Sonradan Dişi Kuş Alanlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ermann
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ermann

Paylaşımcı Üye
Erkek kuşu olup ta çift olmaları için sonradan dişi kuş alanların ne kadar süre sonra yavru aldıklarını merak ediyorum.

Ben aldım dişi kuş şuan 9. Günleri birbirlerini kaşıyorlar çok iyiler :)

Ben aldım dişi kuş şuan 9. Günleri birbirlerini kaşıyorlar çok iyiler :)

Arkadaşlar sonradan dişi kuş alanların ne zaman kuşlarından yavru aldıklarını merak ediyorum sizi de ilgilendiren bir konu.bana öyle geliyor ki kuşları çift alanlar kısa sürede yavru alabiliyor ama sonradan dişi alınırsa bu süre çok uzayabiliyor özellikle erkek kuş insana alışıksa.

Son düzenleme:
benim 6 aylık ele alışık erkek kuşa 1 ay önce dişi aldım. henuz bi gelişme yok yuvaya giren yok. kur yapıyo kaşıyo yem veriyo anca.

vallaha ben ele alısık 7 aylık erkek kusuma dişi aldım birbirlerini kasıyolar yem kusuyorlar ama zor eş tuttu vallaha 2 hafta fln cok kavga ettiler

7 Aylık kuşlar üremek için hazır değillerdir zaten ..
keşke eş almak yerine kuşunuzu kuş aldığınız yere götürseydiniz bir kaç saat kalıp ona en yakın duran sorunsuz dişiyi alsaydınız sorunuza gelecek olursak bunun için net bir cevap yok bende o hatayı yapıp bir dişi aldım nerdeyse öldüreceklerdi birbirlerini

Bu soruna cevap ararken bir sitede şöyle bir yorum dikkatimi çekti çok da mantıklı.
Aynı sorunu 2-3 yıl önce bende yaşadım. Konuşan ve bizimle haşır neşir olan muhabbet kuşuma eş aldığımda çok sorun oldu. Kesin Çözümü büyük bir kafesin içine 2 çift daha muhabbet koyduğumda çözdüm. 3 Çift kuşla beraber sürü psikolojisine girdiklerinde rekabet oluştu. Eş tutmasıda çiftleşmeside kolay oldu. Daha sonra ayrırdım ve kafesinde eşiyle bıraktım. Şu an 4. yavrularını alıyorum.

Abartmıyorum 1.5 yaşındaki erkeğe 1 yaşında dişi getirdim kafese attığım gibi eş tuttular 1.5 ay rahat oluyor henüz yavru namına birşey görmüş değilim

Geri