Muhabbet kuşunuza probiyotik verdikten sonra suluğunu nasıl temizliyorsunuz?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ltfiye
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ltfiye

Yeni Üye
Probiyotik verdikten sonra ertesi gün suluğunda yağlı,yapışkan bir tabaka oluyor. Sıcak su ve fırçalama yeter mi yoksa her seferinde sirke veya deterjanla yıkamak mı gerekiyor? Deterjan kullanmıyorum ama sirke ve karbonatı genel temizlikte kullanıyorum zaten onun dışında her probiyotikten sonra illa suluğu temizlemek için kullanmak gerekir mi çünkü ne kadar durulasam da kalıntı kalmasından korkuyorum.

Bu dediğiniz şeye "biyofilm" adı verilir.

Biyofilm, mikroorganizmaların (bakteri, mantar vb.) bir yüzeye yapışarak kendi ürettikleri koruyucu, sümüksü bir polimer matris (EPS) içinde oluşturdukları, üç boyutlu organize topluluklardır.

Bu yüzden her gün suluk yıkanmalıdır ve günlük taze su verilmelidir.

Sıvı sabunla temiz bir fırça yardımı ile yıkayabilirsiniz. Sirke kullanmayın sirke zaten dezenfektan değildir. Sıvı sabunla günlük yıkansın. Arada ise dezenfektan kullanılarak temizlenebilir örneğin virkon s gibi veyahut çamaşır suyu+su karışımında bekletilip yıkanabilir. Ayda 1-2 kez uygulanabilir.
Şunu da yazmak da fayda var,fırça ve süngerlerde bakteri üreyebilir, suluk için kullanılmadan evvel temizlenmesi iyi olur.

Suluğa sıvı sabun döküp köpürtün 1 dakika ovalayın fırça ile de yapabilirsiniz,sonra suyla durulayın bu yeterli. Az bi kalıntı kalırsa peçete ile silip çıkarmaya çalışabilirsiniz lakin fırça gayet yeterli olur zaten.

Bulaşık süngerleri bakteri yuvasıdır,kullanılmış bulaşık süngeri ile kuşun yem tabağı ve suluğu yıkanmamalı.

Suluğa sıvı sabun döküp köpürtün 1 dakika ovalayın fırça ile de yapabilirsiniz,sonra suyla durulayın bu yeterli. Az bi kalıntı kalırsa peçete ile silip çıkarmaya çalışabilirsiniz lakin fırça d

Suluğa sıvı sabun döküp köpürtün 1 dakika ovalayın fırça ile de yapabilirsiniz,sonra suyla durulayın bu yeterli. Az bi kalıntı kalırsa peçete ile silip çıkarmaya çalışabilirsiniz lakin fırça gayet yeterli olur zaten.
Sıvı sabunla yıkayıp durulayınca bir zararı olmaz değil mi kuşa?

Anladım sıvı bulaşık deterjanı olmaz mı peki alternatif olarak.

Geri