Nefes alma güçlüğü

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Y94
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Y94

Emektar Üye
Merhabalar, dişi kuşum 22 aralık 2024 te solunum yolu enfeksiyonu olmuştu, yanlış hatılamıyorsam röntgen görüntüsüne göre akciğerine de enfeksiyon inmişti ve kursağında hava var tarzı bir söylem olmuştu. Farklı takviyelerle birlikte 6 gün enrofloksasin, sonrasında farklı takviyelerle birlikte 6 gün metranidazol kullanıldı. Sorunu tam olarak çözülmediği için forumda konu açmıştım 15 ocakta, iyot ve ivermectin denemem önerildi ancak kullanmadım çünkü ilk gittiğimden farklı bir veterineri aradım ve ivermectin vermektense onun yerine kliniğe gelmemiz önerildi. Röntgen çekildi tekrar, yine akciğerinde enfeksiyon vardı ve bu sefer kursağında tümöre benzer bir şey gördük emin değiliz dediler. 15 gün etken maddesini bilmediğim bir antibiyotik, dışkıda da problem olduğu için 30 gün sarı bir bağırsak solüsyonu ve tümör şüphesi olan şey için 30 metastop vermemi söylediler verdim ve 3 gün ve muayene günü kortizon verilecekti klinikte ben götüremediğim için sadece muayene günü verildi, kontrole de çağırıldı fakat maddi sebepten ötürü gidemedim. Kuş iyileşti. Yaklaşık iki hafta önce ise hapşırığında bir tık artma(yanlış görmediysem sıvılı hapşırmıyor) ve bazen uyumaya çalışırken veya yemek yerken hafif nefes daralması, nefes almaya çalışma hareketleri ve kuyruk sekmesi gözlemledim ayrıca arka arkaya uçtuktan sonra nefes alırken hafif bir ses vardı dün. Kuşun iştahı, su içmesi, kur yapması yerinde, eskisi gibi ötüyor ötmesinde sorun yok. probiyotik kullanmaya yeni başladım 7, 11, 18 mayısta probiyotik verdim. Veterinerde 49 gram falan çıkmıştı kuşum 15 ocakta.Ne yapmalıyım?

Son düzenleme:

bazı yerlerde dışkılar üst üste gelmiş. kahverengi renkli olanlar yumurta vermemden kaynaklı. dışkıları 3 senedir falan bu şekilde sıvılı.

Solunumu düzeltmeyecek olsa bile iyot verin. Yarım suluğa 1 damla 3 gün üstüste. Ve bol bol uçmasını sağlayıp zayıflatın. Problemlerinin çoğu kilodan büyük ihtimalle. Ayrıca powerchol ve carnispeed sipariş edin iyottan sonra başlanır. Probiyotiğiniz enzim içerikli mi ?

Solunumu düzeltmeyecek olsa bile iyot verin. Yarım suluğa 1 damla 3 gün üstüste. Ve bol bol uçmasını sağlayıp zayıflatın. Problemlerinin çoğu kilodan büyük ihtimalle. Ayrıca powerchol ve carnispeed sipariş edin iyottan sonra başlanır. Probiyotiğiniz enzim içerikli mi ?
probiyotiğim röhnfried entrobac. iyot lugol %2 lik falan mı olacak bir de sabah 8 ve akşam 16.45 arası evde olmuyorum iyot koyma saatleri falan nasıl olacak, evde olan birine mi söylemeliyim? Bir de sulukta hafif çizikler var iç kısmında iyot kullanırken bir sıkıntı çıkarır mı? Sağlıklı plastik çevremde bulamadığım için yeni suluk alamamıştım belki internetten alırım.

Son düzenleme:
Bir de kuşum eşiyle birlikte olmayınca uçmak istemiyor kafese yapışıyor, eşiyle çıkarıncs çok güzel uçuyorlar, çıkarmamda sakınca var mı hastalık ona bulaşırmı? Kafeslerini ayırmış durumdayım şu an uzaklaştırmıştım brbirinden. Ayrıca zayıflaması açısından yeşillik vermeyi sıklaştırayım mı?

Son düzenleme:
İyotlu suyu sabah verin akşama kadar dursun. Her sabah yenileseniz yeter.
Evet lügol solisyon olacak %2 veya %5 olabilir. 5 olursa tam suluğa 1 damla katarsınız.

