Çıkarın hemen çünkü muhabbet kuşlarına oyuncak alındığı zaman mutlaka dışarıda tanıtmanız lazım alışana kadar bir süre. Muhabbet kuşları alışık olmadığı şeylerden korkan canlılardır. Önce dışarıda alıştırın. Alıştığında ve oynamaya başladığında zaten fark edip zamanı geldiğini anlarsınız kafese asmak için. Son olarak sürekli uyuyor dediniz. Bir dışkı ve kuşun fotoğrafını atarsanız iyi olabilir. Belki bir hastalığa bağlı olarak bu kadar uyuyor olabilir.Muhabbet kuşum sürekli uyuyordu bende oyuncak aldım belki canlanır hareket etmeye başlar diye ama oyuncağından korkuyor ne yapmalıyım? Kafesin bi köşesine astım oraya yaklaşmıyor bile.
Bebek galiba daha çok uyuması normalDediginiz gibi dışarıda oyuncağa alıştırmaya çalıştım yavaş yavaş oynamaya başladı alt tarafında çan var oyuncağın ayağı yada gagası ile ittirip kaçıyo. Tekrar tekrar bu hareketi yapıyor.
Çıtırtı sesini çıkarırken gagası da bir miktar oynuyorsa yem öğütüyordur. Korkmanıza gerek yok.Ekli dosyayı görüntüle 26758 Ekli dosyayı görüntüle 26759 Çoğu zaman bu şekilde duruyor birde ağzından çıtırtı şeklinde sesler çıkıyor neden o sesleri çıkarıyor olabilir?
Yemlerinden çıkan sestirÇok teşekkür ederim yardım için. Evet o sesi çıkarırken gagası hafif açılıp kapanıyo gibi.
Sebebi nedir acabaOyuncak tavsiye etmiyorum. Eğer oyuncak olacaksa, sahibi ile beraber oynaması daha iyi. Yani kafese asmayın, kafes dışına çıkardığınızda beraber oynayın.