Sorunum çözülemedi kuşum kötüye gidiyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan busra16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

busra16

Yeni Üye
Daha önce konu açmıştım kusumda solunum yolu sıkıntısı var kuyruğu aşağı yukarı oynuyor diye. Şimdi de diskisinda yem görüyorum ve durgunlasti. Kaybetmek istemiyorum lütfen yardımcı olun. Veterinere götürmek istiyorum ama çok stresli bir kuş. O an stres yapıp bir şey olucak diye korkuyorum. Hiç anlayan yok mu lütfen yardımcı olun. Şuan sadece durgun öylece uyuyakaliyor solunumu hızlı nefes alırken ses çıkartmiyor sadece kuyruk aşağı yukarı iniyor lütfen yardımcı olur musunuz🙏🙏🙏

Neden dışkı paylaşmadınız? Daha önce hangi tedavi uygulandı?

Solunum yolu enfeksiyonu ya da farklı şeyler olabilir mi?
Dışkı çokta anormal görünmüyor. Kuyruk aşağı yukarı, kırgın kuş genelde üşütmüş oluyor. Bir şekilde hava akımına maruz kalıyor.
Veterinere gitmekte yarar var solunum ile alakalı takviye için. Ben illaki götürmek istemiyorum derseniz, ilaçlı ya da gıdalı vitamin harici bir şey tavsiye etmem.

Probiyotik kullanıyor musunuz?

Solunum yolu enfeksiyonu ya da farklı şeyler olabilir mi?
Dışkı çokta anormal görünmüyor. Kuyruk aşağı yukarı, kırgın kuş genelde üşütmüş oluyor. Bir şekilde hava akımına maruz kalıyor.
Veterinere gitmekte yarar var solunum ile alakalı takviye için. Ben illaki götürmek istemiyorum derseniz, ilaçlı ya da gıdalı vitamin harici bir şey tavsiye etmem.
Bir ara solunum yolu atlatmisti vik vik çok kötü ses cikariyordu sonra neftor önerdi veteriner kullandım 5 inci gün geçti. Şuanda neftor veriyorum ama o kuyruk hep sallanıyor onun haricinde bir sıkıntı yok sadece hızlı nefes alıyor uyurken ses çıkmıyor. Karaciğer yağlanması olabilir mi sizce?

Kuşa iyot takviyesi yapmış mıydık? Neftör'e başlamışsınız madem 6-7 gün devam edin gelişmelere göre yol çizeriz.

Karaciğer yağlanması olabilir mi sizce?

Kuşunuz şişman mı?
Sürekli tüyleri kabarık mı?
Dar kafeste yaşıyor ve uçurmuyor musunuz?
Yukardakilere bağlı sık sık yumurta maması ya da hazır yumurta maması adı altında ya da ek besinler veriyorsanız evet olabilir.
Bu durum da ek besinleri kesip sadece yem ve su ile devam edin, bunun haricinde günde 10-15 dakika kuşunuzun uçmasını sağlayın,

(Aklınızda bulunsun)
Dışkı için çay kaşığı ucunda kuru kahveyi suyuna karıştırıp 4 5 saat sonra tazeleyin,(uzun süre sonra bozulma yapar, 1 gün normal 1 gün bu şekil de)

Profilinizden araştırma yaptığım da kendisinden çok dışkısına denk geldim hanımefendinin ama sonunda buldum,

Güncel durumu buysa, fiziki bir şey görünmüyor.
Kuyruk düşmesi bu durum da kızgınlıktan olur, ki kızışmış zaten(burun eti kabarmış bayağı)

Gagası için bir şey diyemeyeceğim net göremiyorum,

Sonuç; Anlamatımınızdan ruhu çekilmiş, tüyleri kabarmış kırgınlıktan bertaraf olmuş obez bir kuş bekliyordum fakat attığım resim son durumuysa bir problem görünmüyor, uzun ömrü olsun.

