Yavru kanaryamın halsizliği, alt kısmı ve burun çizgisi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan deksar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

deksar

Yeni Üye
Değerli arkadaşlar merhaba.

Malinua-Mozaik kanarya çiftimden olan 3 yavrumun en zayıf, sürekli kafes dibinde en cılız kalmış olan kuşum bu.

Diğerleri çok daha yetişkin ve kilolu görünürken (aralarında 1 gün fark var sadece) bu kuşum 24 günlük olmasına rağmen böyle zayıf.

Bugün incelemek için kafesten aldığımda popo kısmında dışkı sıkışmış kurumuştu, ellerimle çıkardım onu.

Bu yavru kuş sizce hasta mı, yoksa yeterli beslenmediğinden mi böyle? Ne yapılabilir? Yumurta maması yapıp veriyorum, anne-baba kuş her 3 yavruyu da yetişebildikleri kadar besliyorlar ama bu kuş sanırım çok geri planda kaldı.

Bu aşağıdaki ilk karede diğer 2 beyaz kardeşi var, diğerleri yeterince gelişiyor gibi fakat birinin burnundan aşağıya doğru inen bir siyah çizgi var, kanama mı acaba diye alıp elime inceledim ama pek de öyle görünmüyor sanırım. Bu çizgiyle ilgili fikri olan var mı?

Sevgiler.

Son düzenleme:
Evet geç çıkan yavrularda eksik beslenme kaynaklı gelişim geriliği olabiliyor. Özellikle sıcak havalarda yavru alındığında daha belirgin oluyor. Yaz aylarında yavru almanı önermem bu sebeple.
Ayrıca 1 gün değil saatler sonra çıkan yavru bile gelişmekte büyüğü kadar başarılı olmayabiliyor.
Yumurta toplama yöntemi uygulayabilirsiniz yumurtalar çok hassastır çok çabuk kırılır dikkatli olmalısınız yapacaksanız eğer. Bu sayade gün farkı olmaz yavrularda eşit büyüme ihtimali artar.
Gelişim geriliği olan yavruya probiyotik, çinko, omega 3 desteği vermeniz iyi olur. Ayrıca Her gün ağzına 1 damla amin forte damlatabilirsiniz.
Tohumları çimlendirerek kuşlara vermeniz hem besleyiciliği özelliğini arttırır hem sindirimi kolaylaştıracak yavru besleme erini kolaylaştırır. Özellikle yavru besleyen kuşlara mutlaka hergün verin. Ama sık sık her kuşa verin.

Selçuk hocam kıymetli ve bilgilendirici önerileriniz için teşekkür ederim. Amin Forte yok fakat Gervit-W var, bu olur mu, yine aynı Röhnfried şirketinden.

Diğer yavrudaki burun çizgisine bir yorumunuz olur mu, normal midir o durum?

Entrobac var probiyotik olarak, ne şekilde hangi miktarda vermeliyim gelişmemiş olan yavruya?

Çok sağ olun.

Hayır gerwit forte'nin yerini tutmaz. Ağzına bir damla bir kereliğine olabilir. Ama her gün kullanılacak bir ürün değildir. Evde çinko şurubu varsa 3 gün üstüste ağzına bir damla damlatın.
Siyah leke zamanla geçecektir. Önemli bir sorun değil.

Hocam kuş öldü, fakat bahsettiğiniz takviyeyi ileride önlem olarak elimde bulunsun diye almak istiyorum.

Haftada bir kez takviye amaçlı, kanaryalara verilebilir mi Forte, yoksa ancak böyle ölümcül zayıf bitkin durumlar için mi bir takviye aracıdır?

Sağ olun.

Hocam kuş öldü, fakat bahsettiğiniz takviyeyi ileride önlem olarak elimde bulunsun diye almak istiyorum.

Haftada bir kez takviye amaçlı, kanaryalara verilebilir mi Forte, yoksa ancak böyle ölümcül zayıf bitkin durumlar için mi bir takviye aracıdır?

Sağ olun.
Başın sağolsun. Düzenli verilebilir. Ama tohumları çimlendirip vermeyi de ihmal etmeyin.

Bende 1 LT Gervit-W var hocam yeni almıştım, en büyük şişe, haftada bir bunu sularına katıp veriyorum. Sanırım Forte ile birlikte olacak şey değil.

Şimdi sizden Forte'yi duyunca keşke erken davranmayıp biraz daha bekleseydim veya araştırsaydım diyorum kendi kendime. Forte'ye geçersem bu boşa düşecek herhal, bayağı da tuzluydu fiyat..

Tohum çimlendirme konusuyla ilgili sıfır bilgiye sahibim, araştırır uygularım.

Bende 1 LT Gervit-W var hocam yeni almıştım, en büyük şişe, haftada bir bunu sularına katıp veriyorum. Sanırım Forte ile birlikte olacak şey değil.

Şimdi sizden Forte'yi duyunca keşke erken davranmayıp biraz daha bekleseydim veya araştırsaydım diyorum kendi kendime. Forte'ye geçersem bu boşa düşecek herhal, bayağı da tuzluydu fiyat..

Tohum çimlendirme konusuyla ilgili sıfır bilgiye sahibim, araştırır uygularım.
Hayır ikisi farklı ürünler. Her birinden haftada 2 kez verebilirsiniz. Ama en büyük boy almakta hata etmişsiniz. Büyük kümeler büyüğünü alır. Size gerek yok o kadar fazla almaya.

Hayır ikisi farklı ürünler. Her birinden haftada 2 kez verebilirsiniz. Ama en büyük boy almakta hata etmişsiniz. Büyük kümeler büyüğünü alır. Size gerek yok o kadar fazla almaya.

Ebat konusunda çok haklısınız. Daha küçük ebatlar da vardı sitede, lakin şişeden bölünme, ekleme, dolum vs gibi terimleri duyunca ürktüm doğrusu, yani tazeliği nasıldır, gerçekten Gervit midir, sağlıklı korunmuş mu, öyle belirsiz cam şişelere dolum çok güven vermedi..

Mevcut rejimim şu şekilde hocam, görüşünüzü almak isterim;

Pazartesi-Salı: Temiz su
Çarşamba: Gervit
Perşembe: Temiz su
Cuma: Entrobac
Cumartesi: Temiz su
Pazar: Gervit

Son düzenleme:
Bir gün daha entrobac ekleyin programa. Gerwitin dozunu abartmayın haftada 2 iyi ama.

Kuş zaten hasta görünüyordu.

Yaz aylarında yavru almak riskli biraz. Ayrıca haftada 1-2 sularına 10 damşa kadar beyaz sirke ekle. Hatta yarın başlayabilirsin. Mantarı önler.

Beyaz sirke yerine katıksız saf elma sirkesi olur mu hocam? Haklısınız hocam, hava yavru alma havası değil.

Hocam bendeki yavrulara henüz bakıyorlarken tekrar çiftleştiler bunlar, acemiliğime denk geldi.

Ayıracağım artık dişi-erkek kuşları seneye bahar aylarına dek.

Aslında uygun koşullarısağlayabilirseniz şubat-haziran arası yavru alırsınız en sağlıklısı olur.

Geri