muhabbet kuşumun kaka ve tüy sorunlari

bilgejameson

Meraklı Üye
uzun bir aradan sonra tekrar merhaba arkadaşlar. hic uzatmadan direkt konuya girecegim.
mavişim erkek, 5-6 yildir bizimle kac yasinda oldugunu bilmiyorum bize geldiginde yavru muydu emin degilim çünkü petshoptan almadim. neyse son 5-6 aydir tüy doneminde bi turlu atlatamadi. dökülüyor ama yeni tuyler kapsullerin icinde kalip cikmiyor oyle kapsullu bi sekilde kaldi çocuğum. streslidir belki diye bekledim ama bekle bekle degisen bir sey yok hala ayni. bunun uzerine bugun goldbird B vitamini aldim kuşçudan ama henuz kullanmaya baslamadim.
yaklasik son 3 aydir da kakasi poposuna yapisiyor boyle arkasinda kaka öbegi ile geziyor tutabildigimde temizliyorum kakasinda yem yok normal kaka. bunun üzerine tuylerini duzgun dokemedigi icin yapisiyordur belki diye dusundum ya da sindirim sisteminde kabizlik olabilir diye 3 aydir entrobac kullaniyorum haftada 2-3 kez. o rahatlatiyor diye gozlemledim.
tum bunlar yetmezmis gibi dun de 2 tane kirmizi bit gordum cocugumun yaninda. haftada 2 kez temizlenen yikanan kafeste bu nasil oluyor anlamiyorum. kaldi ki mavişim kafese sadece uyumak icin girer aksamlari. butun gun disarda bizimle takilir. kendine gore bazi noktalari vardir evde oralarda uyur gun icinde bol bol. neyse bugun hemen gidip vilmectin aldim onu uygulayacagim.
simdi hazirsaniz sorularim geliyor
1- vilmectini ilk uygulamadan kac gun sonra tekrar ediyorduk?
2- vilmectin kullanirken entrobac ya da vitamin B kullanmasi yan etki yapar mi bu 3 durumu nasil organize etmeliyim?
3- cocugumun kakasi konusunda ne yapabilirim?
4- son 1 senedir gun icinde uzun uzun uyur ama iştahi hareketleri yerinde, cok uyumasi bir sorun mudur?
yardimlarinizi bekliyoruz, mavişim ellerinizden öper iyi bayramlar diler :)

Kuşunuzun güncel videosunu (yandan da kuyruğu görünecek şekilde detaylı çekim) ve de son yaptığı dışkılarını paylaşın.

Foto için hızlı resim com,
Video için streamable.com veya youtubeyi kullanılabilirsiniz.

Kuş kaç gram ağırlığında? Sesi normalde de böyle mi çıkıyordu? Hasta olma ihtimali var.
Haftada 2 kez B vitamini verin içine probiyotik de ekleyiniz. Tüy döneminde haftada 2 kez b vitamini.
Ve karaciğer koruyucu alalım,Powermax Powerchol öneriyoruz kendi sitesinden temin edebilirsiniz isterseniz. Enzim içerikli probiyotik de alalım,Kanatlı Oil prozim plus alalım kendi sitesinden temin edebilirsiniz.

Ense damlasını damlattıysanız 15 gün sonra tekrar 1 damla damlatmanız lazım. Ve bu süreçte banyo da yapmamalı ilacın etki etmesi için.

Bit temizliğine gelirsek sebacil vb ürün alıp kafes ve ekipmanları temizleyin iyice. Sonra iyice durulayın koku da kalmasın.

3 ay sonra tekrar 1 damla parazit damlası kullanın.

