Sultan Papağanı kötü dışkı

sygoldex

Yeni Üye
Merhabalar yaklaşık 2.5 ay önce en fazla 3 aylık olduğu söylenen bir sultan papağanı satın aldım hareketlerinde ve iştahında herhangi bir problem yok gayet iyi ötüyor ediyor ama aldığımızdan beri dışkısı hep değişken. İlk başlarda çok sulu ve yeşildi, yeni gelmesinden dolayı strese bağladık geçiştirdik ama dışkısı şuanda bozuk. Bazen normal dışkı oluyor ama yeşil lekeli oluyor bazen sulu ve bazen de solucan kıvamında oluyor. Diğer forumlarda probiyotik ve zeolit tozu önerdiler talimatlara göre kullandım ama herhangi bir değişiklik görmedim. Sizce sorun nedir?

İki ihtimal var. Daha yüksek olan ihtimal karaciğer rahatsızlığı, diğer ihtimal ise mantar veya parazit enfeksiyonu. Zeolitle olacak iş değil bu kesin.
Ben olsam ya veterinerde ense damlası yaptırır yada eczaneden kontil şurup ve triflucan lurup alıp önce iç parazit tedavisi yapardım ( kontil ). Ertesi gün triflucan başlardım. Gelişmelere göre yol çizeriz.

Kontil : ilk gün yarım suluğa 3 damla gece suluk ve yemlikler alınır önünden sabah 10-11 arası su hazırlanır verilir. Suyu içtikten 1 saat sonra yemi de verilir. Tam gün o sudan içer. Ertesi gün triflucan başlanır.
Triflucan : yarım suluğa 5 damla + probiyotik suluk her aklam alınır sabah taze su hazırlanıp verilir. Mümkünse günde 2 kez taze ilaçlı su hazırlanır.

7 gün triflucan dan sonra netleşmeye başlar rahatsızlığı. Düzelirse sorun yok tedavi tamamlanır. Düzelmezse ilaç kesilir karaciğere yönelik takviye başlanır.

İki ihtimal var. Daha yüksek olan ihtimal karaciğer rahatsızlığı, diğer ihtimal ise mantar veya parazit enfeksiyonu. Zeolitle olacak iş değil bu kesin.
Ben olsam ya veterinerde ense damlası yaptırır yada eczaneden kontil şurup ve triflucan lurup alıp önce iç parazit tedavisi yapardım ( kontil ). Ertesi gün triflucan başlardım. Gelişmelere göre yol çizeriz.

Kontil : ilk gün yarım suluğa 3 damla gece suluk ve yemlikler alınır önünden sabah 10-11 arası su hazırlanır verilir. Suyu içtikten 1 saat sonra yemi de verilir. Tam gün o sudan içer. Ertesi gün triflucan başlanır.
Triflucan : yarım suluğa 5 damla + probiyotik suluk her aklam alınır sabah taze su hazırlanıp verilir. Mümkünse günde 2 kez taze ilaçlı su hazırlanır.

7 gün triflucan dan sonra netleşmeye başlar rahatsızlığı. Düzelirse sorun yok tedavi tamamlanır. Düzelmezse ilaç kesilir karaciğere yönelik takviye başlanır.
Ense damlası olarak zimec yaptım yaklaşık 1 hafta oldu 3 gün sonra 2.dozu yapıcam. Bu dediğiniz ilaçları kullanmak herhangi bir etki yapar mı zarar verir mi? Elimde sedochol var karaciğer için o yardımcı olur mu?

Ense damlası olarak zimec yaptım yaklaşık 1 hafta oldu 3 gün sonra 2.dozu yapıcam. Bu dediğiniz ilaçları kullanmak herhangi bir etki yapar mı zarar verir mi? Elimde sedochol var karaciğer için o yardımcı olur mu?
İlaçtan korkuyorsanız zeolite devam edersiniz yapacak birşey yok.
Kuşa zarar verecek bir öneride bulunmayız merak etmeyin.

İlaçtan korkuyorsanız zeolite devam edersiniz yapacak birşey yok.
Kuşa zarar verecek bir öneride bulunmayız merak etmeyin.
İlaçtan korkuyorum demedim kullanacağım ilacın ne olduğunu bilmem gerekmez mi sadece etkisi nedir diye sordum. Sonuç olarak ilaç bu. Zaten 2 ihtimal var demişsiniz. Dediğiniz ihtimal değilse boşa ilaç kullanmış olacağım. Acaba hastalık olmasa bile kullanmanın vücuduna zararı olur mu diye sordum.

Son düzenleme:
Söyledim mesajda biri parazit için diğeri mantar için.

Kuşu kaybetmek mi daha ağırdır ilaç tedavisini uygulamak mı?

