Sultan Papağanımın davranışları değişti

ilgingung

Yeni Üye
Merhabalar, sultan papağanımın davranışlarının son 1 haftadır değiştiğini düşünüyorum. geçen haftalarda gece kafesinden ses geldi neredeyse 5 dk aralıksız çırpındı onun sesini duyunca hemen ışığı açtım konuştum ama korktuğu belliydi sanırım uyurken cubugundan düşmüştü. Bir sonraki gün uçması için kafesi açtığımda dısarı cıkmadı normalde kapının önünde bekler uçmak için. kuş sesi acıp dısarı cıkarttım ucarken biraz yamuk uçtu ve düştü sağ kanadını içine çekiyordu sürekli. kabarıp uyukluyordu. kanadında herhangi bir kan vs yoktu tüyleri de düzgündü. Bu sıkıntısı 2 gün içinde geçti. muhtemelen düştügü gece kanadını incitti. şimdi uçarken hiçbir sıkıntısı yok ama kafesinden çıkmak istemiyor. evde sevdigi kişilerin sesini duyunca hemen onlara ucardı bu huyu da gitti. kafamıza konardı artık konmuyor. yanında birisi yokken konuşuyor veya ötüyor. hatta çekirdeği dışarı çitlemeye başladı. onunla sürekli ilgileniyorum konuşuyorum ben konuşurken beni dinliyor teksen göz teması kuruyoruz ama davranışları tuhaflaştı. sizce düştügü gece kafasına falan bir darbe mi aldı her sey o düşmeden kaynaklı mı yoksa ilgi mi istiyor?

Sultanlarda gece korkusu uaygındır. Muhtemelen gece korkusu yaşadı ve yaşadığı korkunun etkisini atlatamadı. Zamanla düzeleceğini düşünüyorum. Ayrıca gece bulunduğu ortam loş olsun ki bir daha yaşarsa çok çırpınmasın.

Kuşun güncel videosunu ve son yaptığı birkaç dışkının fotosunu çekip paylaşın flaşsız.

Youtube ya da streamable.com kullanabilirsiniz. Foto hızlı resim com

Geri