Sevda papağanı bakımı, kafeste bulunması gerekenler

a.betul

Yeni Üye
Merhabalar. Yaklaşık 2 buçuk aylık bir sevda papağanım var ve ilk kez sevda papağanı bakıyorum. İlk geldiğinde kafeste sadece yemlik, suluk, tünek, gaga taşı bulundurdum. Artık bana iyice alıştı. Kafeste değişiklikler yapabilirim sanırım.
Kalamar kemiği koyacağım
Gaga taşının yanı sıra kumlu mineral blok koymalı mıyım?
Muzlu, portakallı enerji blokları gördüm bir de
Hangileri olmalı, hangileri olmamalı? Bunların yanı sıra yapmam gereken şeyler vardır, öğrenmek isterim

Kalamar kemiği kullanın. Mineral blok vs bunların yerine depovit multi mineral ( kırmızı toz ) veya versela laga colombine vita toz alın. En küçük boy suluk da alın. Tozu suluğun alt haznesini dolduracak kadar koyun ve suyuna uzak şekilde kafese asın. İhtiyaç duydukça yer. Bitmeye yakın ekleme yaparsınız. Aylarca önünde dursa sorun olmaz yani.
Ayrıca enzim içerikli bir probiyotik başlayın. Prozim plus veya probac 1000 olabilir.
Multi vitamin olarak da. Vitabol, nekton Q, mutavit bu üçünden birini kullanabilirsiniz.

Son düzenleme:
Kalamar kemiği kullanın. Mineral blok vs bunların yerine depovit multi mineral ( kırmızı toz ) veya versela laga colombine vita toz alın. En küçük boy suluk da alın. Tozu suluğun alt haznesini dolduracak kadar koyun ve suyuna uzak şekilde kafese asın. İhtiyaç duydukça yer. Bitmeye yakın ekleme yaparsınız. Aylarca önünde dursa sorun olmaz yani.
Ayrıca enzim içerikli bir probiyotik başlayın. Prozim plus veya probac 1000 olabilir.
Multi vitamin olarak da. Vitabol, nekton Q, mutavit bu üçünden birini kullanabilirsiniz.
Anladım çok teşekkür ediyorum

Geri