Üçüncü yumurtanın 6 gün sonra gelmesi

MESUTKAYNAR

Yeni Üye
Öncelikle herkese merhaba çek takımım var eşleşti ve yumurtladılar çok şükür birbirlerine ilgileri yeterince mutlu edici
Şöyle benim yaşadığım durum ilk yumurta bu ayın 2 sinde ikinci yumurta ayın 4 ünde geldi buraya kadar herhangi bir sorun yok üçüncü yumurta ise ayın 10 unda geldi üçüncü yumurta gelmeden önceki gün dolumu diye kontrol etmiştim ilk iki yumurtamızda hamd olsun dolular burdaki durumla ilgili ne yapmam gerekiyor takviye vs sürekli veriyorum kalamar kemiği mineral blok yumurta maması vitamin vs olarak bu durumun sonucunda 3 üncü yumurtaya hiç dokunmadım yuvayı kurcalamıyoruz ve açmıyoruz dişi yavruluktan zaten çok nadir çıkıyor ve yumurtalara yatıyor erkekte dişiyi besliyor bu konularda sorun yaşamadım daha önce bu denli birşey yaşayan üstadlarım tecrübelerinize dayanarak nasıl bir yol izlemeliyim

Sorun ne bu durumda

İkinci yumurtayla üçüncü yumurtanın arasında 6 gün var bikaç kuştan anlayan güvercinle ilgilenenlere vs sordum anormal dediler

Evet doğru ama stres,beslenme sorunu gibi durumlar da geç yumurtlamaya sebep olabilir. Yumurtladı ve kuluçkaya yatıyorsa sorun yok fakat beslenmesine dikkat edin. Kuşun videosunu çekebilirseniz paylaşın. Dışkılarını da görsek iyi olur. Kuşta kusma,tüy dökme,titreme gibi durumlar var mı? Zayıflama gördünüz mü

Çok fazla kalsiyum yerse yumurta kabuğu kalın olur ve bu hem yumurtlama konusunda sıkıntı hem de yavrunun yumurtayı kıramaması ile sonuçlanabilir. Ne ölçüde ne tükettiğini yazın.

Tüy sorunu var şuan tüte girdi gibi ama stres yapmışta olabilir yumurtalardan kalkmıyor odaya kimse girmiyor marka olarak gold wing kullanıyorum kafese yem su ve altını temizleme haricinde müdahalede bulunmuyorum şuan çalışıyorum eve geçtiğimde detaylı video ve görsellerini göndereceğim

Hafif tüy dökmesi normal. 6 günlük ara uzun. Arada en fazla 3 gün olur normalde. Eksik veya aşırı beslenmiş olabilir, stres yapmış olabilir hormonal sıkıntı yaşamış olabilir. Şuan önemli olan yavruların sağlam çıkıp sağlıklı büyümesi. Umarım öyle olur. Hangi takviyeleri ne dozda kullandığınızı yazın ona göre öneriler yapalım.

şuan elimde olan hobi marka multivitamin ve aminoasit olarak geçiyor bu vitamini haftada bir defa büyük suluğa 10 damla olarak kullanıyorum kullanmadığım günlerde günlük olarak temiz su koyuyorum yakın zamanda röhnfried almayı planlıyorum kafeste sürekli olarak kuş kumu kalamar kemiği mineral blok oluyor harici olarak haftada 3 defa yumurta maması koyuyorum fakat çok ilgilenmiyorlar erkek genelde yuvanın girişinde dişiyle birbirlerini sevip tüyleriyle oynuyor dal darı koyuyordum fakat koyduğumda dişi çok seviyor yuva dışında daha çok durduğu için artık koymuyorum

Geri