Muhabbet kuşuna megabakteri için amhotericin b kullanımı nasıl olmalı?

mergis

Yeni Üye
Merhabalar. Yaklaşık 10 aylık bir muhabbet kuşum var birkaç ay önce rahatsızlandı ögürme, kabarma gibi sıkıntılar yaşamaya başladı. Gittikçe yemini yememeye ve zayıflamaya başladı. Arada mama veriyorum, kilo alması ve beslenebilmesi için yumurta veriyorum. Hastalıgı için danıştığımda kursak mantarı tedavisi için trıflucan verdim bir süre ancak bir işe yaramadı. Kursakta da balon gibi şişme oldugunu gözlemledikten sonra megabakteri olabilecegi söylendi. Yakın zamanda da salya kustu çok garip bir şekilde videosunu atacagım. ilaç olarak Amhotericin b sipariş ettim elime yeni ulaştı ancak ne kadar dozda ve ne kadar süreyle tedavisine devam edecegimi bilmiyorum. Veterinerler de kuşlarla ilgilenmiyor ne yazık ki. Araştırdıgıma göre 2ml doz kullanılıyormuş ama bazıları da o dozun fazla oldugunu, agır bir ilaç oldugu için zarar verecegini söylemiş. Yardımcı olabilir misiniz nasıl kullanmalıyım?
hlpFSw_189eT.jpeg
OiorYht.jpeg

Bir damla ilacı 20 damla kadar suyla seyreltip yarısını sabah yarısını da akşam içirin. Su 10 damla da olabilir. Önemli olan yarım damla sabah yarım damla akşam içmesini sağlamak. Nasıl kolay olacaksa. Yada yarım suluğa 2 damla damlatıp o sudan içmesini sağlamak gerek. Ama suya katınca bir süre sonra dibe çöküyor. En güzeli ağza damlatıp yuttuğundan emin olmak.

Bu akşam başlayın geç kalmayın.

Bir damla ilacı 20 damla kadar suyla seyreltip yarısını sabah yarısını da akşam içirin. Su 10 damla da olabilir. Önemli olan yarım damla sabah yarım damla akşam içmesini sağlamak. Nasıl kolay olacaksa. Yada yarım suluğa 2 damla damlatıp o sudan içmesini sağlamak gerek. Ama suya katınca bir süre sonra dibe çöküyor. En güzeli ağza damlatıp yuttuğundan emin olmak.
İlacı dediginiz şekilde şırıngayla çekip mama yedirme aparatıyla içmesini sağlasam olur mu peki? Çünkü agzını açmıyor dogru düzgün ilacı gerçekten içip içmedigine emin olamayabilirim. aparatla kursaktan versem bir sıkıntı olur mu?

Verebilirsiniz sorun olmaz. Kursaktan beslemeyi biliyorsanız tabi.

Geri