curvelatte
Yeni Üye
herkese merhaba hocalarım. kuşum yaklaşık 1.5-2 yaşında erkek. ben şehir dışında yaşıyorum, fıstık'a annemle babam bakıyor. birkaç gündür bana çok tüy döküyor dediler, tüye girdi diye düşünüyoruz ama emin olmak için buraya sormak fikir almak istedim. o benim için çok değerli, sağlığı her şeyden önemli. herhangi bir hastalığı yok, 3-4 ay önce buradaki 2 hocamın önerisi ile kursak mantarı için bi ilaç kullanmıştık o kadar, sonrasında şükür herhangi bir şey yaşamadık. az önce ailemden fotoğraf istedim bana bağrı çok açılmış gibi geldi. ilgili fotoğrafları ekliyorum. dün ve bugün yarım suluğa 2 damla avisol plus kullanmışlar. evde olan takviyeler: avisol plus-avisol mineral ve gold wings b vitamini (sakinleştiricili). eğer bir şey gerekiyorsa alıp yollarım hafta içinde. yemi garden mix turuncu şerit. kafeste kalsiyum+gaga taşı ve kum var.
hayatından bahsedeyim biraz da yardımcı olacaksa: sadece gece kafeste durur, ev içinde özgür bir kuş. sadece yemle beslenmiyor, sebze (salatalıki ıspanak, marul), fındık, ceviz, yumurta da yer. suyu her gün değişir, kafesi günaşırı temizlenir, yemi de aynı şekilde üflenir.
1)tüye girme sıklıkları nelerdir bilmiyorum 2)bu dönemlerde ona hayatı nasıl kolaylaştırabilirim merak ediyorum 3)genel olarak kuşumun sağlığını korumak için nasıl bir takviye kullanabilirim 4)bu fotoğraflar normal mi, endişelenmeli miyim?
dışkısı yokmuş kafes temizlemişler, geldiğinde atacağım onu da.
teşekkürler.
@Selçuk YÜKSEL @BeautiBird daha önce de sizin önerilerinizle sıkıntılı süreci atlatmıştık, onun için de çok teşekkürler tekrar hocalarım

hayatından bahsedeyim biraz da yardımcı olacaksa: sadece gece kafeste durur, ev içinde özgür bir kuş. sadece yemle beslenmiyor, sebze (salatalıki ıspanak, marul), fındık, ceviz, yumurta da yer. suyu her gün değişir, kafesi günaşırı temizlenir, yemi de aynı şekilde üflenir.
1)tüye girme sıklıkları nelerdir bilmiyorum 2)bu dönemlerde ona hayatı nasıl kolaylaştırabilirim merak ediyorum 3)genel olarak kuşumun sağlığını korumak için nasıl bir takviye kullanabilirim 4)bu fotoğraflar normal mi, endişelenmeli miyim?
dışkısı yokmuş kafes temizlemişler, geldiğinde atacağım onu da.
teşekkürler.
@Selçuk YÜKSEL @BeautiBird daha önce de sizin önerilerinizle sıkıntılı süreci atlatmıştık, onun için de çok teşekkürler tekrar hocalarım

Son düzenleme: