Rainbow ve Lacewing

Merhabalar Herkeze Sizce bu kuşlardan ne çıkar şuanda 3 adet yumurta var altlarında ve halen daha y

• Tahmini kac adet yumurta yaparlar

Kullanılan: 5 100.0%
  • Kirmızı göz atma oranı nedir

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    5

talhaaaaa

Yeni Üye
Merhabalar Herkeze
Sizce bu kuşlardan ne çıkar şuanda 3 adet yumurta var altlarında ve halen daha yumurtluyor.
Birde yumurta boşmu dolumu kotrol edilmelimi.
Ve yakışıyorlarmı ;)

Ekli dosyalar

• 20171029_004610.jpg
    20171029_004610.jpg
    3.9 MB · Görüntüleme: 230
  • IMG-20171212-WA0006.jpg
    IMG-20171212-WA0006.jpg
    53.4 KB · Görüntüleme: 188
  • IMG_20171001_013741_806.jpg
    IMG_20171001_013741_806.jpg
    2 MB · Görüntüleme: 198
  • Screenshot_2017-12-13-11-57-35.png
    Screenshot_2017-12-13-11-57-35.png
    2.4 MB · Görüntüleme: 196
Maşallah kuşlarınız çok güzel bence güzel yavru alırsınız ama ne çıkar fikrim yok. Birde dışarıya çıkarmayın kuşlarınızı kuluçka döneminde çünkü

Fazla dal darı vermeyin, yağlanmalarına neden olursunuz ki resimlere göre yorum yaparsam kuşlarınızda, dişi de daha yoğun olmak üzere bir yağlanma mevcut görünüyor. Üretimde kullanılan çiftlerimizin salınması yumurtaları/yavruları ile olan ilgilerini dışarıya verebileceğinden, çoğu üreticiler olarak bizler bunu tavsiye etmiyoruz. Ne çıkar demişsiniz; yumurta dolu ise yavru çıkar :) Ayrıca çiftlerinizin renkleri güzel, güzel yavrular alırsınız. Yumurtanın içindeki yavru 8. günde canlanır, kalp atışları başlar. Ona göre kontrol edebilirsiniz, boş olan yumurtaları atmanız çiftlerinizin gereksiz yere yumurtaları ısıtmak için üstlerine yatmasına, yumurtaları çevirmelerine engel olacağından; yorumlarına engel olur. Ayrıca yuvalığınızda folluk ve talaş mevcut değildir, yuvaların dağılmasına yahut yuvalık küçükse ebeveyn kuşların yumurtaların üzerine basmasına neden olabilir, dolayısı ile yavurlarınız çarpık bacak rahatsızlığına sahip doğabilir. Bunlar iyi ihtimaller, ağır olan ihtimaller ise; yumurtaların kırılması, çatlaması, bozulması, yavruların ezilmesi ve ölüm gerçekleşmesi gibi sonuçlardır.

Bu dönemde yuvalığı çok açıp kapatmayın, kimi kuşlara bu vız gelir tırıs giderken kimisi ise strese girer, yumurtalarını kırabilir, atabilir yahut üzerine yatmaz ve dolayısı ile yumurtalar bozulur. Umarım düzenli olarak mama da veriyorsunuzdur, mama hakkında sorularınız için bu konuya da bakabilirsiniz: http://www.muhabbetkusu.com.tr/threads/mama-hk-bilgilendirme.62649/

Kafesinizde kalamar kemiği bulunması gerekiyor, kuşlarınızın kalsiyum ihtiyacı için. Eğer kalamar kemiğine alşık değillerse, mamaya da ekleyebilirisiniz. Hayırlı, sağlıklı üretimler.

Maşaallah çok güzel kuşlarınız var alt solarını bilmek gerek inşaallah sağlıklı ve güzel yavrularınız olur özellikle erkeği çok beğendim Nevzat Samet Bey de böyle güzel renkte erkek kuşlar vardı onların kanımı acaba diye de düşündüm

Yumurtladığından beri hiç dişarıya çıkartmadım iyiki çıkartmamisım ilginiz icin teşekkürler.
Vunaın icinde kum var buda yeterli olur denilmişti o yuzden talas koymadim.
Kalamar kemiği dediğiniz mürekkep balığı kemiği ile aynı şeymi eger aynıysa 2 adet astıp dişi surekli ondan yiyor

