Karadeniz Pet

Sultan Papağanı Hastalıkları

alpdna

Yönetici
Yönetici
Katılım
12 Haz 2016
Mesajlar
1,388
Tepkime puanı
711



Sultan papağanı hastalıkları


Sultan papağanları da anlaşılabileceği gibi bu ünvanı almaları için oldukça nazik ve narin özellikler sergilemiş durumdalar. Sultan papağanları kuş türleri arasında çok önemli bir yere sahiptir. Zira bu papağanlar çok seçicidir. Genellikle papağanların istedikleri ideal kafes çeşitlerini sultan papağanları bir adım daha öne taşıyarak tamamen doğal kafeslerde ya da ahşap tüneme çubuklarında yaşamak isterler. Sultan papağanları için söylenebilecek en doğrusu Şüphesiz onların olağanüstü bir zekaya sahip olduklarıdır. Onlara söylediğiniz sözleri rastgele tekrar etmezler. Bilim insanları yaptıkları incelemede Sultan papağanlarının 80 kelimeyi harmanlayarak aralarından bazılarını özellikle sık kullandıklarını gözlemlemişlerdir. Bu kullanım yerlerine dikkat edildiği zaman Sultan papağanlarının verdikleri cevaplar konuyla alakalı olan konunun içersin de geçebilecek ya da cevap niteliği taşıyabilecek cümleler olduğu dikkat çekmiştir. Sultan papağanları sıcak iklim hayvanlarıdır. Sultan papağanları daha çok sıcağı sevmektelerdir.

Sultan papağanlarının hasta olması için 5 ya da 6 derecelik hava düşüşleri yeterli olacaktır. Dikkat edilmesi gereken sultan papağanının muhakkak ve muhakkak aynı oda koşullarında muhafaza edilmesidir. Sultan papağanı Bu yüzden Sultan ünvanını almış olduğu söylenmektedir. Bu yönüyle sultanlara benzetilen papağanlar yaşam alanlarını yaşadıkları odaları sarayın taht odası gibi düşünmektedirler.

Sultan papağanı hastalıkları konusunda yakından baktığımızda soğuğa karşı sebepler önemli bir yer kaplamaktadır. Sultan papağanının hasta olduğunu anlamanız için dışkılarına bakmanız yeterli olacaktır Zira sultan papağanları normal yaşamlarında yeşil beyaz rengin ağırlıkta olduğu sıvı sayılamayacak dışkı üretmektedir. Eğer kuşunuz bu özelliklere sahip dışkı haricinde bir dışkı ile dışkılıyorsa hastalıktan şüphe etmeniz mümkündür. Sultan papağanları olağanüstü hareketli hayvanlardır. Uçmayı farklı yerlere konmayı çok seven sultan papağanları çok az uyurlar. Ama çok sık aralıklarla uyurlar. Eğer papağan uzun uyku saatleri aşırı derecede sıklaşmış ve uykuları daha uzun süreli devam ediyorsa şüphelenmeniz gereken kesinlikle kuşun bir hastalık durumu içerisinde olduğudur. Bu kuşlar geceleri de hareket etmeyi seven Kuşlar olarak bilinmektedir. Fakat olağanüstü aktivite gösteren olması gerektiğinden çok çok daha fazla hareket eden Sultan papağanı yine bir hastalıktan muzdarip durumda olabilir. Aşırı derecede kilo kaybı sultan papağanının ani olarak göstermediği reaksiyonlardandır. Fakat aşırı derecede kilo kaybı durumunda papağan yine hastalık belirtilerini taşımaktadır. Ayak Gaga ve göz bakımı bu papağanlar için çok ama çok önemlidir. Kendilerini sürekli temizlemek isteyen çok fazla akıntı ya da yabancı maddelerin üzerinde bulunmalarına izin vermezler. Sultan papağanın gagası olası bir sıvı akıntı dikkatinizi çektiyse bu da yine bir hastalık belirtisidir. Sultan papağanları kusma konusunda daha önce sık rastlanmayan özellikler sergilemişlerdir. Yedikleri yabancı maddeleri zaman zaman kusabilen kuşlar eğer her yediklerim madde sonucunda ya da çok sevdikleri yiyeceklerin yemeleri sonucunda kurarlarsa muhtemelen yine bir hastalık geçiriyorlardır. Sultan papağanı hastalıkları için söylenebilecek en kötü şey çığlık attıkları durumda artık her şey için çok geç olduğudur. Zira Sultan papağanın da görülen Çığlık olayı hayvanın psikolojik sorunlar yaşadığını yaşadığı ortamdan aşırı derecede bunaldığını göstergesidir. Bu durumda kısa süre de olsa yaşam alanını değiştirmek iyi gelecektir. Ama iyileşmelerini garanti etmemektedir.
 

Benzer konular

Geri
Üst