Sağlıcakla

Kuşunuz şişman mı?
Sürekli tüyleri kabarık mı?
Dar kafeste yaşıyor ve uçurmuyor musunuz?
Yukardakilere bağlı sık sık yumurta maması ya da hazır yumurta maması adı altında ya da ek besinler veriyorsanız evet olabilir.
Bu durum da ek besinleri kesip sadece yem ve su ile devam edin, bunun haricinde günde 10-15 dakika kuşunuzun uçmasını sağlayın,

(Aklınızda bulunsun)
Dışkı için çay kaşığı ucunda kuru kahveyi suyuna karıştırıp 4 5 saat sonra tazeleyin,(uzun süre sonra bozulma yapar, 1 gün normal 1 gün bu şekil de)

Profilinizden araştırma yaptığım da kendisinden çok dışkısına denk geldim hanımefendinin ama sonunda buldum,

Güncel durumu buysa, fiziki bir şey görünmüyor.
Kuyruk düşmesi bu durum da kızgınlıktan olur, ki kızışmış zaten(burun eti kabarmış bayağı)

Gagası için bir şey diyemeyeceğim net göremiyorum,

Sonuç; Anlamatımınızdan ruhu çekilmiş, tüyleri kabarmış kırgınlıktan bertaraf olmuş obez bir kuş bekliyordum fakat attığım resim son durumuysa bir problem görünmüyor, uzun ömrü olsun.

Sağlıcakla
Amin çok sağolun güzel dilekleriniz için 🙏Yorumunuz beni sevindirdi. Kuşum erkek ceresinde kahverengilik oldu 5 yaşında. Herhangi bir kabarma durumu yok oyun oynuyor ötüyor konuşuyor maşallah. Birde etrafında kus arıyor gibime geliyor aynasına çok kur yapıyor aynaya konusuyor. Sadece kuyruk atımı var ve ara sıra dışkıda yem oluyor o da bir türlü kum yediremiyorum oysa ki kafesinde kalamar kemiği gaga taşı kum her şey var. Son 2/3 haftadır kuyruk atması var

Kuşa iyot takviyesi yapmış mıydık? Neftör'e başlamışsınız madem 6-7 gün devam edin gelişmelere göre yol çizeriz.
Hayır Selçuk bey iyot vermedim ama neftorun içinde iyot olduğu yazıyor. Tamam yarın neftoru son kez vericem ondan sonra da probiyotik vermeyi dusunuyorum dışkısı bazen çok normal bazen yemli. O da kuş kumu yemiyor ondan diye düşündüm

Sindirilmemiş tohumun kumla alakası yok. Benim kuşlarım hiç kum yemez hiç sindirim sorunu da yaşamadılar.

Sindirilmemiş tohumun kumla alakası yok. Benim kuşlarım hiç kum yemez hiç sindirim sorunu da yaşamadılar.
Vallahi çözemedim ne olduğunu.. Cere renginden dolayı testis tümörü çıkıyor araştırdığımda da bu saat oldu hâlâ araştırma yapıyorum. Çünkü hem cere kahverengilesti hem de kuyruk atımı var Allah korusun sizce böyle bir şey olabilir mi ihtimali yüzde kaçtır

O ihtimal var tabi. Ama hormonal bozukluk ihtimali de var. Testesteron hormon seviyesi düşüp ostrojen artınca da renk bu şekle gelebiliyor.
Bir ihtimal de iyot eksikliğidir. İyot eksikliği de hormonal düzensizliğe neden olur. Ayrıca beslenme yetwrsizlikleri de neden olmuş olabilir.
İlk önerim eczaneden %2'lik iyot damla alın. Yarım suluğa 1 damla 2 gün, tam suluğa 1 damla 2 gün daha toplam 4 gün. Geliimelere göre yol çizeriz.

O ihtimal var tabi. Ama hormonal bozukluk ihtimali de var. Testesteron hormon seviyesi düşüp ostrojen artınca da renk bu şekle gelebiliyor.
Bir ihtimal de iyot eksikliğidir. İyot eksikliği de hormonal düzensizliğe neden olur. Ayrıca beslenme yetwrsizlikleri de neden olmuş olabilir.
İlk önerim eczaneden %2'lik iyot damla alın. Yarım suluğa 1 damla 2 gün, tam suluğa 1 damla 2 gün daha toplam 4 gün. Geliimelere göre yol çizeriz.
Tamam teşekkürler 🙏

Geri