiyebiliyor mu? İştah durumu ve dışkıları nasıl? Son yaptığı dışkılarını da görelim.
Kuşta kusma falan var mı?

Mantar var kuşta tahminen. Eczaneden trosyd ya da başka mantar kremi alın sürün gagaya sabah ve akşam,3 gün kullanın.

Bu arada kuşunuz yemek yiyor mu yiyebiliyor mu? İştah durumu ve dışkıları nasıl? Son yaptığı dışkılarını da görelim.
Kuşta kusma falan var mı?
Kusma yok ama son zamanlarda dışkısı popo kısmına yapismaya basladi. Tam ishal gibi olmasada hafif yumuşak bir dışkısı var. Ve tabani ıslatıyor. Kusma yok. Kabuksuz yem yiyebiliyor ama yutkunmada zorlaniyor gibi ve yemlerin çoğu da ağzından dusuyor. Ben kendim yemi toz haline getirip siringaya doldurmaya çalıştım ancak o işi pek beceremedim. Bunlara bağlı olarak enerjisi de cok düştü. Cok uyumaya basladi. Eczacıya mantar degil mi dediğimde yok değil dedi. O zaman ağzında yara olusmamisti ancak Gagasi yine epey bir ufalmisti. İç hastalıkları etkiliyordur dedi.

Bir de bu kremi agzina surersek zararı olmaz mi? Kuslar için damla falan yok mudur?

Bence evde halledilebilecek bir sorun gibi görünmüyor, hangi ildesiniz veteriner önerelim

Rize Çakıroğlu Veteriner Kliniği
Tophane Mah Ordu Cad. no:3, 53020 Merkez/Rize
+904642147294
Şurayı önermişler ama nasıldır bilmiyorum, gitmeden önce arayıp bilgi alabilirsiniz

Rize nemli bir yer eğer mantar ise ki öyle görünüyor çabuk üreyebilir, kremi temin edene kadar zeytinyağı sürün gagaya. Yem yiyemiyorsa yumurta maması vs yapın yoksa da kursaktan beslenmesi gerekebilir.

Rize Çakıroğlu Veteriner Kliniği
Tophane Mah Ordu Cad. no:3, 53020 Merkez/Rize
+904642147294
Şurayı önermişler ama nasıldır bilmiyorum, gitmeden önce arayıp bilgi alabilirsiniz
Oraya gittim zaten. Bana bunun mantar olmadığını söylediler. Ve ne olduğuna dair gerekli ekipmanlarınin olmadığını söylediler. Bu bölgede de böyle bir veteriner yok dediler.

Rize nemli bir yer eğer mantar ise ki öyle görünüyor çabuk üreyebilir, kremi temin edene kadar zeytinyağı sürün gagaya. Yem yiyemiyorsa yumurta maması vs yapın yoksa da kursaktan beslenmesi gerekebilir.
Bu arada gagasinjn etrafı boyle degildi. Kanlanmis. Kendi kendine kırılmaya ve deforme olmaya başladı. Biz veterinere goturdugumizde gaga renginde de bir şey yoktu ancak gaga orda bile deforme olup soyuluyordu

Görsel istemiştim halen atmamışsınız. Kuşun güncel videosunu ve son yaptığı dışkılarını paylaşın.

Foto için : hızlı resim com
Video için : youtube ya da streamable.com kullanabilirsiniz buraya link atın.

Görsel istemiştim halen atmamışsınız. Kuşun güncel videosunu ve son yaptığı dışkılarını paylaşın.

Foto için : hızlı resim com
Video için : youtube ya da streamable.com kullanabilirsiniz buraya link atın.
Attım. Dikkat etseniz görürdünüz

. Dışkılarını simdi atamayacağım ancak ishale karışık. Bazen sadece su diskiliyor gibi. Bazen uzun hayvan dışkısı gibi diskiliyor.
Dıştaki mantar iç mantara çevirmiş olabilir veyahut iç parazit olabilir. Dışkılrı görmemiz lazım. Atarsanız bakarız.

Geri