Sultan papağanım tüy yoluyor ne yapabilirim

Doğannn

Yeni Üye
Sultan papağanım tüy yoluyor ne yapabilirim vilmectin ilacı nereden temin edebilirim yer Ankara

Herhangi bir veteriner kliniğinden alabilirsiniz.
İvermektin etken maddesi içeren sonu mec-mac ile biten herhangi bir parazit damlası alabilirsiniz. İvomec olabilir,zimec olabilir. Enjektöre çektirip satın alabilirseniz öyle alın.
Kuşun ense derisine 1 damla damlatın,15 gün sonra 1 damla daha. Sonra 3-4 ayda 1 doz daha yapın,tamamdır.
Banyo yaptırmayın ilaçtan sonra,ilacın etki etmesi için.
Bi de kuşun güncel videosunu ve son yaptığı birkaç dışkının fotosunu çekip paylaşın flaşsız.
Kuşun beslenme bakım programını da yazınız,takviye veriyor musunuz vitamin probiyotik mineral vs.
Yoksa sadece yem ve su mu veriyorsunuz..

Foto : hızlı resim com
Video : streamable.com veya youtube

Kuşun videosunu dışkısını falan paylaşın. Tek mi yaşıyor eşi var mı? Parazitten olabilir evet ama daha çok stresten oluyor papağanlarda.

Kuşu aldığım yer çok sağlıklı yer değil petshoptan aldim ep ey kuş vardı

Yeni mi aldınız ne kadar olfu geleli geldiğinden beri yoluyor muydu vs detay verin ki tahminde bulunalım. Kenevir tohumu da alın her halükarda. Nasıl beslediğinizi de yazın..

Alalı 2 ay oldu alırken yavru diye aldım yani dediğine göre 50 günlük falandı aldığımda kasilanma vardı ama yolma yoktu tüyleri duzgundu son bir aydır hem karşılanıyor hem tüylerini yoluyor ağzında kendi tüylerini görüyorum bit spreyi kullandım olmadı fisfis la banyo yaptırdım halen aynı git gide kötüye gidiyor veterinerden vilmectin aldım damlattim ama tam iyi olmadı

Beslenme olarak kaliteli hem ve hayvan yabani olduğu için daldariyi biraz fazla veriyoduk alıştırmak için suyunada vitamin damlatiyordum ilgileniyordum elimden geldiği kadar ama hayvan evcil değil bilemiyorum git gide tüyleri çok kötüye gidiyor acaba tüy dönemine girdi ondan böyle oldu vitaminleri fazla geldi sitresdenmi oluyor parazitmi var bilemiyorum ama biraz parazit var gibi geliyor

15 gün aralarla 3 defa ense derisine 1 damla uygulayın. Ama bence parazitten ziyade stres kaynaklıdır. Kuşun genel görünümü de sağlıklı değil. Nasıl beslediğinizi kullandığınız takbiyeleri vs yazın.

Vitamin damlatıyorum deyip geçmeyin ne kadar suya kaç damla ne sıklıkta hangi vitamin vs detay vermelisiniz.

Beslenmesi kaliteli çekirdekli yem veriyorum daldariyi kestim enerji fazla geliyor enerjiyi atamıyor diye birisi dedi vitaminleri de kestim yanlis bir uygulama yapmak istemedim hayvan evcil olmadığından kafesden çıkarınca ve kafese girerken mecbur biraz hirpalaniyor ondan dolayı sitrese girmiste olabilir ama yanına eş alın dediler sitrese girmiştir dediler yanına eş aldim koydum ilk gün iyidi sonra onuda gagalamaya başladı sonra o hayvanda karşılanmaya başladı kafesi ayırdım bir gün aynı yerde kaldılar bilemiyorum.abi kafesten dışarı çıkınca karşılanmıyor ona özelikle dikkat ettim içerdeyken kasilaniyor boyunluk takmayı düşünüyorum.cozum.bulamazsam onerirmisiniz

Gold vings ve natürel vitalis damlatiyordum.suluguna 3 er damla suyu bitene kadar duruyor bir hafta on gün belki geri degistirmiyorum

😲 Suyunu 10 günde bir değişirseniz kaınması kaçınılmaz zaten. Hele Vitaminli suyu 10 gün bırakmak çok büyük hata. Siz vitamin değil zehir içirmişsiniz kuşa. En başta suluğunu dezenfekte edin. Probiyotik ve bt amin forte sipariş edin. Eczaneden bigaia probiyotik damla alabilirsiniz mesela. 1 kilo kadar kenevir alın. İnsanlar için olan inülin tozu var ondan alıp kullanın.
Kendinize alıştırmak için çabalamayın. Kendi haline bırakırsanız o kendiliğinden size yanaşacaktır zamanla. Kafesten çıkarmak yerine kapısını açın kendisi isterse çıksın.
Çok yanlış davranmışsınız ona karşı. Aceleyle kendinize oyuncak yapmaya çalışmışsınız ama bu büyük bir hata.

Geri