Muhabbet kuşumun geçmeyen deri hastalığı

Mubişimdemubişim

Yeni Üye
Merhabalar 4 5 yaşlarinda Muhabbet kuşum var. 2 yasindan beri aralıklı şekilde ayni deri hastalığı ile uğraşıyoruz. Özellikle kış aylarında tekrarlıyor. Enerjisinde veya davranışlarında değişiklik olmuyor. Ama kanadının altindaki yara bi şekilde tekrarlıyor. Tam geçti diyorum başa dönüyoruz. Antibiyotikli kremler(veterinerin yazdığı) ve neem yağı falan denedik. Hepsi kısa vadede işe yaradı. Ama sonra tekrar etti. Sürekli boyunlukla yaşıyor. Ama kaşıyamasa bile yara tekrarlıyor. Çok uçuncada tekrarlıyor.

Omega 3 takbiyesi ve çinko takviyesi yapın kuşa. Krill yağı alıp günde bir damla ağzına damlatın. Yara iyileşene kadar da neem yağı veya antibiyotik krem sürmeye devam edin. Bulunduğu ortam sıcaksa gün 1 defa ılık suyla fısfıs yardımıyla tüm cildini nemlendirmeye çalışın. Oral antibiyotik kullandınız mı peki ?

Merhabalar 4 5 yaşlarinda Muhabbet kuşum var. 2 yasindan beri aralıklı şekilde ayni deri hastalığı ile uğraşıyoruz. Özellikle kış aylarında tekrarlıyor. Enerjisinde veya davranışlarında değişiklik olmuyor. Ama kanadının altindaki yara bi şekilde tekrarlıyor. Tam geçti diyorum başa dönüyoruz. Antibiyotikli kremler(veterinerin yazdığı) ve neem yağı falan denedik. Hepsi kısa vadede işe yaradı. Ama sonra tekrar etti. Sürekli boyunlukla yaşıyor. Ama kaşıyamasa bile yara tekrarlıyor. Çok uçuncada tekrarlıyor.
https://resimlink.com/i3n7x

Omega 3 takbiyesi ve çinko takviyesi yapın kuşa. Krill yağı alıp günde bir damla ağzına damlatın. Yara iyileşene kadar da neem yağı veya antibiyotik krem sürmeye devam edin. Bulunduğu ortam sıcaksa gün 1 defa ılık suyla fısfıs yardımıyla tüm cildini nemlendirmeye çalışın. Oral antibiyotik kullandınız mı peki
İlk oldugu zaman veteriner oral bisey vermisti ama antibiyotikmi bilmiyorum. Şuan yara açık gibi bisey sürmek dogru olurmu. Ve takviyeleri nerden ne diye alabilirim.https://resimlink.com/i3n7x

Basite alınmaması lazım. Orada mantar olabilir,mantar ise antibiyotik değil antifungal krem kullanmak gerekir. Bakteriyel deri enfeksiyonu da olabilir ve oral olarak antibiyotik ilaç kullanmak gerekebilir. Ya da orada tüy dönmesi olabilir. Sürüntü testi yapılmasını (swap) öneririm.

Ve açık yara oluşması da enfeksiyon kapma riskini arttırır. Açıklık derin ise dikiş gerekir. Veterinerinizi değiştirin

Geri