Sürekli tekrar eden hareket

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan blutkus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

blutkus

Yeni Üye
Merhabalar öncelikle 2.5 yaşında erkek bir muhabbet kuşum var.Bundan yaklaşık 6 7 ay öncesinde bir ağız açma kapama hareketi yapıyordu ben de yem kalmıştır onu öğütmeye çalışıyordur diye önemsemedim ama bu hareket zamanla artarak devam etti sonra bu hareketi tüneğe eğilerek yapmaya başladı en son 1 ay önce de aşaği yemliğe inip 1 tane yem alip yukari tünege egilip bu hareketi yapmaya başladı ama kuşun başka herhangi bir problemi yoktu bu süreç içerisinde 2 hafta öncesine kadar,bu hareketler artarak devam etti neredeyse hic durmadan 1dakikada bir aşaği yemlige inip yem alip bu hareketi yapiyordu ve normalden daha cok uykuluydu ve halsizlik başlamişti yem yemesi ise bu yaptigi hareket harici yem yemeyi birakmişti neredeyse, ve cok az dışkılıyordu yaptigi zaman da kocaman bir diski yapiyordu dal dari cok sever onu bile kac gün hiç yemedi. birkaç siteye daniştim yine video ve dışkı fotosu ile iç parazit olabilecegini ve ense damlasi yapmam gerektigi soylediler o zamanki dışkısı ise şu sekilde kocamandi
Neredeyse büyük boy peçetenin ceyreği kadardı. Başka bir siteden aldigim oneri ile dış parazit için zimec ense damlası, iç parazit için zeloit tozu aldım bu sureç icerisinde doğru düzgün yem yiyip dışkılayamadıgı icin veteriner de aradim. Kucuk bi ilde yasiyoruz birkac veterinere arayıp sordum kuş bakmadiklarini soylediler en son bi hayvan hastanesine goturdum veteriner hekim hayvani eline alıp bi muayene bile etmedi kafesin dışından baktı anlattığım şeylere göre kursak mantarı olabilir dedi kursak testi ya da baska bir test yapilmasi gerekmez mi dedigimde elimde yok olsa da 10 15 güne cikar kuş için 10 15 gün fazla bir süre dedi bi siringaya mikostatin cekip verdi sabah aksam 0.1 ml ilac 0.2ye kadar da su cek 5 gün ver dedi. Veterinerin verdigi ilaci kullandim ayni zamanda zeloit tozu da vermeye basladim aspur ve meyve sebze ile birlikte. 5 gün sonunda 4ocakta ilk doz ense damlasıni yaptim butun bunlardan sonra ne iyi geldi bilmiyorum ama normal yem yemesine basladi bu hareketleri de yapmayi birakmisti 2 gün oncesine kadar sonra yine basa donduk ayni hareketleri tekrarlamaya basladi suan iyi yemesi icmesi keyfi yerinde ama bi onceki sefer de ayni seyler oldugu icin ilerleyen zamanlarda yine kotulesecegini bildigimden bir de buraya danışmak istedim.
İki gün önceki dışkı
Güncel dışkı fotografi
https://hizliresim.com/9ubjuga dışkılar yine git gite büyüyor ve sekli bozuluyor.
Video:
https://streamable.com/f0qqd3
ortam sesi çok fazla kusura bakmayin sesi kapatamadım.
Bir de eklemeyi unutmuşum dün ense damlasının 2. Dozunu yaptım ama bu hareketi yapmaya başladigi gunden beri cok kasiniyor gecen sefer de yine bu hareketle birlikte asiri kasinmaya baslamisti, bu ağız kaşıma sonra tünege egilip agiz acip kapatma,1 tane yem alip cikma buyuk diski ve kum yemesinde de artis olmasinin hepsi birbiriyle bağlantili seyler oldugunu dusunuyorum ama o kadar arastirmama ragmen bi cevap bulamadim belki siz yardimci olursunuz.

*Yem olarak versele laga kullanıyorum 1 2 haftada bir dal darı veriyorum arada aspur veriyorum, vitamin olarak 3er gün arayla bt amin forte, entrobac ve gervit dönüşümlü kullaniyorum.Suanda güncel kilo 46gram bildigim kadariyla biraz fazla ama bakınca kilolu bir kuş gibi görünmuyor niyeyse. Öglen ve aksamları 2-3er saat disarida oluyor bu arada disaridayken bu hareketleri yapmiyor ve keyfi yerinde oluyor.

Biraz uzun oldu kusura bakmayin ama butun detaylari belirtmek istedim cevaplarsaniz cok sevinirim simdiden tesekkuler.

Son düzenleme:
Mantar tedavisi doğru ama süresi yanlış. Mesajımı görür görmez elinizde varsa yine mikostatin başlayın triflucan alana kadar. Triflucan almanızı öneririm çünkü mikostatine direnç geliştirmiş olabilir. Triflucan'o yarım suluğa 8 damla 15-16 gün kullanmanız gerek. 10. Gün tüm kafes ve ekipmanları dezenfekte edilmeli. Denflor ( kırmızı kutu ) da almanızı öneririm. Ondan da 2-3 mercimek tanesi kadar katarsınız ilaçlı suyuna. Probiyotiğiniz yoksa probiyotik de edinin mutlaka.

Mantar tedavisi doğru ama süresi yanlış. Mesajımı görür görmez elinizde varsa yine mikostatin başlayın triflucan alana kadar. Triflucan almanızı öneririm çünkü mikostatine direnç geliştirmiş olabilir. Triflucan'o yarım suluğa 8 damla 15-16 gün kullanmanız gerek. 10. Gün tüm kafes ve ekipmanları dezenfekte edilmeli. Denflor ( kırmızı kutu ) da almanızı öneririm. Ondan da 2-3 mercimek tanesi kadar katarsınız ilaçlı suyuna. Probiyotiğiniz yoksa probiyotik de edinin mutlaka
Yani kursak mantarı mı olmuş. Şırıngada az bir mikostatin kalmıştı ama kurumuş gibi olmuş bozulmus galiba.probiyotik olarak entrobacim var onu kullaniyorum. Bugun eczaneler kapalidir ama yarın temin ederim ilaçları.Bu denflor ve triflucani ayni anda ayni sulukta karıştırıp vereceğim degil mi yanlış anlamadiysam.Çok teşekkür ederim cevapladıgıniz icin

Evet ikisini aynı suya katarak verin.

Geri