Surekli kasinma ve bas ustunde tuy azalmasi...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Hulyaa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hulyaa

Paylaşımcı Üye
Merhaba arkadaslar bana acil cevap verecek birisi lazim. Ciftimin erkeginde az once basinin ustunde beyaz kisminda iki yerinde tuy eksilmesi farkettim. Surekli bi kasinmada mevcut. Disim suanlik iyi gibi. kuluckada zaten pek gormuyorum. Acaba parazit mi gelismistir. Parazit oldugunu kasinma disinda nerden anlarim. Uyurken telde ve kafasi tellere degecek sekilde uyur oraya surtunme sonucunda mi olusmus olabilir? Baska secenekse bugun mama vermistim evde olmadigim icin mama aksama kadar durmustu fazla yemesi alerji mi yapmistir?

Ekli dosyalar

• 20180720_231051.png
    20180720_231051.png
    343.9 KB · Görüntüleme: 16
  • 20180720_231130.png
    20180720_231130.png
    195 KB · Görüntüleme: 14
Merhaba arkadaslar bana acil cevap verecek birisi lazim. Ciftimin erkeginde az once basinin ustunde beyaz kisminda iki yerinde tuy eksilmesi farkettim. Surekli bi kasinmada mevcut. Disim suanlik iyi gibi. kuluckada zaten pek gormuyorum. Acaba parazit mi gelismistir. Parazit oldugunu kasinma disinda nerden anlarim. Uyurken telde ve kafasi tellere degecek sekilde uyur oraya surtunme sonucunda mi olusmus olabilir? Baska secenekse bugun mama vermistim evde olmadigim icin mama aksama kadar durmustu fazla yemesi alerji mi yapmistir?
Kusunuz tuyde oldugu icin normal bence

Taş tabletten çivi yazısı ile gönderildi [emoji23]

Tuyde oldugunu nasil anlarim. Yada siz nasil anladiniz

Tuyde oldugunu nasil anlarim. Yada siz nasil anladiniz
Kafa ustundeki tuykerde seyrek olmayan yerlerde isik yaniltmiyorsa fisekler gozukuyor ordan anladim ama isik yaniltmiyirsa

Kusunuzun rengi beyaz oldugu icin beyazdan daha beyaz olacaktir bu tüy kapsulu oluyor B vitamini yulaf verin ve arada elma sirkeli su ile yikansin.

Sorun o ben kapsul gormedigimden telaslandim. Ama sagda solda ayni hizada gibi eksilme var

Duruma gore tekrar yazarsiniz kafesde tuyler mevcut mu?

Tuy dokme surecindeki gibi etrafta tuy yok tek tuk var o da disi kusum yumurtlama surecinde oldugu icin karin altindan dokulenler. Parazit varsa bunu nerden anlarim acaba

Es tuttugundan beri. yikanan erkek kusum yikanmaz oldu nedense ben arada fisfisla islatiyorum sirkeli suyla ayda yada 2 ayda bir de apex sprey sikarim

Es tuttugundan beri. yikanan erkek kusum yikanmaz oldu nedense ben arada fisfisla islatiyorum sirkeli suyla ayda yada 2 ayda bir de apex sprey sikarim
Esi de yapmis olabilir bunuda goz onune alin yuvalik dibine bakin parazit icin yada kafes icine yada yuvaliga pamuk biraki isiklari kapatin bir.muudet sonra pamugu alin bit varsa pamuga gelir yoksa gelmez

Simdi kalkip hemen koyucam pamugu. Kafes dibini yeni yikadim taktiktan sonra bi sure izledim kusu kasindiktan sonra bisey dusuyo mu diye. Goremedim. Varsa parazit hareket eden bisey bu dimi

Boyle uyuyor acaba bu yuzden dokulme olur mu? Ceresiyle tele degen yer arasinda. resmi yaklastirinca az belli oluyor bi seyrelme var orasi. Resimde parliyo tuyleri ama ciplak gozle belli oluyor

Ekli dosyalar

• 20180721_003431.jpg
    20180721_003431.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 17
Yulaf içi verin.(çok vermeyin yağlanma yapar) b vitamini açısından zengin kuşların yiyebileceği meyve sebzelerden verin. Biber yedirin.

Gece 1 saat sonra baktim pamuga bisey yoktu. sonra sabah isiklarini yakmaya girdigimde baktim hic siyah bisey gelmemis bu bit olmadigi anlamina gelir dimi

Evet masallah bit yok buyuk ihtimal kafes tellerine surtunerek dokmus olabilir
Gece 1 saat sonra baktim pamuga bisey yoktu. sonra sabah isiklarini yakmaya girdigimde baktim hic siyah bisey gelmemis bu bit olmadigi anlamina gelir dimi

Insallah oyledir. Bit olmadigina icim rahatladi. Bu seferde disi kusumla ilgili sorum var bakarmisiniz

Geri