Muhabbet Kuşumun Güvenini Kaybettim

Ayaz DEMİREL

Yeni Üye
Ben 7 aylık bir muhabbet kuşu sahibiyim.Ve güvenini kaybettiğimi anladım... Olay şöyle oldu: Ben kuşumu dışarı çıkardıktan sonra kafese koymak için avucuma alıp koyuyordum. Hayvancağızda bağırıyordu bende anlamıyordum.Sonra bir video ile aydınlandım. Avucuma alırsam ona güvenini kaybedermişim.Etkide etti yani mesela: Isırmalar,parmağa gelmemeler gibi. Lütfen biri güvenini tekrar nasıl kazanacağımı yazsın çok pişmanım

O hareketi yapmayı bırakın bir süre sonra normale döner herşey. Çok sorun değil.

Net bir şey diyemeyiz. Her kuşun karakteri aynı değil çünkü. O hareketi yapmayı bırakın ve sakince yaklaşın kuşa,parmağınızı yavaşça yaklaştırın başını sevmeye çalışın ve konuşun onunla kelimeler söyleyin. Kuş sesi falan açın telefondan.
Elinizden yem yedirin,marul roka vs seviyorsa elinizde tutun sebzeyi ve kuşa yaklaştırın öyle yesin. Size alışması zaman alabilir. Travma olmuşsa belki de hiç düzelmez. Bunu bilin ama.
Kuşu kafese sokmakta zorlanıyorsanız T tünek alın veya yapın,tünek sayesinde kafes kapısına kadar yaklaştırıp kendisinin içeri girmesini sağlayabilirsiniz,böylece siz dokunmamış olursunuz.

Geri