Muhabbet kuşumun gözünde toz

mavişatkim

Yeni Üye
Muhabbet kuşumun kafesini temizlemek için çıkardım ama çok tozlu olan klimanın üstüne uçtu indiğinde gözü toza bulanmıştı tutup kulak çubuğuyla silmeyi denedim ama çok korktuğu için durmuyodu ben de zorlamak istemedim sonra parmağımla yukarıdan 2-3 damla su damlattım başka bir şey yapmadım şuan hali bu bir şey yapmam gerek mi kendiliğinden geçer mi

Birkaç gün gözlemleyin. Akıntı,sulanma,kızarıklık olursa yazarsınız.

Sorun olacağını sanmam korkmayın. Dokunmayıp sadece su damlatsaydınız daha iyiydi.

Çay demleyin,çay soğumaya yakın hafif ılık olunca,pamuk daldırın içine. Pamuğu sonra sıkın. Kuşun gözünü hafif hafif silin pamukla tahriş etmeden.

Tozun çoğu gitti kendi kendine mineral bloğa ve tüneğe sürterek temizlemiş, biraz kalmış ama ona da dokunmaya gerek yok sanırım gözünde akıntı kızarıklık şuan yok ama oluşursa yazarım tekrardan teşekkürler desteğiniz için

Klima temizliğine dikkat edin ortama hastalık yayacak kadar tozlu olmamalı.
Ayrıca kuşa direkt klima gelmemeli. Hava akımına maruz kalmamalı.

Ortam ısısı sabit olmalı. Ani ısı değişikliği kuşu hasta edebilir.

peki kuş duş aldıktan sonra balkona güneşe çıkarabilir miyiz kuruması için hafif rüzgar varsa sorun olur mu
Rüzgar tehlikeli. Rüzgar varsa balkona çıkarmayın. Sabit ısılı bir odada kendi kendine kafesinde beklerken kurusun. Güneşli havalarda banyo yaptırırsanız daha kolay olur,hızlı kurur ve de rüzgar olmaz.

Geri