Yumurtladığından beri hiç dişarıya çıkartmadım iyiki çıkartmamisım ilginiz icin teşekkürler.
Vunaın icinde kum var buda yeterli olur denilmişti o yuzden talas koymadim.
Kalamar kemiği dediğiniz mürekkep balığı kemiği ile aynı şeymi eger aynıysa 2 adet astıp dişi surekli ondan yiyor
Evet, aynı.

evet aynı şey. valla bana kuş rainbowdan çok painted gibi geldi belkide fotodan öyle görmüşümdür bilemiyorum.

fotoya göre raınbow Kanı var fakat dört dörtlük değil painted sınıfına daha yakın. hani başka fotoğrafları varsa daha net bişey söylenebilir. güzel kuşlar maşallah ben beyazı beğendim :)

fotoya göre raınbow Kanı var fakat dört dörtlük değil painted sınıfına daha yakın. hani başka fotoğrafları varsa daha net bişey söylenebilir. güzel kuşlar maşallah ben beyazı beğendim :)

Ekli dosyalar

• 20170802_225235.jpg
    20170802_225235.jpg
    3.5 MB · Görüntüleme: 164
  • 20170802_225317.jpg
    20170802_225317.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 152
bilemedim hala :D rainbow bildiğim kadarıyla kanat uçları siyaha gider ama sizinki beyaza dönmüş. he bence ne farkı var zaten kuşun kendisi güzel. reinbow olmasın mainbow olsun yani. jumbo kırması gibi duruyorlar evet iriler maşallah. dişinin gözleri de jumbomsu duruyor büyük ihtimalle doğrudur.
bana kalsa bu kuş rainbow derim de forumda görüyoruz değil diyorlar o yuzden söylüyorum. ben hala beyaz diyorum beyaz kuşlara ayrı zafım var sanırım. benim erkekte parçalı çekinik beyaz, mavisi sadece bacak arasında, kanatları lekeli çok hoşuma gidiyor beyaz kuşlar. çiftin ikisi de aynı renk olmayacak ama aynı böyle olacak bayram şekeri gibi :)

bilemedim hala :D rainbow bildiğim kadarıyla kanat uçları siyaha gider ama sizinki beyaza dönmüş. he bence ne farkı var zaten kuşun kendisi güzel. reinbow olmasın mainbow olsun yani. jumbo kırması gibi duruyorlar evet iriler maşallah. dişinin gözleri de jumbomsu duruyor büyük ihtimalle doğrudur.
bana kalsa bu kuş rainbow derim de forumda görüyoruz değil diyorlar o yuzden söylüyorum. ben hala beyaz diyorum beyaz kuşlara ayrı zafım var sanırım. benim erkekte parçalı çekinik beyaz, mavisi sadece bacak arasında, kanatları lekeli çok hoşuma gidiyor beyaz kuşlar. çiftin ikisi de aynı renk olmayacak ama aynı böyle olacak bayram şekeri gibi :)
Ben bu reinbowlara fena kafayı takmıştım ve çok araştırdım ve öyle aldım hakiki reinbow bu sekilde oluyormuş

Beyaz kuşlara benimde ilgim var insallah istedigin gibi olur kardesim.
Bendeki beyazida albino diye aldım 30 gunlukken 1 ay sonra kuş lacewing oldu :))

Ben bu reinbowlara fena kafayı takmıştım ve çok araştırdım ve öyle aldım hakiki reinbow bu sekilde oluyormuş
ozaman sana yapılabilecek en kötü yorumu yapmışım :D kusura bakma moral bozmak değildi niyetim. direk bem beyaz olunca beğenmiyorum üzerinde azcık ton da olsa renk farkı olacak. şans işte :)

Merhabalar şunda 8 gün oldu ve 5 adet yumurta var 5inciyi bugun yumurtladı daha yumurtlarlarmı acaba

Ekli dosyalar

• IMG_20171217_000756_541.jpg
    IMG_20171217_000756_541.jpg
    435.7 KB · Görüntüleme: 127
Maşallah çok güzel bir takım ortaya çıkmış dişi kuşunuz göründüğü kadarı ile Rainbow ve kırık iri bir kuş maşallah :) erkeğe gelince sözün bittiği yer maşallah :) altından güzel yavrular gelir inşaAllah keyifli hobiler.

Geri