Muhabbet kuşumun kursak mantarı olduğundan şüpheleniyorum.

denizyıldızı

Yeni Üye
9 tane beslediğim muhabbet kuşum var birkaç ay önce birinin öğürme, ishal ve hapşırma şikayetiyle veterinere götürdüm. üşütüğünü öğürmesinin balgamdan kaynaklı olduğunu söyledi probiyotik ve siyah şişede damla verdi. Damlayı 1 hafta kullanmamı probiyotiği bitene kadar vermemi istedi. Dediklerini yapmama rağmen düzelmedi, durumu daha kötüye gitti. Başka veterinerlerde muhabbet kuşlarına bakmadıklarını söylediler. Bu arayışlar içinde kuş besleyen, ilgilenen birini buldum ve bana kuşumun kursak mantarı olduğunu söyledi ve bana CESAMOLİN adında bir ilaç verdi 4 günlük kullanımdan sonra durumunun düzeleceğini söyledi. Ancak o da fayda etmedi. Sonuç olarak çaresiz kaldım ve hastalığa bir çözüm bulamadım.

İki, üç gündür başka bir kuşumda da defalarca kafasını sağa sola hızlıca kafa sallama, az yeme, ağız kokusu, kafesin altında durma gibi davranışlar sergiliyor. onun da kursak mantarı olduğundan şüpheleniyorum ve ne yapacağımı hala bilmiyorum. Bilgisi olan kişiler yardımcı olup tavsiye verirse çok sevinirim.

Eczaneden triflucan alıp. Tüm kuşlara en az 10 günlük kür yapın. 50 ml suya 5 damla katarak verin. Probiyotik de bulunsun elinizde tedavinin 5. Gününden itibaren başlayacaksınız.

Triflucan alın,öncelik bu ilaç olacak. Bulamazsanız mikostatin alıp yukarıda yazılan şekilde kullanın.

Eczaneden triflucan alıp. Tüm kuşlara en az 10 günlük kür yapın. 50 ml suya 5 damla katarak verin. Probiyotik de bulunsun elinizde tedavinin 5. Gününden itibaren başlayacaksınız.

Teşekkürler dediğinizi uygulayacağım. probiyotik kullanım süresi ne kadar olmalı, uzun süreli kullanımda zarar verir mi?

Hayır probiyotiğin fazlası tek seferse çok yüksek doz verilmediği sürece sorun olmaz.

Geri