Berkay ERDİNC
Emektar Üye
saol levent abiEmeğinize sağlık çok güzel oluyor.
Ön tel için: Kuşu tutmak pek kolay olmayacak bu kapıdan kolunu sokunca..
ızgara için: Kuluçkadaki dişilerin kakaları çok kocaman oluyor. Izgaradan temizlemekte zorlanabilirsin.
ızgara ve kuluckadakı kaka sorununu anlamadım ızgara gereksızmı demek istedın abi
anladım abi tavam var nasılsa taban malzemesini onun içine dokup kullanabılırım ve taban malzemesi bidiğim kadarıyla bıt olusumunuda engellıyomus sanırım yani bana uyar abiBüyük kakalar ızgaraya yapışıyor ve temizliği zor oluyor. Izgara yerine taban malzemesi kullanabilirsin.
saol abi.suan için yuvalıkların tüneklerını yapamadım U seklınde uzun tunekler yapmayı dusunuyrm yuvadan cıkan yavrular dırek tunek ustunde kalabilirler ordanda atlayıp kendılerını sakatlarsa üsttekı ıkı yuvalıgı ıptal edebilirim yada bi cozum dusunurum sizce sorun olurmu o yukseklıkgercekden güzel olmuş elinize emegıneze saglık
yavrular yuvadan atlayacakları zaman yükseklık sorun olmaz mı ?
yuva gırış delıklerının altına kucuk tunek koyacakmısınız
deliklerın ustune pleksıden hafıf egımlı catılar koymayı dusunyrdm alttakı delıge giren cıkan kusu ust delıktekı kus pısletmemesi için ama bu yukseklık olayını dusunmemıstım olmazsa o pleksılerı bıraz daha derın ve duz bır sekılde dusunmek yavrunun yuvadan dusme ve alt yuvalıklara sureklı gırıp cıkan kusların temızlıgını saglıyacak belkı bu sekılde bı cozum olabılıraslına bakarsanbenımde merak ettıigim bır konu bu yuksek yavalıklar bır cok kişide gordum ama canlı gormedım nasıl yapıyorlar bılmıyorum. bazı cıfler erken yuvadan yavruları atıyorlar daha sonra baba dışarda beslıyor yavruları bunda nasıl olur sorun olurmu araştırmak lazım
aynen guvercın salmalarındakı o sıstemden bahsedıyrm aynısını muhabbet kusu salmalırı ıcın yaptıysanız gormek ısterım fotoları.gercı artık catı seklınde koymayı dusunmuyrm duz ve daha derın bı pleksı kullancam ılerıde sorun yasarsamda usttekı ıkı yuvalıgı ıptal etmekten baska carem kalmıyogüvercıncılerın kullandıgı öyle bir tünek var alt tarafdakı kuşara dışkı gelmesını önleyen bende de vardı sanırm salmaya yapmıştım eger unutmazsam yarın resım ceker yuklerım belkı bır fıkır olur ama dedıgım gıbı yukseklık nasıl aşılır bılmıyorum
aynen guvercın salmalarındakı o sıstemden bahsedıyrm aynısını muhabbet kusu salmalırı ıcın yaptıysanız gormek ısterım fotoları.gercı artık catı seklınde koymayı dusunmuyrm duz ve daha derın bı pleksı kullancam ılerıde sorun yasarsamda usttekı ıkı yuvalıgı ıptal etmekten baska carem kalmıyo
evet araya bölme şartEllerinize sağlık cok güzel olmuş.. Yuvalık tüneklerinin 2 yuva arasında baglatısı veya aralarındaki mesafe yakın olmasın, yuvadan cıkan yavrular tünekten yürüyüp yanlıs yuvalıga girerse Allah korusun, sıkıntı olabilir.
abi peki resımdekıne benzer salmalarda yavrunun yuvadan atılması facıa nasıl bı onlem alıyolar acababenım kullandıklarım hazır satın almıştım ben
-- MUHABBETKUSU.COM.TR; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 01:16 -->-> Daha önceki mesaj 01:16 --
@levent acar siz ne dersiniz bu yukseklık konusuna![]()
teşekkür ederim yorumunuz içinBence cok basarili tabi ufak tefek sorunlarida oneriler ile giderilir.
bügün yuvalık tünekleride tamamlandınezamandır düsündüğüm fakat yapması bugunlere nasip olan salmamı sızlerle paylasarak ıyı kotü yorumlarını bekliyrm
fakat tam anlamıyla bıtmedı pleksıden tava yuvalık delıklerı kaplaması tuneklerin montajı yuvalık kapakları sıneklık tellı kapaklar gibi buyuk olcude işi olsada ıyı kötü bişeyler olustu ve paylasmak ıstedım yıne tam anlamıyla bıttıgındede fotoları sızlerle paylascm
![]()
nezamandır düsündüğüm fakat yapması bugunlere nasip olan salmamı sızlerle paylasarak ıyı kotü yorumlarını bekliyrm
fakat tam anlamıyla bıtmedı pleksıden tava yuvalık delıklerı kaplaması tuneklerin montajı yuvalık kapakları sıneklık tellı kapaklar gibi buyuk olcude işi olsada ıyı kötü bişeyler olustu ve paylasmak ıstedım yıne tam anlamıyla bıttıgındede fotoları sızlerle paylascm
![]()
resimde gördüğün salma melamınıze edılmıs mdf piyasada mdflam diye geçer ve pvc kafesle arasında hiç bir fark olmayacak nedenını sorarsan mdf var tabakası 90tl mdf var tabakası 210 tl marka marka ve kendi içlerinde kalıte olarak değişirler söyle söylıyeyım ham mdfnın üzeri özel bir malzemeyle kaplanır kalıteli mdfdede aynı kalıtesız mdfdede aynı işlem yapılır fakat kalıtesız olan mdfnın lam ı kaliteliyle kıyaslanamaz.Bu salma ahşap değilmi acaba yani ne tür bir malzemeden yapıldı. Bende kendi kuş kendi çifthane ve üretim hane mi yapmak istiyorum ama forumda ahşap türü malzemeleri öneren olmadı açıksası bakteri vs şeyler yüzünden.
bilal ustadım teşkleremeğinize sağlık güzel olmuş hoş görünüyor yuva kapakları ön yüzde değil galiba yan yüzeyde olacak ? yer problemiz yoksa sıkıntı olmaz.Hatırlatma yapmak isterim salmada kuş tutarken kapıların yayları kolunuzu mutlaka çizecektir buna dikkat edin ben 1 hafta boyunca (salmayı yeni yaptıgım zamanlar) kollarımdaki kızarıkların sebebini anlamıyordum en sonunda buldumkuşu tutmanın heycanıyla anlaşılmıyor çizildiği
hAFTAYA 10 GÖZLÜ KENDİNDEN YUVALIKLI mdf veya suntadan kafes yapacagız arkadasla sizin gibi hem mobilyacı hem kuşçu
kendisi. tavalar ve önteli yarın sipariş vereceğim.bitince burdan paylaşırım
güle güle kullanın