Merhabalar, dişi kuşum 22 aralık 2024 te solunum yolu enfeksiyonu olmuştu, yanlış hatılamıyorsam röntgen görüntüsüne göre akciğerine de enfeksiyon inmişti ve kursağında hava var tarzı bir söylem olmuştu. Farklı takviyelerle birlikte 6 gün enrofloksasin, sonrasında farklı takviyelerle birlikte 6 gün metranidazol kullanıldı. Sorunu tam olarak çözülmediği için forumda konu açmıştım 15 ocakta, iyot ve ivermectin denemem önerildi ancak kullanmadım çünkü ilk gittiğimden farklı bir veterineri aradım ve ivermectin vermektense onun yerine kliniğe gelmemiz önerildi. Röntgen çekildi tekrar, yine akciğerinde enfeksiyon vardı ve bu sefer kursağında tümöre benzer bir şey gördük emin değiliz dediler. 15 gün etken maddesini bilmediğim bir antibiyotik, dışkıda da problem olduğu için 30 gün sarı bir bağırsak solüsyonu ve tümör şüphesi olan şey için 30 metastop vermemi söylediler verdim ve 3 gün ve muayene günü kortizon verilecekti klinikte ben götüremediğim için sadece muayene günü verildi, kontrole de çağırıldı fakat maddi sebepten ötürü gidemedim. Kuş iyileşti. Yaklaşık iki hafta önce ise hapşırığında bir tık artma(yanlış görmediysem sıvılı hapşırmıyor) ve bazen uyumaya çalışırken veya yemek yerken hafif nefes daralması, nefes almaya çalışma hareketleri ve kuyruk sekmesi gözlemledim ayrıca arka arkaya uçtuktan sonra nefes alırken hafif bir ses vardı dün. Kuşun iştahı, su içmesi, kur yapması yerinde, eskisi gibi ötüyor ötmesinde sorun yok. probiyotik kullanmaya yeni başladım 7, 11, 18 mayısta probiyotik verdim. Veterinerde 49 gram falan çıkmıştı kuşum 15 ocakta.Ne yapmalıyım?
Son düzenleme: