Takviye Kullanım Programı ve Tavsiyeleriniz?

YardımcıTürk

Yeni Üye
Merhaba sevgili canlar,

Aranıza kısa süre önce katıldım. Konuları araştırdıkça, kuşların yem yemelerinin yanı sıra vitamin ve koruyucu takviyeleri de tüketmelerinin çok önemli olduğunu gördüm.
Bunun üzerine konularda sıkça tekrarlanan bir kaç şey satın aldım.
*Bt Amin Forte
*Sedochol
*Carni Speed
*Gervit-W
*Prozim Plus

14 aylık erkek jumbo kuşumuz için şimdiye kadar Gold Wings Premium Yavru Muhabbet Kuşu yemine ekstra yulaf tohumu ve aspur ekleyerek kullandık. Yeni siparişimin içine Gardenmix Platin Yetişkin Muhabbet Kuşu yemi ekledim ve elime ulaştı. Eğer kuşumuz bu yemi severse bu yem ile devam edeceğiz. Sevmez ise, yavru için olmayan başka bir markayı denerim.

Şimdiye kadar evde kendi yaptığımız hiçbir mamayı veya sebzeyi yediremedik. Maydonoz, nane ve fesleğen dışında.

Geçen gün yerel bir petshoptan Quik markasının yumurtalı mamasını aldım ve içine yulaf tohumu ile aspur ekleyerek biraz da olsa bu mamadan yedirdim. Biraz daha sebat ile evde hazırlayacağım mamaları da yedirebileceğimize inanıyorum.

Son ağırlık ölçümünde 52 gr geldi kuşumuz. Biraz daha aktif olarak hareket ettirip, daha fazla uçmasını sağlayarak 3-5 gr da olsa zayıflamasını istiyorum.

Sanırım hem jumbo oluşuyla hem de şimdiye kadar çok ilgilenememiş olmamız sebebiyle uçuşu biraz zayıf. Mutfaktan kafesine kadar olan mesafede ( yaklaşık 15 metre ) orta yükseklikten uçarak kafesine ulaşabiliyor ama kafesinin olduğu odada bir duvardan diğer duvara kadar mesafede uçup konuyor. Konamazsa, uçamayıp yere iniyor.

Foruma katıldıktan sonra okuduklarımdan çıkarımlarımla anladım ki kafesini çok doldurmuşum ve salıncağını çok sevdiği için kafes içinde hiç hareket etmeden sürekli salıncakta duruyordu. Gün içinde neredeyse hiç dışarı çıkmak istemiyordu. Ben de kafes içini sadeleştirip sadece 3 tahta tünek bıraktım, salıncağı ve merdiveni kaldırdım. Artık gündüzleri kafes içinde durmaya çok meraklı değil. O istemese bile artık biz çıkarıyoruz.

Düz tahta kavela çubuklar aldım ve müsait zamanım oldukça bir oyun parkı yapacağım.

Aşağıya kuşumuzun fotoğrafları ile almış olduğum takviyeler için hazırlamaya çalıştığım haftalık kullanım tablosunu paylaşıyorum.

Siz tecrübeli abiler, ablalar ve kardeşlerimden fikirlerinizi rica ediyorum.

** 17 ocak tarihli ağırlık ölçümünün fotoğrafı yok ama 17 Ocakta 54.2 gr gelmişti.

Hızlıresim sitesinde problem var birkaç gündür. Linkler açılmıyor. Kuşa en iyi takviye uçmasıdır. Kuşlar uçacak şekilde evrimleşmişlerdir. Dolayısıyla yem ve sudan sonra en temel ihtiyaçları uçmaktır. Onun için kafes kalabalık olmalı arada kanat çırpma şansı olmalıdır. Dışarıdayken de onu incitmeden uçmaya teşvik edin bol bol. 54 gr obezite sınırıdır. Kilo vermeli 46-48 normaldir 43-45 ideal olandır.
Takviye konusunda da en sağlıklısı dozu az tutup verme sıklığını arttırmaktır. Benim kuşlarım nerdeyse hiç sade su içmezler. Sularında mutlaka birşeyler olur ama dozu abartmam.
Haftada 2 kez gerwit yarım suluğa 2-3 damla.
Haftada 2-3 kez carnispeed 10 damla ( yarım suluk )
Haftada 2-3 sedochol 10 damla
Haftada 2 prozim 5 damla ( ilk başladığınızda 10 gün üstüste )
Haftada 3-4 kez bt amin 5-6 damla ( tüy dönemi her gün )

Hızlıresim sitesinde problem var birkaç gündür. Linkler açılmıyor. Kuşa en iyi takviye uçmasıdır. Kuşlar uçacak şekilde evrimleşmişlerdir. Dolayısıyla yem ve sudan sonra en temel ihtiyaçları uçmaktır. Onun için kafes kalabalık olmalı arada kanat çırpma şansı olmalıdır. Dışarıdayken de onu incitmeden uçmaya teşvik edin bol bol. 54 gr obezite sınırıdır. Kilo vermeli 46-48 normaldir 43-45 ideal olandır.
Takviye konusunda da en sağlıklısı dozu az tutup verme sıklığını arttırmaktır. Benim kuşlarım nerdeyse hiç sade su içmezler. Sularında mutlaka birşeyler olur ama dozu abartmam.
Haftada 2 kez gerwit yarım suluğa 2-3 damla.
Haftada 2-3 kez carnispeed 10 damla ( yarım suluk )
Haftada 2-3 sedochol 10 damla
Haftada 2 prozim 5 damla ( ilk başladığınızda 10 gün üstüste )
Haftada 3-4 kez bt amin 5-6 damla ( tüy dönemi her gün )

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum.
Hızlıresimde hata alıyorsanız tarayıcı geçmişini temizlemeyi deneyebilirsiniz. Bende diğer konulardaki resimler de açılıyor. Aşağıda farklı linkleri paylaşıyorum

Tünek sayısını 2 ye indirin biraz daha hareket alanı açılsın Boncuklu Limona .Oyun parkıda güzel fikir.

Evet öyle daha iyi olur.Kafesi ilk başta salıncak,merdiven derken çok kalabalıkmış.Kafes içi birden boşalırsa icra gelmişte bütün ev eşyalarını götürmüş gibi olur 🤣Değişikliklere alışmak biraz zaman alıyor.Forumda öğrendiğim kafes yeri ve ekipmanları mümkün mertebe aynı düzende olsa daha iyi olurmuş.

Geri