Dediğim ürünleri de alırsanız kullanımını yazarız

hassas tartim olmadigi icin bilemiyorum :( sesi evet sultan papaginimiz da var onun car car bagirmasini taklit ediyor bazen mavişim kendine gore degisik otme sekilleri buluyor. röhnfried entrobac var toz seklinde biliyosunuz yine de prozim almali miyim? powerchol tamam siparis verecegim artik bayramdan sonraya geldiginde kullanimi bu baslik altindan soracagim size.
vilmectini aksam yapacagim, yarin da probiyotik ve B vitaminli suyunu hazirlarim fakat goldbird B vitamini kac damla verecegim ve bunlari karistirip kullanmak bir sorun cikarir mi? @BeautiBird

B vitamini alacağınıza kaliteli bir multi vitamin alsaydınız keşke ( örneğin kanatlıoil vitabol ). Ayrıca sindirime yardımcı olması için enzim içerikli bir probiyotik örneğin prozim plus. Karaciğerinde yük var gibi dışkısı zarlı. Powerchol alıp başlayabilirsiniz. Parazit için de hem ense damlası hem de tünek bağlantı noktalarına ve kafesin köşelerine falan bit spreyi veya neem yağı gibi bir ürün kullanabilirsiniz.

kuşuma soyledikleriniz iyi gelecekse tabi ki alirim. siparis verecegim bayramdan sonra kullanimi icin size tekrar yazacagim.

powerchol sitede stokta yok olarak gorunuyor. baska sitelerde de guvenilir bulamadim oneriniz var mi

Sitesinde bayiliklerini gösteriyor,il il ve o ildeki bayisinin telefon numarasını.Bende dün farkettim,belki olduğunuz şehirde bayisi vardır.

3 aya yakın zamandır Powerchol kullanıyorum,çok şükür bir problem yaşamadım.İnternet siparişlerinden pek anlamıyorum,oğlum ürüne baktığında (bandrol falan var üzerinde)orjinal ürün dedi.Ama yinede emin olmak isterseniz kendi sayfasından takip edin.Tuhaf bir kokusu var,b vitamini kokusunun daha ağır hali gibi,powermax sitesinden alan forum üyeleride aynen ağır kokusu olduğunu tarif ettiler.Yani normal kokusu buymuş bilginiz olsun.içerik olarak zengin ve kaliteli bir ürün.Tecrübemi yazdım,tercih sizin.

kendi sitesindeki iletisim numarasiyla konustum. bayramdan sonra stok durumuna bakacaklarmiş, nasil olsa simdi alsam da bayramdan sonra gelecek almisken orjinal ureticisinden alayim diyorum. verdiginiz bilgiler icin cok ama cok tesekkur ederim iyi bayramlar :)

kendi sitesindeki iletisim numarasiyla konustum. bayramdan sonra stok durumuna bakacaklarmiş, nasil olsa simdi alsam da bayramdan sonra gelecek almisken orjinal ureticisinden alayim diyorum. verdiginiz bilgiler icin cok ama cok tesekkur ederim iyi bayramlar :)
Rica ederim,iyi bayramlar diliyorum.

arkadaslar bi sorunumuz var. 6 haziran gunu aksam uzeri vilmectini uyguladim cocuguma. fakat dunden beri banyo diye tutturdu durmuyor. ben izin vermeyince de bana sinir oluyor. kac gun daha surecek banyo yasagimiz :(

Parazit damlası rahatsız edici olduğundan kuş birkaç saat veya gün bunu belli ederl yıkanmak isteyebilir huzursuz olabilir ama bu normaldir,ilacın etkisi gitmemesi için banyo yapmasına izin vermeyin. Zaten bu huzursuzluk geçicidir.

Son düzenleme:

kisa bir aradan sonra tekrar merhaba arkadaslar. tavsiye ettiginiz takviyeler az once elime ulasti yalniz kargoda baya sicakta kalmis olabilirler umarim bozulmamasilardir??
powerchol henuz elime ulasmadi geldiginde onu da yazicam.
yalniz küçük bir sıkıntımız var. mavişim sulukta suyun rengi farkli olunca korkuyor kafese bile girmiyor yani birakin icmeyi, o yuzden cok minnak dal dari kopariyorum cay tabagina koyup hazirladigim entrobac karisimini dokuyorum darinin ustune. dolayisiyla dari yerken ilacli sudan da icmis oluyor ben bu sekilde veriyorum cocuga baska turlu bir yol bulamadim. umarim bi zarari yoktur :( bunu hesaba katarak bi program hazirlayabilir miyiz ustalarim

Geri