Kuşu kaybetmek mi daha ağırdır ilaç tedavisini uygulamak mı?
Dostum adını sanını bilmediğim bir ilaç bana öneriliyor bende bu ilacın etkilerini nedir ne değildir bunu soruyorum. Sormakta da gayet haklıyım. 2 ihtimal var denmiş. İhtimallerden biri için ilaç önerilmiş. Eğer bu ihtimal değilse ilacı boşa kullanmış olacağım mantıken. Ben de diyorum ki eğer kuştaki problem bu ihtimal değilse boşa kullandığım ilaç kuşun vücuduna bir etki yapar mı? Neden böyle "kuşu kaybetmek daha ağır" "ilaçtan korkuyorsunuz" gibi yorumlar yapılıyor :D?

Dostum adını sanını bilmediğim bir ilaç bana öneriliyor bende bu ilacın etkilerini nedir ne değildir bunu soruyorum. Sormakta da gayet haklıyım. 2 ihtimal var denmiş. İhtimallerden biri için ilaç önerilmiş. Eğer bu ihtimal değilse ilacı boşa kullanmış olacağım mantıken.
Hocam adını sanını bildiğiniz ilaçla devam eder yada veterinere gidersiniz. Güven yoksa size altın önersem siz gümüşe meyledersiniz mantıken... Sizin de vaktiniz değerlidir eminim ve kuşunuzun da her saati önemli. Hızlıca bir veterinere götürün.

Ben de diyorum ki eğer kuştaki problem bu ihtimal değilse boşa kullandığım ilaç kuşun vücuduna bir etki yapar mı? Neden böyle "kuşu kaybetmek daha ağır" "ilaçtan korkuyorsunuz" gibi yorumlar yapılıyor
İşte bilmeden yorum yaparsanız böyle hataya düşersiniz. Hiçbir problemi olmayan kuşa bile ortalama 3 ayda bir iç dış parazit ilacı uygulanır. Amacım tek günlük tedavi olduğu için önce o ihtimali eleyip sonra diğer tedaviye geçmekti. Eğer ihtimal istemiyor ilacın yan etki etmesini istemiyorsanız buraya yazmanızın anlamı kalmıyor. Veteriner net teşhisi koyacaktır.

İşte bilmeden yorum yaparsanız böyle hataya düşersiniz. Hiçbir problemi olmayan kuşa bile ortalama 3 ayda bir iç dış parazit ilacı uygulanır. Amacım tek günlük tedavi olduğu için önce o ihtimali eleyip sonra diğer tedaviye geçmekti. Eğer ihtimal istemiyor ilacın yan etki etmesini istemiyorsanız buraya yazmanızın anlamı kalmıyor. Veteriner net teşhisi koyacaktır.
Zaten bilmediğim için sizlerin bilgi ve tecrübelerine dayanıp konu açıyorum. Yoksa bilsem neden yorum yapayım ki? Siz bana ilaç önerdiniz bende bilmediğim için, emin olmak için böyle bir soru sordum.

Hocam adını sanını bildiğiniz ilaçla devam eder yada veterinere gidersiniz. Güven yoksa size altın önersem siz gümüşe meyledersiniz mantıken... Sizin de vaktiniz değerlidir eminim ve kuşunuzun da her saati önemli. Hızlıca bir veterinere götürün.
Güven değil olay. Yani tekrar söylüyorum burada sizin önerilerinize güvenerek konu açıyorum bilgim olmadığı için de sorular soruyorum. Yani ben eğer böyle bir ilacın adını bilsem her 3 ayda bir kullanılması gerektiğini bilsem zaten konuyu açmam

İlk cevabımda oturup dakikalarca yazmışım size. En azından emeğe saygılı olmalıydınız yanlış bilgi vermiş olsam bile ! Saçmalamış bile olsam en azından oturup size cevap yazmışım dimi ? buna mecbur değilim ve karşılık beklemiyorum dimi ?

Sizde benim önerilerime güvenmek zorunda değilsiniz tabiki. Ve güvenmiyorsanız başkasıyla yola devam edersiniz veya veterinerle. Bu kadar basit. Ben her sorana her ilacın bileşimini etken maddesinin işlevlerini vs anlatmaya kalkarsam hiç uyumasam bile buna vaktim yetmez.

Güven değil olay. Yani tekrar söylüyorum burada sizin önerilerinize güvenerek konu açıyorum bilgim olmadığı için de sorular soruyorum. Yani ben eğer böyle bir ilacın adını bilsem her 3 ayda bir kullanılması gerektiğini bilsem zaten konuyu açmam
Güvenerek konu açmıyorsunuz. ( tabiki güvenmek zorunda da değilsiniz ) Çünkü güvenmiş olsanız kuşa zarar verecek birşey önermeyeceğimizden emin olurdunuz..

Kuşun videosunu istemiştim ama. Ayrıca güncel dışkı resimlerini hızlıresim.com dan paylaşın.

Kuşun videosunu istemiştim ama. Ayrıca güncel dışkı resimlerini hızlıresim.com dan paylaşın.
Video düne ait dışkılar bugün. Buyrun bakalım

Geri