Fazla dal darı vermeyin, yağlanmalarına neden olursunuz ki resimlere göre yorum yaparsam kuşlarınızda, dişi de daha yoğun olmak üzere bir yağlanma mevcut görünüyor. Üretimde kullanılan çiftlerimizin salınması yumurtaları/yavruları ile olan ilgilerini dışarıya verebileceğinden, çoğu üreticiler olarak bizler bunu tavsiye etmiyoruz. Ne çıkar demişsiniz; yumurta dolu ise yavru çıkar

Ayrıca çiftlerinizin renkleri güzel, güzel yavrular alırsınız. Yumurtanın içindeki yavru 8. günde canlanır, kalp atışları başlar. Ona göre kontrol edebilirsiniz, boş olan yumurtaları atmanız çiftlerinizin gereksiz yere yumurtaları ısıtmak için üstlerine yatmasına, yumurtaları çevirmelerine engel olacağından; yorumlarına engel olur. Ayrıca yuvalığınızda folluk ve talaş mevcut değildir, yuvaların dağılmasına yahut yuvalık küçükse ebeveyn kuşların yumurtaların üzerine basmasına neden olabilir, dolayısı ile yavurlarınız çarpık bacak rahatsızlığına sahip doğabilir. Bunlar iyi ihtimaller, ağır olan ihtimaller ise; yumurtaların kırılması, çatlaması, bozulması, yavruların ezilmesi ve ölüm gerçekleşmesi gibi sonuçlardır.
Bu dönemde yuvalığı çok açıp kapatmayın, kimi kuşlara bu vız gelir tırıs giderken kimisi ise strese girer, yumurtalarını kırabilir, atabilir yahut üzerine yatmaz ve dolayısı ile yumurtalar bozulur. Umarım düzenli olarak mama da veriyorsunuzdur, mama hakkında sorularınız için bu konuya da bakabilirsiniz:
http://www.muhabbetkusu.com.tr/threads/mama-hk-bilgilendirme.62649/
Kafesinizde kalamar kemiği bulunması gerekiyor, kuşlarınızın kalsiyum ihtiyacı için. Eğer kalamar kemiğine alşık değillerse, mamaya da ekleyebilirisiniz. Hayırlı, sağlıklı üretimler.