Muhabbet kuşumun kanatları düşük, uçamıyor.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Fpier
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fpier

Yeni Üye
Merhabalar. Bir mubabbet kuşum vardı ve ikinci bir muhabbet kuşu sahibi oldum. Yeni kuşumun kanatları düşük neredeyse yere değecek ve uçamıyor. Avcuma alıp yavaşca aşağı yukarı yaptım sadece kanatlarını açıyor çırpmayı denemiyor bile. Yere bıraktığımda zıplayarak geziyor kanatlarını sadece zıplarken açıyor. Tüyleri düzgün gözüküyor. Hasta gibi bir hali yok gayet sağlıklı görünüyor tek sorunu kanatları. Bir de farkettiğim bir şey var sadece ballı yem yiyor kafesindeki ballı yemi çıkardım ve normal yemini asla yemiyor o yüzden geri koymak zorunda kaldım. Eskiden uçabiliyormuş doğuştan gelen bir sorunu yok ama son birkaç aydır bahsettiğim sorun var. İyileşme şansı var mı? Varsa nasıl? Ne yapmalıyım? Tavsiyelerinizi bekliyorum. Ayrıca şuan için veterinere götürme şansım yok.

Kesinlikle ballı yem yememeli. Ballı yemi çekin önünden 8 saat vermeyin 8 saat sonra 2-3 dakika verin. Günde 1 en fazla 2 kez 2-3 dakka dursun önünde 3-4 gün böyle yaptıktan sonra tamamen kesin. Carnisspeed kullanın haftada 2 günde bir. Ayrıca videosunu paylaşın streamable.com dan linki buraya yapıştırın. Uçmamaya devam ederse kilo almaya da devam eder ve ciddi sorunlar başlar

Kesinlikle ballı yem yememeli. Ballı yemi çekin önünden 8 saat vermeyin 8 saat sonra 2-3 dakika verin. Günde 1 en fazla 2 kez 2-3 dakka dursun önünde 3-4 gün böyle yaptıktan sonra tamamen kesin. Carnisspeed kullanın haftada 2 günde bir. Ayrıca videosunu paylaşın streamable.com dan linki buraya yapıştırın. Uçmamaya devam ederse kilo almaya da devam eder ve ciddi sorunlar başlar
Tamam tesekkürler dediklerinizi yapacağım. Müsait olduğumda videosunu yüklerim. Carnisspeedi nerede bulabilirim internetten mi almalıyım yoksa petshoplardan falan hemen alabileceğim bir şey mi?

Son düzenleme:
Karadeniz pet de bölünmüş vardı sanırım bir bakın hala varsa ordan alabilirsiniz. Enzim içerikli probiyotik de kullanın her açıdan faydasını görürsünüz.

https://streamable.com/fsea8k
Videosu burada. Videoda üstüme atlarken ufak bir takla attı. Sırt üstü yere düştüğünde kendi kendine dönemiyor bile. Ayrıca videoyu çekerken farkettim kanatları yoruldukça daha çok düşüyor. Sizce kafesinden çıkarıp arada hareket etmesini sağlamalı mıyım? Yoksa kafesinde kalması mı daha yararlı?

Kafes düzenini de çekip paylaşır mısınız. Tabiki sık sık çıkarın hareket etsin. Parmak atlatmaca yaptırarak kanat çırpmasını sağlayın.

Kafes düzenini de çekip paylaşır mısınız. Tabiki sık sık çıkarın hareket etsin. Parmak atlatmaca yaptırarak kanat çırpmasını sağlayın.
Bu kafeste bazen diğer kuşla beraber, bazen tek kalıyor. İki kafesim var diğer kuşum istediği kafese gidiyor.
Ayrıca bugün kuşla baya ilgilendim gelişme var gibi görünüyor. Koltuğun tepesinde dururken cesaretini toplayıp yere atladı uçmasa da sorunsuz bir şekilde konmayı başardı bugüne kadar bunu da yapamıyordu. Ballı yemden de sanırım vazgeçmeye başladı. Bugün ilk kez normal yemini yediğini gördüm.

Siz ona normal yem yeme fırsatı vermemişsiniz ki şimdiye kadar. Aç kalmasından korkarak muhtemelen. Ama aç kalmazlar önlerindeki yemleri her zaman seçerek yerler. En enerji verenini seçerler ve sürekli uçmadıkları için kilo yapar hatta uzun vadede hastalıklar başlar. Tıpkı insankardaki gibi. Tatlı severiz gömeriz bol bol tatlıları ama bir süre sonra tansiyonuydu şekeriydi kalp yetmezliğiydi derken uğraş dur..

Siz ona normal yem yeme fırsatı vermemişsiniz ki şimdiye kadar. Aç kalmasından korkarak muhtemelen. Ama aç kalmazlar önlerindeki yemleri her zaman seçerek yerler. En enerji verenini seçerler ve sürekli uçmadıkları için kilo yapar hatta uzun vadede hastalıklar başlar. Tıpkı insankardaki gibi. Tatlı severiz gömeriz bol bol tatlıları ama bir süre sonra tansiyonuydu şekeriydi kalp yetmezliğiydi derken uğraş dur..
Kuş sadece 3 gündür bende önceki sahibi sürekli ballı yem vb. şeyler vermiş. İlk gün ballı yemini kafesinden aldığımda hiç yem yemedi 2. gün aç kalmaması için tekrar koydum dün gece sizin tavsiyenizi uygulamak için tekrar aldım bugün yediğini gördüm ve 8 saatte 1 bile yapmayıp ballı yemi tamamen keseceğim gibi görünüyor. Tavsiyeleriniz için teşekkürler. İlerleyen süreçte gelişmeleri paylaşırım. En kısa zamanda tekrar uçabilir umarım.

Geri