Yavru kanaryamı kan içinde buldum

deksar

Yeni Üye
Merhabalar.

Yavru kanaryalarımı bir kafeste toplamıştım (2, 3 ve 4 aylık kanaryalar)

Eve geldiğimde birini bu halde buldum, çok kötü hale getirmiş diğer kanaryalar onu. Odanın duvarları dahi kan içindeydi.

Bu durumda ne yapabilirim fikir verirseniz çok sevinirim, bu yavru için çok üzülüyorum gerçekten.

Sürekli gittiğim bir veteriner vadı kuşlardan kanaryalardan anlayan, o da ayrılmış işten. Başka da kimse yok yaşadığım bölgede.

Kuş şimdilik yem yiyor hareketli fakat bu hal ürkütüyor bizi. Çok çaresiziz.

Son düzenleme:
Eczaneden baticon veya benzeri bir anti septik alın günde 2-3 kez dezenfekte edin yara yerleri. Yine eczaneden çinko şurup alın. Bütün kuşların suluklarına 2 gün 50 ml suya 10 damla katarak verin. Bir gün ara verip ertesi gün tekrarlayın. Ve 1 ay haftada 2 kez takviye yapın. Geçmiş olsun.

Selçuk hocam çok teşekkür ederim dönüşünüz için, öncelikle.

Önerileriniz akabinde, nöbetçi eczane bulup baticon istedim, var dedi, lakin batimer verildi, sanırım aynı kaynağa sahipler. Çinko şurup olarak da Zinco verildi. Eve gelip bu yaralı kuşu ayırdığım kafesteki suluğa çinko şurup kattım, ve batimer'i ilgili yara kuyruk bölgesine spreyli biçimde sıktım birkaç kez.

Sorum şu ki, siz çinkoyu bütün kuşların suluklarına diye tavsiye etmişsiniz hocam, yani yalnızca yaralı olan kuşa değil. Doğru anladıysam sebebini öğrenebilir miyim, sağlıklı bir takviye olur düşüncesiyle mi önerdiniz hepsi için?

Sağ olun tekrardan.

Hocam bu şekilde yaralamalı saldırılar çinko eksikliğinden olur. Bütün kuçlara takviye yapın.

Hocam bu şekilde yaralamalı saldırılar çinko eksikliğinden olur. Bütün kuçlara takviye yapın.

Şimdi anlaşıldı hocam tekrardan sağ olun.

Yalnız Selçuk hocam kafes sayısı çok da az değil, ben bir litrelik şişeye kaç ml koymalıyım? Direkt o şekilde suluklara bölüşmek adına.
Beraberinde gelen enjentör ml bazlı.

1 litre suya 10 ml katın. Suyu hazırlamadan önce 3 saat kadar susuz kalsınlar.

1 ay haftada 2 kez. Sonrasında haftada 1 sürekli verebilirsiniz.

Geri