Yavrular yeme düşmedi anne beslemiyor

adanalı01

Yeni Üye
Biri 34 biri 32 günlük yavrum var. Dünden beri babaları rahatsız ettiği için bugün babalarını ayırdım. Şimdi hava kararıyorken lambayı açtım takip etmek için anne yem yedi fazlaca ama yavruların açlık bağırışına aldırış etmedi. Yeni yavru istiyolardı belki babayla. Yavruların gidip sırtını falan kaşıyor, dövmüyor ama yem de vermiyor verse de 1 saniye anca.
Anneden de ayırıp kendim mi beslemeliyim? (Daha önce hiç ben beslemek zorunda kalmadım, o yüzden hiç bilgim yok. Yavruyu elime alınca kursağın ne kadar dolu ne kadar boş olduğunu da anlamıyorum)
Veya anneleriyle bırakıp yuvalığı mı sökmeliyim.

Bir de 32 günlük yavrum küçük kaldı diğerine göre bayağı küçük, pek büyümedi. Daha önce de böyle yavrum olmuştu ama yemesinde uçmasında problem olmamıştı. Bunun bir de bir tırnağı yok. Bir ayağında en öndeki uzun parmağında tırnak çıkmadı hiç düz et, biraz dezavantajlı bir kuş.

Yavruları da babalarının yanına alın o besler.

Yok hocam baba yavruya hallenmeye çalışıyo gibiydi ondan ayırdıım zaten
Büyük problem değil. Sorun olmaz. Ve besler de. Ama anne de besler. Yavruların yem istemesi size aç oldukları hissi verebilir ama anne baba aç olup olmadıklarını bilirler ve ına göre beslerler. Korkmanıza gerek yok. Elle besleme de yapmayın asla.

Büyük problem değil. Sorun olmaz. Ve besler de. Ama anne de besler. Yavruların yem istemesi size aç oldukları hissi verebilir ama anne baba aç olup olmadıklarını bilirler ve ına göre beslerler. Korkmanıza gerek yok. Elle besleme de yapmayın asla.
Babayı geri annelerin ve yavruların yanına mı koyayım? Gerçekten hiç rahat vermiyor sürekli yavrunun peşinde ve bazen ısıracak gibi de yapıyor.

Babayı geri annelerin ve yavruların yanına mı koyayım? Gerçekten hiç rahat vermiyor sürekli yavrunun peşinde ve bazen ısıracak gibi de yapıyor.
Yavruları babanın yanına koyun günde bir kez de babayı annenin yanına alıp çiftleşmelerine olanak tanıyın çünkü yeni yumurtalar yolda

İç güdüsel olarak güçlü ve sağlıklı yavrulara öncelik verirler.

Ölüm sebebi açlık değildir kuvvetle muhtemel. Yeme geçiş sürecinde en çok cocsidioz ve mantar hastalıkları görülüyor. A21 elle besleme maması ile besleyin.

Ölüm sebebi açlık değildir kuvvetle muhtemel. Yeme geçiş sürecinde en çok cocsidioz ve mantar hastalıkları görülüyor. A21 elle besleme maması ile besleyin.
Hocam sebebi anlamadım, hiçbir darbe izi yoktu. Kursağı dolu mu yarı dolu mu boş mu ben pek anlayamıyorum belki de açtı

Küçük hayatta kalsın diye un ile su karıştırıp verdim. Annenin yanına koydum başta umursamadı, yuvalığı söktüm. Sonra babayı getirdim annenin ve yavrunun yanına. Babayı görünce yavruyu besledi anne. Gün içinde de yem verirken gördüm ben de 2-3 kez o en basit mamamsı şeyden verdim. Bugün biraz kustu ama biraz toparladı gibi sonradan. Çokça uyuyor. Bitkinliği halen sürüyor. Bitkinliğin dışında zaten dediğim gibi gelişimi yavaş bir kuştu güçlü değil çok ayakta durmuyor, kendini kaşıyacağı zaman yatıp öyle kaşıyo tek ayakla hiç duramıyor. Deneme amaçlı çok az tüneğe koydum düşmedi, 1-2 dakika bekledim sonra geri indirdim kendi inemez diye.
Bugün ilk kez yemi ağzına alırken gördüm ama ağzında geveleyip geri çıkarıyor yiyemiyor kendi başına.

Hocam sebebi anlamadım, hiçbir darbe izi yoktu. Kursağı dolu mu yarı dolu mu boş mu ben pek anlayamıyorum belki de açtı

Küçük hayatta kalsın diye un ile su karıştırıp verdim. Annenin yanına koydum başta umursamadı, yuvalığı söktüm. Sonra babayı getirdim annenin ve yavrunun yanına. Babayı görünce yavruyu besledi anne. Gün içinde de yem verirken gördüm ben de 2-3 kez o en basit mamamsı şeyden verdim. Bugün biraz kustu ama biraz toparladı gibi sonradan. Çokça uyuyor. Bitkinliği halen sürüyor. Bitkinliğin dışında zaten dediğim gibi gelişimi yavaş bir kuştu güçlü değil çok ayakta durmuyor, kendini kaşıyacağı zaman yatıp öyle kaşıyo tek ayakla hiç duramıyor. Deneme amaçlı çok az tüneğe koydum düşmedi, 1-2 dakika bekledim sonra geri indirdim kendi inemez diye.
Bugün ilk kez yemi ağzına alırken gördüm ama ağzında geveleyip geri çıkarıyor yiyemiyor kendi başına.
Kuşların dışkıları nasıl

Baba gene rahat vermemeye başladı, dövmüyor ama durdurmuyor

Yavruyu küçük bir kutuya koydum bezle peçeteyle falan kapattım rahat uyusun diye uykusu vardı

Bir ayağını da pek basmak istemiyor gibi parmağıma alınca tutuyor normalde düz ve azıcık havada tutmaya çalışıyor

Az da olsa hala besliyolar herhalde ayırıp ben mi beslemeliyim kafeste mi kalsın

Hocam ciddi dövne falan yoksa kafeste kalsın.

Geri