Soğuk geliyor olabilir diyeBu havada neden?
Ve birde kuşum ishalBu havada neden?
Soğuk gelmez bu havada tam tersine terletirsinizSoğuk geliyor olabilir diye
Dışkı ve kuşun fotoğrafını paylaşın
Dışkı ve kuşun fotoğrafını paylaşın
Soğuk gelmez bu havada tam tersine terletirsiniz
kuşum şuan çok hareketli fotoğrafı zor çekiliyorDışkı ve kuşun fotoğrafını paylaşın
İyigünler kışın 0 derecenin altına düşebilen soğuklara dayanıklı olduğunu söylemişsiniz bir ara bayağı araştırdım kuşların kışın ısıtma olmayan odada durup duramayacağını beni bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim..Sobalı evdeyiz 4 tane kuşumuz var bazen yavrular da oluyor yani sayı artabiliyor kuşlar sabah 6 gibi uyanıyorlar ötüşmeye başlıyorlar uyuduğumuz saatte..bir de astımım olunca daha büyük sıkıntı oldu aynı odada yaşamak..hasta olurlar diye korktuğum için soğuk odaya da koyamadım bir yandan da sobalı odanın ısısı sabit olmuyor bu da kuşlar için iyi değil sanırım..ne önerirsiniz?şimdiden teşekkür ederimBence burada arkadaşın hatası yok. Asıl hatalı olanlar, gerek bu forumda, gerekse baska internet sitelerinde yoğun şekilde bu canlıların soğuğa karşı dayanıksız olduğunu, sıcak iklim hayvanı olduklarını, birazcık rüzgarda hasta olduklarını inatla yazanlardır. Avustralya'nın çöllerinde yaşayan bu canlılar, çok yüksek günlük sıcaklık farklarına, yazın demiryolu raylarının eğilmesine sebep olan sıcaklıklarla beraber kuraklığa, kışın 0 derecenin altına düşebilen soğuklara, aşırı sağnak yağış, kuvvetli rüzgar ve fırtınalara adapte olmuş canlılardır.
Muhabbet kuşlarının Ara papağanı veya Afrika gri papağanı gibi yağmur ormanlarında yaşamayan bir canlı türü olmadığını bilmek gerek.
Sabit sıcaklık canlıların vücut direncinin düşmesine sebep olur. Gündüzlerin sıcak, gecelerim ise biraz daha serin olması gerekir. Aynı şey mevsimler için de geçerlidir. Şehir merkezinde, içinde insanların yaşadığı bir binada sıcaklık 5-10 derecenin altına düşmez (sivasta kış ortasında doğalgaz dönüşümü yapılan bir binada bizzat tecrübe ettim)İyigünler kışın 0 derecenin altına düşebilen soğuklara dayanıklı olduğunu söylemişsiniz bir ara bayağı araştırdım kuşların kışın ısıtma olmayan odada durup duramayacağını beni bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim..Sobalı evdeyiz 4 tane kuşumuz var bazen yavrular da oluyor yani sayı artabiliyor kuşlar sabah 6 gibi uyanıyorlar ötüşmeye başlıyorlar uyuduğumuz saatte..bir de astımım olunca daha büyük sıkıntı oldu aynı odada yaşamak..hasta olurlar diye korktuğum için soğuk odaya da koyamadım bir yandan da sobalı odanın ısısı sabit olmuyor bu da kuşlar için iyi değil sanırım..ne önerirsiniz?şimdiden teşekkür ederim