Muhabbet kusumun gagasi kendi kendine ufaldi. Ne yapacağım?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan limonask
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Dıştaki mantar iç mantara çevirmiş olabilir veyahut iç parazit olabilir. Dışkılrı görmemiz lazım. Atarsanız bakarız.
Sanmiyorum çünkü veteriner bunun bir mantara benzemedegini kuşun kendi iç hastalıklarının gagaya yansıdığını ve burda ve yakın çevrede bunun tespiti içinde uygun ekipmana sahip bir veteriner kliniğinin olmadığını söyledi. Ağzında görünen karartilar da gecen günlerde cikti. Sanırım ağzında yara benzeri bir sey var.

Kendi yemek yiyemiyorsa kuş besleme maması alıp sıcak su ile karıştırıp bilen birinin beslemesi lazım kursaktan,günde 4 defa 4 saat aralıklarla her öğün 1.5 ml mama. Bilek yapmayacak sıcaklıkta olmalı mama.
Probiyotik yoksa alın,mamasına ekleyin günde 1 kez ,en az 1 hafta probiyotik de verin.
Dıştaki şey için mantar kremi söylemiştim zaten.
Dışkıları da paylaşırsanız duruma bakıp ilaç önerisinde bulunabiliriz hasta olmuşsa.
Kuşun gagasında enfeksiyon var çünkü. Mantar gagayı çürütür siyahlaştırır.

Sanmiyorum çünkü veteriner bunun bir mantara benzemedegini kuşun kendi iç hastalıklarının gagaya yansıdığını ve burda ve yakın çevrede bunun tespiti içinde uygun ekipmana sahip bir veteriner kliniğinin olmadığını söyledi. Ağzında görünen karartilar da gecen günlerde cikti. Sanırım ağzında yara benzeri bir sey var.
Gaga mantarına bakmak için Wood lambası kullanılır,uv ışıkla bakılır kuşun gagasına. Bunun için illa kuş veterineri bulmanız gerekmez. Kedilerde köpeklerde de mantar olabilir. Kedi köpeklerde mantar olup olmadığına bakan böyle bir lambası olan herhangi bir kliniğe de gidebilirsiniz gagasına baktırabilirsiniz. Tercih sizin.

Dış parazit için bir ense damlası yapın veya yaptırın. Mantar kremi de kullanın. Keratin içerikli bir aminoasit takviyesi yapın kuşa.

Geri