Karadeniz Pet

Sultan Papağanı Evcilleştirme

alpdna

Yönetici
Yönetici
Katılım
12 Haz 2016
Mesajlar
1,388
Tepkime puanı
711
4cd0ff6da643a4dca0e437a69.jpg


Sultan Papağanı Evcilleştirme


Eve ilk getirilen sultan papağanlarının yabancılık çekmesi çok doğal. Hemen omuza konacağı, ele geleceği, cıvıldamaya başlayacağı sanılmasın. Önce çevresini tanımak isteyecektir. Fazla ürkmemeleri için kafesin ilk konulacağı yerin, evin en sakin köşesi olması gerekir. Bir hafta on gün kafeste beklemeleri ve dışarı salınmaması isabetli olur. Bu süre içinde kuşlar kesinlikle rahatsız edilmemeli ve ürkütülmemeli. Ama birinci haftanın sonunda artık kafesten çıkmalarına izin verilmelidir. İlk anda uçarken sağa sola çarpacaklar ve konacak bir yer bulamayacaklar. Hatta yorulup düşmeleri bile mümkündür.
Bu şekilde sultan papağanlarının önce kafese alıştırılması, daha sonra kafes içinde parmaklara konmaya alıştırılması, sonra parmaklara konan sultan papağanlarının kafes dışına çıkarılması, kafes dışında kola ve omuza konmaya alıştırılması, hepsi belli bir disiplin ve sabır içinde takip edilmesi gereken süreçlerdir.
Sultan papağanları yabani değillerdir, fazlası ile sosyal kuşlardır. Bu nedenle insanlar ile ilişki kurmaları çok zor olmaz. Yeter ki kendilerini güvende hissetsinler ve ürkütülmesinler.
Ancak sultan papağanlarını evin dışında salmak oldukça riskli bir davranıştır. Alışık olmadıkları seslerden kolayca ürkebilirler. Bu yüzden ne kadar evcil olurlarsa olsunlar, uzmanlar bunu önermemektedir.
 

Benzer konular

Geri
Üst