Son düzenleme:
Kuşumu az önce uçurmaya çıkardığında art arda uçunca nefes alırken kısık bi vikleme sesi geliyordu. Bir de kafes dışındayken yaptığı tuvalette yem tanesi gördüm. Dışkıda yemi bu iki haftalık süreçte dışarı çıkardığımda 2 kere daha gördüm, kafesin içinde yaptığında yem olmuyor dışarı çıktığında da hep olmuyor sadece toplamda 2 kere olmuştu az önce yine oldu. Acaba zor nefes alınca heyecanlanıyor bu yüzden mi sindiremiyor veya normal bir kuştan daha fazla yediği için(erkek kuşumla karşılaştırınca öyle geliyor, yem yemeye sık iniyor fakat inince de sadece 1 tane falan yem alıyor), fazla mı geliyor yediği? Elimde gardenmix grit kuş kumu var sindirimine falan yardımcı olur mu? Kafesinde bir süredir vardı ilk gittiğim veterinerin önerisi sebebiyle ancak dün çıkardım kafeste uzun süredir durduğu ve yediğini görmediğim için.
Acaba uzun süre antibiyotik kullanımından sonra yeni yeni probiyotik kullanmaya başlamam mı buna sebep oldu? Bağırsak solüsyonu verilmişti dediğim gibi o dönemde fakat içeriği neydi bilmiyorum bir veterinerin hazırladığı bir karışımdı sanırsam.
Bu arada yemin markası gardenmix platin pembe şerit.

Son düzenleme:
Siz iyot desteği verin eğer fayda olmazsa alternatif çözüm önerisinde bulunuruz.

• Beğen
Tepkiler: Y94
Probiyotik kullanıyor musunuz? Enzim içerikli probiyotik alınız. Kanatlı oil prozim olabilir.

İyotlu suyu sabah verin akşama kadar dursun. Her sabah yenileseniz yeter.
Evet lügol solisyon olacak %2 veya %5 olabilir. 5 olursa tam suluğa 1 damla katarsınız.
İyot fazla olduğunda zararlı olabiliyormuş sanırım bir sıkıntı olur diye tereddüt ettim bir sıkıntı olur mu sizce? Bir de suluğunun iç kısmında çizikler var iyotun suluktan yeterince temizlenmesine engel olur mu sizce? Ben gidene kadar eczane kapanır yarın başlamak sorun çıkarır mı?

Son düzenleme:
Hocam siteye iyot yazıp aratın bir çok kuş kullandı ve iyileşti sorun d yaşanmadı. Sadece iyot minerali takviye ediyoruz korkacak birşey yok.
İlk gün yarım suluğa 1 damla sonraki günler tam suluğa 1 damla toplam 3 gün verin.

• Beğen
Entrobac kullanıyorum yeni aldım daha, enzim içerikli bir probiyotik almam zorunlu mu veya entrobac da uygun olur mu?
Entrobac da kullanabilirsiniz kötü değil fakat daha iyileri de var. Enzim içerikli probiyotikler daha öndedir. Enzim,karaciğer sağlığı için önemli ve gereklidir.

• Beğen
İyot fazla olduğunda zararlı olabiliyormuş sanırım bir sıkıntı olur diye tereddüt ettim bir sıkıntı olur mu sizce? Bir de suluğunun iç kısmında çizikler var iyotun suluktan yeterince temizlenmesine engel olur mu sizce? Ben gidene kadar eczane kapanır yarın başlamak sorun çıkarır mı?
Bu sadece iyot için geçerli değil,d vitamini fazlalığı da zararlıdır mesela. A vitamini de öyle. Yani sadece iyota özel bir durum yok,birçok şeyin fazlası zararlıdır. İlaç ve zehir arasındaki fark dozajıdır demişler.
İyot doğru miktarda alınırsa faydalıdır,iyot mineraldir ve vücut sağlığı için gerçekten çok önemli etkinlik sağlar. İyot eksikliğinde guatr olur mesela,tiroid bezi şişer ve nefes almak zorlaşır..
İyot uçucudur, gün içinde 2 kez suyu tazeleyin sabah ve akşama doğru.

• Beğen
Hocam siteye iyot yazıp aratın bir çok kuş kullandı ve iyileşti sorun d yaşanmadı. Sadece iyot minerali takviye ediyoruz korkacak birşey yok.
İlk gün yarım suluğa 1 damla sonraki günler tam suluğa 1 damla toplam 3 gün verin.
Yarın evde olmayacağım normal saatlerim içerisinde bu yüzden yarın takviye yapamayabilirim, cumartesi- pazar ve şu an koysam, olur mu? Bir de suluğun içinde hafif çizikler var, iyotu temizlemek için özel bir şey yapmalı mıyım?

Son düzenleme:
Çiziklerden korkmayın en çok ne kadar iyot kalacak ki. Kalsa da sorun değil zaten.

• Beğen
perşembe 17.00-20.00 20.10-00.00
cumartesi 10.55-14.55, 15.00-19.40
pazar 10.30-15.00, 15.10-19.35
saatleri tam hatırlamasam da yaklaşık böyleler diye hatırlıyorum. perşembe yarım suluğa bir damla, cumartesi ve pazar(bugün) tam suluğa bir damla olmak üzere %2 lugol iyot takviyesi yaptım. Bir gün daha yapmalı mıyım, şimdi ne yapmam gerek?

Gelişmeler nasıl onu yazın ona göre tavsiyede bulunalım. Neden kesik kesik verdiniz ?

İyot takviyesi yapmış sayılmıyorsunuz bu şekilde. Nerdeyse hiç içmemiştir

Geri