Kanadı kırı olduğunda kuş kanadını rahat bir şekilde kontrol edemez. Gözlemleyin. Kanadındaki tüylerini düzeltirken sorun yaşıyorsa kırık da olabilir.Yaklaşık bir buçuk yaşında olan bir muhabbet kuşu dışardan bulmuştum. Uzun süredir bende uçar diye bekledim ama herhangi bir gelişme olmadı hala uçamıyor. Kanadı kırık ya da kesik olabilir mi?
Görsel olduğunda daha iyi şekilde anlamamız mümkün.Kuşunuzun resmini buraya yükleyin
Kuşunuzun resmini buraya yükleyin
@Recai SULAMİS
Denemekte fayda var. B vitamini olarak ne önerirsiniz?Sol kanat tüyleri, sağ kanat tüylerine göre kısa. B vitamini takviyesi yapabilirsiniz ama düzeleceğini sanmıyorum şu saatten sonra.
Röhnfried bt amin forte kullana bilirsiniz ben onu kullanıyorumDenemekte fayda var. B vitamini olarak ne önerirsiniz?
Tüyler uçlarından değil, köklerinden uzar. Görüldüğü gibi sol kanat tüyleri çoktan tamamlanmış hali ile böyle. Tüyleri yolsanız bile yine böyle çıkar büyük ihtimalle. Yani o yüzden B vitamini kullansanız bile düzeleceğini pek sanmıyorum.Denemekte fayda var. B vitamini olarak ne önerirsiniz?
Teşekkür ederim. Biz bunu böyle sevdik seveceğiz. Diğerleri uçuyor bu ufaklık uçamayınca üzülüyorum :/Tüyler uçlarından değil, köklerinden uzar. Görüldüğü gibi sol kanat tüyleri çoktan tamamlanmış hali ile böyle. Tüyleri yolsanız bile yine böyle çıkar büyük ihtimalle. Yani o yüzden B vitamini kullansanız bile düzeleceğini pek sanmıyorum.
Nasıl olsa ev kuşu olduğundan dolayı çok bir sıkıntı olmaz. Siz yeter ki ilgilenin, ondan sonrası çok önemli değil zaten.Teşekkür ederim. Biz bunu böyle sevdik seveceğiz. Diğerleri uçuyor bu ufaklık uçamayınca üzülüyorum :/
Haftaya alıp deneyeceğim. Teşekkür ederim.haftada 2 kez kaliteli bir b vitamini takviyesi yapın. aktardan bakır sülfat alın. 1 su bardağı suya 1 pirinç tanesi kadar ekleyip, iyice karıştırın. bunu bir fısfısa boşaltıp kuşun tüylerine sıkın.
rica ederim.Haftaya alıp deneyeceğim. Teşekkür ederim.